|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Závada na teploměru u fábie
Autor |
Zpráva |
varok
|
Závada na teploměru u fábie
Chtěl bych poprosit některé zkušené lidičky v oblasti fábií. Kamarád má problémy s teplotou u fábie 1,4MPi. Už třikrát měnil čidlo na teplotu chladící kapaliny co je na domečku termostatu. Prý mu to vždycky po výměně chvíli funguje a potom to blbne. Jednou to neukazuje, pak vypne a zapne klíček a už to zase funguje. Nevíte prosím někdo co to může být? A jak to má fábie vůbec vyřešené? Do čidla vedou jen dva dráty. Favorit BMM má dvě čidla, jedno pro ŘJ a jedno pro budík. Feldy mají už obě čidla v jednom pouzdru na domečku termostatu. Má ale čtyři dráty, dva asi kostru a dva dráty signálové od čidla. Fábie má ale taky plastový domeček termostatu, tak předpokládám, že jeden drát musí být kostra, druhý je od signálový čidla. Fábie má tedy jen jedno čidlo společné pro ŘJ i pro budík, nebo jak to je?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
Naposledy upravil varok dne 7.8.11, 12:35, celkově upraveno 1
|
6.8.11, 16:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiri
|
Re: Závada na teploměru u fábie
kdyz tam da cidlo a vzdy to chvili funguje neni problem prave v tech cidlech...nekupuje tam nejakou cinu..to totiz nekdy nejde ani nove....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
6.8.11, 19:54 |
|
|
Kristensen
|
napiš o tom motoru něco víc nejlépe kód motoru nebo alespoň výkon, protože čidlo teploty mě to na všechny 1,4 vyhazuje jen dvoudrátové
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
6.8.11, 21:17 |
|
|
varok
|
Kristensen: však jsem psal, že má dvoudrátové provedení. Nevím přesně typ, ale je to r.v. 2002, fábia sedan 1,4 MPI, výkon myslím 55kW. Kupuje pořád ty levné a pokaždé to prý ukazuje třeba týden a pak to přesane fungovat. Už koupil tři a pokaždé stejně. Říkal jsem mu, ať raději připlatí a koupí origo.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.8.11, 12:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vytáhni ten konektor co je na čidlo a propoj na tvrdo a pojezdi, pokud ale konektor propojíš tak studený motor nelze nastartovat, jen teplý, propojením navrdo si ověříš že chyba není ve vedení nebo přístojovce, ukazatel teploty musí být pořád max, co se týče toho čidla tak je to pořád dokola v náhradě stojí kilo a origo pětikilo, takže volba je jasná kokotina za kilo a pořád měníš, na popáté už koupíš origo a zjistíš přesně staré přísloví laciné dvakrát placené
|
8.8.11, 09:00 |
|
|
varok
|
Není to má fabie, ale od kámoše. Má tedy zkusit u zahřátého motoru vytáhnout konektor z čidla teploty na domečku termostatu a šlusnout? Pokud bude budík pořád ukazovat na maximum, tak je budík i vedení v pořádku a je špatné čidlo? Hm, nedá si říct, je vy..ý na peníze, tak pořád mění to levné čidlo. Neznačkové kupuje za asi 325,- kč a origo prý stojí u nás něco přes 700,- kč. To od žlutých už 3 krát měnil, ale pořád blbne. tak jsem mu říkal, ať se na to vykašle a koupí origo. Uvidíme.
|
8.8.11, 14:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
|
8.8.11, 14:37 |
|
|
varok
|
Hm, tak to jsou nějaké levné čidla. On kupuje u nás v Elmotu levnou čínu za asi 325,- kč a origo prý stojí okolo 700,- kč.
|
8.8.11, 16:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak to mastí někomu kapse v kelly je 7OO origo a 15O čina, od některých firem jsem musel odejít ty elektrosoučásti byly na parádu všechny, nebo fachčily krátce, nebo jako nové nesplnovaly deklarované parametry, to pak něco opravovat to byl voserový vorgazmus,
|
8.8.11, 17:20 |
|
|
varok
|
Když je něco hodně drahé, tak člověk přimhouří oči a koupí poláka nebo v horším případě čínu. Potom ale musí počítat s tím, že se mu to za pár měsíců po...e zase. Když něco ale stojí pár korun, asi nemá cenu šetřit na levné číně. Někteří lidé ale nepochopí.
|
8.8.11, 19:35 |
|
|
varok
|
Dnes jsme zkoušeli tu fintu od Miloše. Nejdříve jsme nechali fábku v klidu nastartovat a chvíli blafat. Teploměr samozřejmě opět nefungoval. Tak jsme sundali konektor z čidla a kouskem drátku propojily oba piny konektoru. Na teploměru vylezla ručička za vinkl a držela tam celou dobu, než jsme propojku vyndali. To znamená, že je v háji čidlo. To není možné. Ten kámoš už tam dával třetí a i to je špatné. Tak už mu nezbyde nic jiného, než koupit origo.
|
9.8.11, 19:30 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
po všechny kdo si kupujete čidlo teploty do fábky tak si schovejte do kastlíku doklad o nákupu, mi odešelo i origo čidlo, a blbnou čidla i do feld co jsem nedávno bral v kelly stálo za nic,
|
10.8.11, 07:49 |
|
|
varok
|
On to chodí měnit, ne kupovat, špatně jsem to napsal. Origo co tam bylo mu právě přestalo ukazovat na budíku teplotu motoru. Tak to vyměnil. Levné čidlo, už dal třetí. Dnes jak pojede z práce prý koupí to origo.
|
10.8.11, 13:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|