|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Čidlo klepání felicia 1,3MPI
Autor |
Zpráva |
venca.n87
|
Čidlo klepání felicia 1,3MPI
Ahoj, mám problém se svoji felicií 1,3MPI 40kW. Auto krásně jezdilo. Pak se vš změnilo. Po připojení na počítač hlásilo chybu 524 čidlo klepání. Bylo vyměněno za nové. Kabeláž přeměřena a auto opět jezdilo bezvadně. Závada se začala opět ale objevovat. Po překročení 3500 otáček vyskočila opět závada 524 čidlo klepání a motor přestal mít výkon. Chyba se prostě objevuje stále. čidlo bylo utaženo na 20NM.
|
9.4.12, 15:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
goodbie
|
Re: Čidlo klepání felicia 1,3MPI
kolik to má najeto???
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
9.4.12, 18:10 |
|
|
venca.n87
|
Má najeto 125 tis. km. Je v pěkným stavu. Doteď jezdila bez jakýkoliv problémů. Jestli narážíte na vytahaný rozvodový řetěz který ruší čidlo klepání tak to jsem vyloučil. Motor běží potichu a žere kolem 7litrů na 100km.
|
9.4.12, 19:34 |
|
|
goodbie
|
jde oto,že v motoru může opravdu něco klepat a čido to chytí.co svíčky a veškerá udržba motoru??? a nové čidlo bylo originál??
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
9.4.12, 20:49 |
|
|
venca.n87
|
Svíčky jsem dal nové, přesně ty co tam patří, jsou dobře opálené, nejsou černé ani mokré, motor jde na všechny 4 válce, fridex neutíká, kontroloval jsem i silentbloky a hledal jsem co by mohlo klepat. Kontroloval jsem ukostření, kabely...udržbu motoru mam dobrou, měním správně olej, dávám tam castrol, vše mam utěsněné, vejfuky v podstatě nové komplet, katalyzátor jsem kontroloval jestli není rosypanej, čidlo jsem dal škoda origo a zkoušel jsem i jedno z bráchovo felicie které vim že funguje. Zkoušel jsem jinou zapalovací lištu, kontroloval jsem vstřiky, vyměnil jsem lambda sondu, snímač otáček...nevím už co tam může klepat nebo nějaký falešný signál prostě který to vyhodnotí jako tu chybu 524, při té chybě jednotka vrátí napevno předstih o 15st. a proto to jede s malým výkonem. Jako motor běží tak tiše a kultivovaně, slyšel jsem feliny co mlátily jako blázen a lidi s tím jezdí dokud se neprodře karter řetězem...Nevím jediné co se změnilo před touhle závadou je že jsem začal parkovat venku. Ještě zkusím vyměnit kabelové svazky....Ale co tam může klepat. Ta závada skočí až po 3000 otáčkách. Když to smažu a jedu do 3000ot tak to tam neskočí a motor jede dobře.
|
10.4.12, 09:51 |
|
|
venca.n87
|
Tak pomohla až výměna řídící jednotky. To pro úplnost kdyby někdo náhodou měl stejnou závadu.
|
14.4.12, 19:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tu starou přepiš motordiagem reset a jede dál, já to dělím preventivně na každé
|
15.4.12, 08:23 |
|
|
venca.n87
|
|
15.4.12, 09:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jo ppřepíše to všechny údaje jak když vyjely z fabriky, ten program tě vede je tam přesný postutp, mi se párkrát stalo že řídcí jednotka KO zablokovaná, nechal jsem ji v regálu třeba rok pak přizpůsobil na jiní auto normál makala dál
|
15.4.12, 11:28 |
|
|
venca.n87
|
Tak mi to nedalo a zkusil jsem tu starou řídící jednotku co mi háže tu chybu čidla klepání vyresetovat tím programem. Bouhžel i po tom se po překročení 3500 tato chyba čidla klepání objevuje. Tak jsem opět namontoval tu ŘJ co jsem sehnal a je zase vše OK.
|
18.4.12, 06:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|