Kontrolka dobijení se chová obráceně???
Autor |
Zpráva |
bosator
|
Kontrolka dobijení se chová obráceně???
Prosím o radu, u felície 1.3, alternátor magneton, po nastartovaní ve volnoběhu mírně svítí kontrolka dobijení, čím větší jsou otáčky, tím více svítí. Občas se i stane, že při vypnutém zapalování (klíčku) kontrolka svítí stále a pak vybijí baterku. Zkusil jsem jiný funkční regulátor, ale bylo to stejné. Kde je chyba, díky moc za rady. Nikde jsem se přímo o tomto problému nedočetl.
|
12.8.11, 12:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Kontrolka dobijení se chová obráceně???
prerazená dióda v alternátore, vymeniť celý alt, alebo diódový mostík...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.8.11, 12:47 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
dioda je proražená, lepší sehnat jinej alternátor než se s tim drbat
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.8.11, 18:55 |
|
|
gokralik
|
Jak se to vezme. Mám zkušenost, že altík z vrakáče vydrží tak půl roku až rok. Možná je lepší investovat tu tisícovku do nového můstku, ložisek a regulátoru a mít jistotu, že to zas něco vydrží.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
12.8.11, 21:50 |
|
|
machal
|
Před 14 dny jsem zde řešil stejný problém na Formanu , nechal jsem si poradit a vyměnil jsem diod.můstek , sehnal jsem ho za 330Kč a Fachá. O pár témat zpět máš návod jak na to ,pokud je to ve feldě stejné . Přidám k tomu jeden vlastní postřeh - jelikož mám trochu projeté sběrné kroužky ,jezdí uhlíky v cca 1mm hlubokém žlábku , když jsem alternátor rozebral poprvé a pak ho zase složil málo jsem dotáhl 3 šrouby které drží alt pohromadě a při druhé rozborce jsem zjistil že se mi nové uhlíky sjíždějí o žlábek ze stran , takže dotáhnout lehce poklepat paličkou aby si sedlo ložisko tam kam má a pak to půjde ještě trochu dotáhnout , tím se posunou i uhlíky a sednou si na správné místo.
|
13.8.11, 07:28 |
|
|
gokralik
|
Pokud jsou sběrné kroužky s drážkou, dají se vyměnit i ony... někde na netu jsem je našel za 150kč.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
13.8.11, 08:53 |
|
|
bosator
|
Díky za rady, zkusím tedy alternátor kuchnout a proměřit můstek. Jinak nový můstek zde stojí 630 kč origo, nebo asi 250 čína.Číně bych moc nevěřil. Ještě by se snad daly kopit i diody, cca za 50kč kus, ale nevím, jestli má smysl, měnit diodu. Párkrát jsem četl, že po výměně to zase většinou popraská. Máte někdo zkušenosti s výměnou samotné diody? Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli můžu dát, než stávající alternátor opravím, na fel. Mpi z r.1999 alternátor z favorita z roku 1990, jestli půjde zaměnit stará řemenice za vícedrážkovou??
|
14.8.11, 07:47 |
|
|
Šemik
|
Jo, ty řemenice jsou záměnné. A pokud nemá ta Felicie nějaké extra příslušenstvím, můžeš tam ten Favo alternátor bez obav nechat.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.8.11, 08:12 |
|
|
michalkatka
|
tie alternátory sú zámenné, ale odporúčam prehodiť ten odrušovací člen s toho Felďáckeho ( na našroubovaný pod silovým plusom a 5kou matičkou )...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.8.11, 18:50 |
|
|
Klukin1988
|
nechci rozjizdet nove tema,chci se zeptat v cem je pruser,kdyz altik pri svetlech dava necelych 14 V/jedna se o feliciii 1.3 MPi/a kontrolka na volnobeh mirne sviti..kdyz se zvednou otacky tak pohasina,dobiji to..nejak bych to neresil,ale ta kontrolka me v noci stve diky za info
|
15.8.11, 18:06 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Klukin1988 normální jev
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
15.8.11, 18:48 |
|
|
petr petr
|
Není to normální jev ! Kontrolka má být zhasnutá.
|
15.8.11, 21:18 |
|
|
onakvee
|
Klukin1988 píše: nechci rozjizdet nove tema,chci se zeptat v cem je pruser,kdyz altik pri svetlech dava necelych 14 V/jedna se o feliciii 1.3 MPi/a kontrolka na volnobeh mirne sviti..kdyz se zvednou otacky tak pohasina,dobiji to..nejak bych to neresil,ale ta kontrolka me v noci stve diky za info Určite má byť "zhasnutá", ako náhle naštartuješ po chvíľke musí zhasnúť. To napätie je v poriadku. Toto je jav pomaly odchádzajúceho altíka. Doporučujem skontrolovať kontakty, remeň, prípadne rozobrať a skúsiť dotiahnuť mostík (má tendenciu sa popovolovať, potom to robí galibu/zakápnuť matičky farbou) ak sa chyba neodstráni, je len otázka času kedy sa rozsvieti na trvalo Potom môžeš zháňať náhradný altík, alebo mostík...ten odchádza najčastejšie. Každopádne to skontroluj možno je to len banalita , ušetríš si čas a možno neskôr aj peniaze.
_________________ Škoda Superb III 2.0 TDI SCR sportline Seat Leon III Xperience 2.0 TDI CR 2015 Seat Leon II 1.6 MPI 2008 Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času VW Touran 1.9 TDI 2006 do času VW Polo 1.2 12V 2006 do času Fabia 1.9 SDI 2001 do času
|
16.8.11, 09:05 |
|
|
Klukin1988
|
kontroloval sem co sem mohl....ale nejak beze zmen,zatim sem ho jeste neotevïral,ale znamy me repasuje druhy nahradni tak snad me to nezklame,ty altiky a startery,to je elektrika,s temito problemy se obracim sem
|
16.8.11, 09:42 |
|
|
bosator
|
Díky všem za rady, včera jsem si konečně našel čas na opravu alternátoru. Odstrojil jsem vše na zadním víku, sundal 3 šrouby, co ho drží pohromadě. Potřebuju jen sundat zadní víko, abych se dostal k můstku. Ale víko drží na ložisku, zkoušel jsem ho odpáčit v místě šroubů, poklepat gumovou paličkou v místě ložiska, upnout do svěráku, tak abych ho nezničil. Na ložisku se sice protáčí, ale výškově s nim nemůžu hnout. Máte, prosím, někdo dobrou radu, jak víko sundat??? Nahřát v místě ložiska….? Předem díky
|
30.8.11, 11:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|