Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 09:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Motorek stěračů 
Autor Zpráva

Příspěvek Motorek stěračů
Zdravim, mám rapida 130 rok 1987 a nefunguje mi doběh stěračů. Motorek jsem měl venku už bůhví tolikrát a furt ho nemůžu seřídit tak, aby doběh šel. Projevuje se to tak, že po vypnutí stěračů páčkou pod volantem se stěrače zastaví v jakékoli poloze. To by nevadilo až tolik, ale když použiju cyklovač tak to je něco hrozného. Stěrače popojedou o 10 cm, zastaví, chvíli tam jsou a pak znovu ujedou 10 cm, zastaví a furt dokola. Za jízdy to docela vadí, roptyluje to a hlavně to sklo vůbec neočistí od dešťových kapek. Jestli se vzpomínám tak dříve byla nějaká zásilková opravářská služba od PALU, ale nepodařilo se mi zjistit jejich adresu, nejsem si ani jist zdali to stále existuje. Když budete někdo vědět adresu do PALU nebo budete vědet jak to nastavit.... Předem díky

12.2.06, 10:24
Pspvek Reklama

Příspěvek Motorek stěračů
To je zajímavé. Já jsem vyměnil oba přepínače LUCAS za nové a doběh mi přestal fungovat. Když jsem pravý (na stěrače) zkusil přehodit za starý, doběh opět pracoval bez problémů. Paradox - nové stojí za nic, jedině u starých je funkce doběhu zaručena.

12.2.06, 10:44

Příspěvek 
Závad může být více,ale dost často to dělá prasklé víčko na převodce.Prasklina není skoro vidět,až při chodu motorku se víčko/plast/nepatrně prohne a ukáže se prasklina.Dále to může dělat nedostatečná kostra,nebo volné konektory-to ale v případě že je závada nepravidelná.Ještě zkus odpojit cyklovač,co to bude dělat.Začni ale tím víčkem.čus

12.2.06, 12:47

Příspěvek 
...možná vypadlej kablik doběhu z konektoru lucasu nebo cyklovače.
Zkus se zapnutym zapalovánim a vypnutýma stěračema proměřit konektor u motorku stěračů - na jedný svorce by mělo bejt furt napětí (proti kostře) - doběh. Když ne, tak je závada v kabeláži a né v motorku.

12.2.06, 21:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Dík, zkusim nejdřív to víčko a cyklovač. Ještě jeden postřeh - když nejsou namontována táhla stěračů na motorek tak doběh funguje úplně bezproblémů

13.2.06, 15:17
Moderátor

Příspěvek 
Problém doběhu je v seřízení doběhového kontaktu, je na to postup. Pokud ani to nezabere, je to v kabeláži, či přepínači LUCAS, pokud není chyba ani tam, je kontakt v motorku unavený a chce ho to vyměnit (i s motorkem, samostatný se nedodává).

13.2.06, 17:06

Příspěvek Problém s přepínači LUCAS
Jak jsem již uvedl ve svém předchozím příspěvku. Z vlastní zkušenosti vím že problém bývá především v přepínačích LUCAS. Když jsem je vyměnil za nové, doběh přestal fungovat. Mám dojem že v těch nových něco chybí (kontakt, kus el. lanka). Se starým to totiž funguje. No, moudrý z toho nejsem.

13.2.06, 18:16
Moderátor

Příspěvek 
Je možné, že jsi koupil vadný kus, nebo nějaký šunt, určený ke sešrotování...

13.2.06, 18:37

Příspěvek Šunt...
Milý Jiří, mýlíš se. Vyzkoušel jsem několik nových kusů. Nakonec ten starý byl jediný funkční. :wink:

13.2.06, 19:12
Moderátor

Příspěvek 
A odkud jsi vzal ty nové kusy, z jednoho obchodu?

13.2.06, 19:14

Příspěvek LUCAS
Koupil jsem je ve 2 různých obchodech. Nakonec jsem musel použít starý. Pravá půle (stěrače) naštěstí byla vpořádku. Vyměnoval jsem kvůli blinkrům.

13.2.06, 19:27
Moderátor

Příspěvek 
A podíval ses na to, jestli mají všchny kablíky stejně a jestli mezi nimi není rozdíl?

13.2.06, 19:30

Příspěvek 
Ano.

13.2.06, 19:47
Moderátor

Příspěvek 
Tak tam chyběla nějaká propojka a šlo o vadnou sérii, kterou někdo ukradl ze šroťáku a prodal do autodílů - dost častý jev v dnešní době...

13.2.06, 20:53

Příspěvek 
Šemíku,to víčko jsem měl na mysli ale plastové.Existují ještě víko plechové,zapoměl jsem to před tím dopsat.
To že ,,bez táhel,, funguje motorek dobře,se možná jen zdá/nemůžeš postřehnout stejný dojezd/.
Ale ještě mě napadá,-neprotáčí se ti táhla na hřídelce /poškozený tisícihran/-jak na motorku,tak na stěračích.
Vše postupně vyzkoušej i to co se zdá méněpravděpodobné.čus

13.2.06, 21:14
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další