Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 "Spárování" ŘJ, imoboxu a chipu na felicii 1.6 
Autor Zpráva

Příspěvek "Spárování" ŘJ, imoboxu a chipu na felicii 1.6
Zdravim, potřeboval bych pomoct či poradit s následujícím:

Mám feldu 1.6 a řídicí jednotku, imobox a chip mám nezpárované dohromady. (každý kus pochází z jiného auta)

Chip do ima nakoduju vagem pomocí pinu imoboxu. Pin zjistim příslušným softem a kabelem, to je mi taky celkem jasné. Ale jak na spárování ŘJ a toho imoboxu?

Pokud by se našel někdo, kdo už ví jak na to a rovnou mi to udělal, bylo by to asi nejrychlejší řešení. Ale budu vděčný i za radu jak na to, klidně si to udělám tomu se nebráním.

Řekněte si cenu, v případě úspěchu bude odměněna i dobrá rada.

Lokalita Liberecko, vyndanou ŘJ, imobox a chip můžu klidně i někam poslat, nebo tam s tim dojet. Někam tahat celé auto je dost komplikované v tomhle stavu. Ale můžu zaplatit benzín když dojede hora k mohamedovi. ;-)

Díky.

18.11.11, 02:13
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: "Spárování" ŘJ, imoboxu a chipu na felicii 1.6
Protože jsem již moudřejší (chybami se člověk učí) můj problém se posunul trochu jinam.

Přizpůsobení ECU a imoboxu je banalita. Problémem se ukázalo být získání pinu imoboxu. Pořídil jsem v dobré víře Motordiag pin manager a ejhle, on to bez klíče nezvládne. Docela fail že tahle sakra důležitá informace není nikde na webu s popisem SW k nalezení. Přišel jsem na to až v nápovědě samotného programu. Považuju to docela za levárnu, ale asi s tim nic nenadělám.

A tak se ptám, jaký má tohle řešení? Jak z imoboxu, ke kterému není funkční čip vydolovat pin? Postup může klidně obsahovat vyndání procesoru, nebo stavbu převodníku.

Předem děkuji za užitečné rady a ty co povedou ke zdárnému vyřešení klidně odměnim!

18.12.11, 21:49
Mistr mechanik

stejný problém jsem zatím nevyřešil, vyčtení pinu z paměti imobilizeru lze ale tak jeden z šesti,

takže auto na lano do autorizáku na on line připojení :wink:

19.12.11, 07:27
Mistr mechanik

taky jsem si pořídil vagracho, pin manager, kabely a nic, kešt minulí léto dadával autorizák piny, ted už jen ON line připojení,
je pár borců co umí pin spočítat zčísla imobilizeru, já ho měl a někde se mi ztratil,
nezabývám se tím ale občas ten problém musím řešit miloš

19.12.11, 07:31

googlil jsem a googlil a nakonec přeci jen něco zjistil.

Zjistit to jde. Musí se pokecat přímo s procesorem v immoboxu. Je tam motorola typu HC05. Přesně to teď v hlavě nenosim. Buďto si přiletovat pár drátků přímo na desku, důležité piny odpojit od zbytku elektroniky a rozjet tam, nebo prostě vytáhnout a rozjet na stole, případně hodit do patice.

Prográmátorů na různé procesory je na trhu dost, většinou ale dost stojí. Našel jsem pár schémat na jednoduché převodníky, ale bůh ví jak fungujou.
Kolem šesti tisíc se prodává programátor na procesory přímo používané v automotive sektoru. Údajně umí číst i zamčené procesory. Zvýšeným napájecím napětím ochrana přestane fungovat. Ale je to těsně pod napětím než vypustí dým. :D
Podle mě to ale v našem případě neni potřeba, u procesorů se totiž zamyká paměť programu, eeproma procesoru přečíst většinou jde. Navíc u starých immo siemens to prý není zamčený vůbec.

Pin se zjistí z vyčtené paměti. Neověřená informace řiká, že je přímo čitelný na konkrétní adrese a je tam dvakrát těsně za sebou pro kontrolu. Takže by to pak už mělo být easy.

Snad budu mít přístup k BeeProg+ co tenhle typ procesoru podporuje tak to postupně snad vyzkoušim a až na to přijdu, sepíšu konečně nějaký ověřenější info. Internet něco podobného potřebuje, kolují tu děsný bludy... A možná jsem k nim teď i trochu přispěl. :D

19.12.11, 18:40
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]