Favorit - lucas problem, stropní hodiny,...
Autor |
Zpráva |
Lister88
|
Favorit - lucas problem, stropní hodiny,...
Zdravím, mám nového favoritka a pár malých problémů a prosím o rady 1. nevypínají se při točení volantem blinkry. Je potřeba vyměnit celého lucase, nebo se to dá nějak opravit?.... 2. někdy fungují a někdy ne stěrače a ostřikovače (vše, co ovládá pravý lucas...) - co s tím může být? :/ 3. nefunguje vyhřívání zadního okna... relé spíná, pojistka OK, vzadu je to vedení na skle průchozí po proměření... tak zkusit ještě jak jsem četl jestli není studený spoj na plošňáku u pojistek a relé a pak zbývá jen na cestě dozadu přerušený vodič - nejspíš v kloubu u 5. dveří? 4. mám ve výbavě stropní hodiny, ovšem vůbec nic neukazují a nevypadá, že na nich je nějaké tlačítko... jak se dají zprovoznit, napadá vás něco? 5. měl favorit funkci jako felda, že když není zapnuto zapalování (nebo zaplý motor, teď nevím), nerozsvítí se hlavní světlomety? Mi svítí i bez klíčků... je to normaální? Nebo je nějaké relé vadné? Pokud byste pro radu potřebovali nějaké další info, napiště, pokud nějaké fotky, není problém
|
2.11.11, 23:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Favorit - lucas problem, stropní hodiny,...
začal bych kontrolou a proletováním pojistkové skříně a kontrolou jejích konektorů až to uděláš hlaš závady k těm hodinám já na hodinách tlačítka měl ne sice klasický ale takový ty dotekový či jak to napsat
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
3.11.11, 01:08 |
|
|
Lister88
|
vytáhnout domů pojistkovou skříň jsem se dneska (středa myslím ) pokoušel, ... vytáhnout to z "pantů" nebyl problém, horší je vytáhnout ty 4 konektory kabelů... to je pro mne zatím nadlidský úkol... nějaká finta? ... podle toho, jak to vypadá bych řekl, že musím zmáčknout ty "packy" na krajích a táhnout směrem ven, ale drží to jak přilepené... (jinak mám BMM 40kW '93, jestli to v mých "problémech" hraje v něčem roli .. a ty hodiny, tuším, že to šlo zmáčknout snad jen na jedné straně nějak, ale nic nesvítí stejně...) Btw: p.s: když jsi byl tak hodný a ozval se .) ... ty nevíš, jak to má být správně s tou funkcí hlavních světlometů? Mají být zaplé i bez klíčů? ...
|
3.11.11, 02:46 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
hodiny ve facku jsou zapojenen na stropni osvetleni, sviti, jsou zapojene pojistkovka zmacknout jazycky a tahat ne favorit umi svitit i bez klicku, hold to jeste soudruzi nemeli tak vychytane blinkry jsou opravit, bud jsou blbe nastavenen nebo zlomene takove male bile pacicky, bohuzel ty nove jsou z tak mekeho plastu ze se ohybaji takze radsi vrakac a nahrabat si tam novou funkcni packu
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
3.11.11, 05:04 |
|
|
ventYl
|
ja mam s tymi vypinacimi packami taku skusenost, ze nove sa do tyzdna zlomia, je to zbytocna investicia a zabity cas. hodiny obsahuju zrejme nejake ruske polovodicove obvody, ktore casom osprosteli (ROMky v robotronoch tym boli zname). snad som este nevidel facko s funkcnymi hodinami.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
3.11.11, 10:07 |
|
|
Lamač
|
moje hodinky funguju v pohode,akurat mám typ,ktorý som ešte nikde inde nevidel...tlačítka majú priemer cca 4mm,hodinky sa zacvakujú zvonku a na podsvietenie ide objímka so žiarovkou jak do prístrojovky felda,farba hnedočierne,podsvietenie červenooranžové
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
3.11.11, 17:58 |
|
|
varok
|
Lamač: tak to asi nejsou origo z favorita. Všechny měli zelené podsvětlení(já mám červené) Měly u staršího typu čtyři a u novějšího typu dvě nastavovací tlačítka. Lister88: to vyhřívání zadního skla, buď přerušený kabel, může být i zaoxidovaný některý konektor. Stropní hodiny jsou napájeny od stropního světýlka, pokud svítí ale hodiny nejedou, tak jsou v háji. Lucas na stěrače a druhý na blinkry jsou z druhovýroby nekvalitní, jak psali kluci. U levého na blinkry buď praskly ty plastové packy, nebo mě se jednou zlomila taková pružina, která ty packy napružuje. U té pojistkovky mi to jde taky špatně vytahovat ty konektory. Vždycky to jemně podpořím odspoda malým šroubováčkem.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.11.11, 18:09 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja funkcni hodiny ve favoritu videl ale to my bylo 10 let takze pres 16 lety
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
3.11.11, 18:29 |
|
|
Lamač
|
no neviem z čoho iného to môže byť,pasovalo to tam na milimeter presne,neuchycuje sa to šrubami ,ale pekne sa to zacvakne zvonku,fotené teraz mobilom:
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
3.11.11, 18:42 |
|
|
p.s.
