Autor |
Zpráva |
Mirmar
|
Zvláštní
Ahoj všichni, tak jsem tu po dlouhé době zase. Před čtrnácti dnami jsme si s mojí koupili felicii r.v.1999 MPI 1,3. Pěkná , zachovalá fakt nádherná. Akorát je problém, že když jedeme někam, tak nám samovolně vypne rádio a při každém sešlápnutí spojky se zase rozsvítí , pustím spojku - vypne. Zároven jsem si všiml i toho , že když běží i větrák topení, tak je slyšet při sešlápnutí spojky jak se intenzita větráku sníží. Nevím čím to je, že by někde špatná kostra?
|
14.8.11, 10:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: Zvláštní
Někde špatná kostra kolikrát se stává že se to uzavírá přes spojkový lanko pak ještě jestli ti někde nad pedálama nevisej kabely a nežvejká je to.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
14.8.11, 11:01 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych kostru ani nehledal rovnou bych přidal novou,
|
14.8.11, 11:43 |
|
|
Mirmar
|
když je auto v klidu tak funguje všechno perfektně. Asi druhý den co jsme auto koupili tak nešli nějaký světla a tak, tak jsem to dával pomalu do kupy a když jsem koukl na pojistky , tak jsem si všiml, že 18ctá z leva chybí. Tak jsem tam dal 15A. Potom jsem našel ve schématu, že právě ta 18tá je neobsazena. Nemůže to být právě ta chyba , že když jsem tam doplnil tu pojistku , tak to takhle blbne.
|
14.8.11, 17:26 |
|
|
p.s.
|
tou pojistkou to nebude prohlídni spíš konektory co sou v pojistkovce jestli nejsou zoxidovaný či vytavený osobně bych se taky přikláněl k tý kostře očisti kontakty a svorky baterie a skontroluj popřípadně natáhni novou kostru na kastli a motor
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
14.8.11, 17:44 |
|
|
Mirmar
|
Ještě jsem si vzpomněl, že jsem vlastně měnil 20kovou pojistku, která se týkala větráku. Je to asi třetí nebo čtvrtá z leva abyla ůplně očouzená. Ta moje si stále stěžovala na to rádio , že se furt vypíná a zapíná. A pak přišla že jí nefunguje větrák, který doposud šel.
|
14.8.11, 17:52 |
|
|
Kristensen
|
ještě jedna věc, když vyklopíš pojistkovku tak uplně v horní řadě je sposta barevných konektorů který jsou jednak zacvaknutý a dále ještě zajištěný posuvnou pojistkou pro všechny dohromady, pokud ta pojistka je odjištěna tak ty konektory maj tendeci se vyklonit a pak taky zlobí elektrika tak omrkni jestli jsou všechny domačknutý stačí na každej zvlášť zatlačit. Ta společná pojistka proti vysunutí je na pojistkovce uplně vlevo je to taková černá páčka která tahá za společnou závoru konektorů.
|
14.8.11, 18:23 |
|
|
Mirmar
|
Tak jsem dneska celé dopoledne řešil ten problém s napájením rádia. Udělal jsem novou kostru, ale problém stále stejný, akorát bych lépe upřesnil kdy se rádio vypíná. Takže zapnu rádio, nastartuju motor , všechno v pohodě. Potom sešlápnu plyn aby se trochu zvedli otáčky na těch 1800-2000 a rádio vypne , po snížení otáček zpět na volnoběch se rádio zase zapne a pokračuje ve vysílání dál. Myslým ,že by to mohl být regulátor co vy na to. Vymontoval jsem ho z auta ven a ty uhlíky byli dost krátký zhruba těch 5-6 mm.
|
11.9.11, 15:03 |
|
|
ventYl
|
5mm je regulator na vymenu, presvedcis sa o tom jednoducho tym, ze na to pripojis voltmeter. ako tam nemas cca tych 14V, si jasny
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
11.9.11, 15:52 |
|
|
Mirmar
|
Jasně takže to může být tím jo, ale proč mi neproblikne tedy i kontrolka dobíjení při zvýšení otáček? Nebo to nemá vliv?
|
11.9.11, 16:35 |
|
|
badopes
|
protože většinu poruch "přebíjení"=špatný regulátor za 200,- nesignalizuje.
|
11.9.11, 16:42 |
|
|
Mirmar
|
Tak jsem zkoušel změřit baterku při nastartovaném motoru, s rozsvícenými světly a s puštěným větrákem topení jo a naměřil jsem tak 13,6V , když jsem zvedl otáčky voltmetr ukazoval až 17,8 V . Je to správně nebo je někde chyba?
|
11.9.11, 16:52 |
|
|
Kristensen
|
jeeeeeeeeřiši tak to už dál netůruj, to je jasný proč se rádio vypíná zřejmě má ochranu, hned ten altík oprav nesmí to dávat víc jak 14,2 maximálně 14,5 ale to už je strop, jestli s tím budeš jezdit dál tak ti může dojít i k poškození jednotky motoru.
|
12.9.11, 19:11 |
|
|
Mirmar
|
Já to netůroval jenom jsem to měřil , to byla malá chvilka. Takže něco je s alternátorem jo , ale co. Dneska jsem koupil nový regulátor ,tak zítra ho vyměním a uvidíme. Co to přesně znamená když naměřím na baterce víc než těch 14 V?
|
12.9.11, 19:18 |
|
|
p.s.
|
to znamená že alternátor přebíjí a nejpravděpodobněji odešel regulátor elektrika v autě je stavěná přibližně na 15V a větší napětí může nenávratně poškodít elektroniku vozu mě to například na oplu odpálilo ŘJ takže neváhej a řeš problém
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
12.9.11, 19:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|