Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Výpadek elektriky - Spouštěč + kontrolky Š 105 (r.v. 88) 
Autor Zpráva

Příspěvek Výpadek elektriky - Spouštěč + kontrolky Š 105 (r.v. 88)
Ahoj, dneska se mi stala nemilá věc. Po ujetí cca 10 km zdechl motor a už dále nešel nastartovat. Po otočení klíčku do polohy I se nerozsvítily kontrolky mazání, brzd ani dobíjení (poslední cca měsíc se občas stalo, že se nějaká při startování nerozsvítila, ale většinou šly) . Po otočení do polohy II se nic nedělo , startér neběžel (stáří cca půl roku), kontrolky taky nic. Pojistky jsem prošel, nebyla přepálená ani jedna. Zkoušel jsem některé přeházet a vyměnit a nic. Nešly blinkry a brzdová světla, ale parkovačky, potkávačky i dálkovky byly naprosto ok. Pojistková skříň není zapojena úplně přesně podle originálu.. Díky moc za rady a tipy, škodovkářům zdar! :-)

18.12.11, 23:25
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Výpadek elektriky - Spouštěč + kontrolky Š 105 (r.v. 88)
Bud ti odisla spinacka, alebo by si si to mal zapojit podla toho ako to ma byt.

19.12.11, 02:42
Profil Zobrazit autorovy stránky

s tim zapojením to jezdilo minimálně 5 let bez problémů, předtim to stálo 20 let v garáži..

19.12.11, 08:06

tak to bude spínačkou, teď jsem zkusil propokovat kablíky přímo s + pólem baterky. Poloha I funguje bez problémů svítí mazání baterka, palivo i teplota, bílej kabílek rozsvěcí kontrolku brdz, na chvíli se rozjel i startér ale jen na první pokus, při dalším spojení to ani necvaklo.. nemohl jsem nějak ten startér odpálit? baterka by měla bejt ok..

19.12.11, 11:15

u felicie-facka sa takto prejavovala aj oxidacia v spojoch na starteri, ci ukostreni motora. U S105 by mozno mohlo objavit nieco podobne :D Ak pri startovani zhasinaju kontrolky, ci stropne svetielko, je ko. starter, ci baterka.

19.12.11, 20:26

u těchto aut bejval problém s pojistkovkou a poj č.2 skus kontakty pojistkovky vzít šmirglem pak je pořádně napruž aby drželi fest pojistku tu dej pro jistotu jinou proměřenou stalo se mi že pohledem byla jak nová a po změření ko :?: dál prohlídni dráty u pojistkovky jestli nejni nákej přelomen a jestli sou pořádně strčeny pod šroub a utaženy :?:
jestli to nazabere tak di po spínačce 8)

19.12.11, 20:49

pojistky by měly být ok, dneska jsem rozebral spínačku a k jednomu černýmu kabelu jsem natáhl + pól baterky, potom se rozsvítila jakoby poloha I (ale bez kontrolky brzdy, ta má bílej kabel), při kontaktu s druhým černým kabelem zaškytal startér ale při dalších pokusech už nic.. auto jsme rozáhli (s nataženým kabelem od baterky k drátu :-D) a domů jsem odjel v pořádku.. v plánu tedy bude, že projdu spínačku a startér. Nevěděli by ste prosím o podobném topicu, kde bych našel schéma zapojení startéru, popř. spínací skříňky? Díky moc za rady! :-)
ještě problém na závěr:
- po výše uvedené poruše přestaly svítit brzdovky (nesvítily ani po spojení bílého kablíku z pojistkovky ke kontrolce - ta se rozsvítila, jako při poloze I)

19.12.11, 21:09

ještě dotaz: je startér jištěn přes pojistky? (z knihy od Andrta usuzuji, že ne, druhou pojistku spíná poloha I, nebo jsem to přehlédl :-D )
a ještě jeden: ve spínačce mám celkem 5 kabelů: dva černé, dva žluté, jeden bílý. Je správně následující? Žluté vedu od + pólu přes spínačku na černé a ty jdou pak na -? K autu se dostanu až ve čtvrtek, do té doby mohu pouze teoretizovat, pak proměřím, ověřím atd.. díky moc :)

19.12.11, 21:20
Ignorant pravidel

2 cerne jsou vetsinou privod 12V zlute je zapinani elektriny pri poloze 1 a bilej pokud je samostatnej bude na starter

zezadu to je i oznacene 30 (cerne) 15 (zlute) 50 (bilej)

19.12.11, 21:41

Je to prave naopak - zluty tlusty (6mmq) je privod +12V odzadu (svorka 30). Druhy zluty, slaby 1,5mmq je ovladani starteru, svorka 50. Tenky bily je svorka 16, kontrola kontrolky brzd. Cerne budou svorka 15, tedy napeti po zapnuti zapalovani. Jeden z nich vede na 2. pojistku v pojistkove skrince, druhy bude nejspise napajeni zapalovaci civky (coz je ale divny, vetsinou to bylo svorkovano v pojistkovce.. kazdopadne me nenapadai co jinyho by mohl obsluhovat)

Spinaci skrinka nema s minus polem nic spolecneho (a pokud jo, tak to znamena pozar :D)

20.12.11, 20:59

problém vyřešen, chyba byla kdesi v jakémsi dobastleném plošném spoji (jsem cca 5. majitel), ten jsem vyjmul a propojil potřebné kabely..
ale ještě se musím na něco zeptat :)
při startování se občas nerozsvěcí kontrolka mazání. když po delší době přijdu a auto nastartuju, je kontrolka ok, ale jak auto chcípne tak několikrát otočím klíčkem z polohy 0 do polohy I a rozsvěcí se jen kontrolka dobíjení.. při dalším pokusu po cca minutě se kontrolka mazání opět rozsvítí..
a ještě ke kontrolce brzd: ta se při startování rozsvítí, když je klíček někde mezi polohou I a II (v poloze II svítí taky), po nastartování se vypne.
měnil jsem zapalovací oříšek za výrobek firmy assa abloy (v návodu to píšou, že se rozsvěcí až za I)
může to mít vliv na funkci signalizace závady? u mazání to nebude tak fatální ale brzdy bych radši měl v pořádku :-D
popř. můžu se zeptat jak tyhle dvě kontrolky fungují? díky moc :-)

27.12.11, 18:17
Ignorant pravidel

kontrolka mazani je barometr, asi zustava tlak v cidle
kontrolka brzd je spinac nad brzdovym pedalem kdyz proslapnes brzdy rozsviti se a nezhasne

27.12.11, 18:23

a brzdy maj teda jen tuhle kontrolu? a rozsvítí se žárovka, když to klíček v poloze I nespíná?

27.12.11, 18:44
Ignorant pravidel

klicek spina jenom napeti do kontrolek, ty pak maji vlastni spinace merice ktere pak udavaji jestli to funguje nebo ne

27.12.11, 18:51

Kontrolka brzd (už nepovím od kterého ročníku) při startování svítit má.
A mazání... vyměň, nebo vyčisti čidlo.

27.12.11, 20:15
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další