|
tak to já měl ve svým silver linu jiné hodiny a svítili zeleně a fungovali i při prodeji
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
3.11.11, 23:05 |
|
|
Lister88
|
zitra dodam fotku mych hodin, nefunguji vubec, kdyz jsem ale odsrouboval ten plast co vede kolem svetla v stropu a hodin, a odklopil, zkostil jsem, že u hodin jsou tři, žádnými vodiči neosazené, piny... foto pošlu.. jen nevím na které piny přivést jaký vodič ... a k blinkrům: jak jsem vyhodil spodní kryt, tak jsem viděl při točení volantu co to dělá.. ono to jemně cvaká a vím proč - nějaké ty asi kovové zarážky u volantu pri zapnutém nějakém blinkru naráží na bílou plastovou packu, a při vrácení nemají sílu, aby to vyplo. Nevypadají ale praskle. Spíš že jsou moc měkké a dlouhé ... a stěrače (někdy fungující, někdy ne) a vyhřívání skla - povedlo se mi vyndat plošňák z pojistkovky, taťka elektikář t oprošel a u poijstky na to sklo a i u něčeho tuším out 15, což by mohlo snad sedět k stěračům, našel vady - řekl bych pokud to nepletu studeňáky jak čtu většinou, že se objevují ... - dopoledne osadím zpět a dám vědět, a pošlu foto hodin
|
4.11.11, 00:22 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
na hodinach to bude oznacene, jinac od svetla si natahni plusko a minusko a od osvetleni vozu si natahni kabel ke stlumeni posdsviceni
|
4.11.11, 05:08 |
|
|
michalkatka
|
hodiny mi bezproblémovo fungujú, ešte mám jedny na sklade, ale predávam ich veľmi draho...
sklo som úpmne nepochopil, pokiaľ ide elektrika až na sklo je chyba na ske, nezriedka sa stáva že sú poškriabané prerušené všetky cestičky, hlavne ak mali to auto nejaký maliari, alebo murári. pokiaľ tam elektrika neje, treba skontrolovať kostru, poistku, relátko, často sú zlomené dráty v prechodke 5-tych dverí...
svetlá svietia priamo od vypínača nezávisle na chode motora, pokiaľ chceš automat je tu téma kde sa dá vyrobiť - myslím kwiko má na to know-how...
lukasy sa často kazí, hlavne ak auto dlhšie stojí a je vlhko, niekedy stačí rozobrať prečistiť styčné plochy... vypínanie smeroviek je veda, nové packy sa lámu, origo sa zohnať nedajú, ja som rozobral luskas a hranu kde dosadá taký plasový bazmek s pružinkou som zbrúsil, ale nie úplne, toľko aby to páčku udržalo zapnutú, čiže tá packa potrebuje menšiu silu na to aby páčku vypla - kupodivu to už pomerne dlho funguje bez zlomenia...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.11.11, 09:11 |
|
|
Lister88
|
michalkatka: sklo sme kontrolovali multimetrem, a melo by byt pruchozi a tak... a psal jsem, že byl error na plošňáku s pojistkama... tak to hodim za chvili zpet a dam vedet (protoze ani kontrolka nesvitila - vim, mohla byt spatna...) - a automaticke zapinani svetel nechci, mam na to hlavu, jen chci, aby se nemohlo stat, že pri vyplem motoru necham omylem svitit hl. svetlomety, staci obrysovky. U feldy to mame stejně - stale zaple hl. svetla (ten vypinac) a zapinaji se jen obrysovky, a s nimi se pri zaplem zapalovani nebo motoru zapnou i hlavni. takze staci pro rozsviceni jedno tlacitko. tak to delam i ted, ale hrozi vybiti pokud zapomenu nahodou sviti. neni na to nejaké relé, že to nesvítí bez zapalování/motoru?? pokud na to je ve felde, da se dat do fačka?
|
4.11.11, 10:43 |
|
|
michalkatka
|
Felda má zapojené ovládanie svetiel trocha inak, ale ide to zapojiť... pokiaľ ti funguje AKIN ( pípak čo upozorňuje na zapnuté svetlá pri vypnutom motore ) tak pokiaľ neisi hluchý tak vybitie baterky nehrozí, ono začne pípať až pri otvorení dverí. Automat na svetlá je dobrý aby človek nezabúdal zapínať svetlá keď už máme to celodenné svietenie, spravidla to šetrí obsah peňaženky...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.11.11, 11:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|