Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 11:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 cidlo teploty 
Autor Zpráva

Příspěvek cidlo teploty
ahoj Lidi :-) mamca kopila skodu fabii 1.4mpi 50kw.Mam dva problemy.Prvni...teplota na palubce ukazuje prersne na pulce jak to ma bejt ale sahara huci a na Vagu ukazuje 100..i kdyz jedu katkou trasu :-( proste asi cidlo teploty,tak by mne zajimalo kde ho najdu..ten druhy problem je ze mi to na vagu napsalo neco s ovzdusnenim nadrze.Tuhle zavadu jsem trosku nepochopil a ani program VIS toho moc nerekl..ma nekdo nejakou radu???diky moc..prijde mi ze je auto i trosku linejsi treba proti bejvale felde ...diky

21.6.12, 20:38
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: cidlo teploty
fabia bude ukazovat presne v strede, kym teplota neprelezie nejakych 110 - 120 stupnov, pretoze na comkolvek novsom zhruba roku vyroby 2000 bud rucicka teplomera chyba uplne, alebo ukazuje nejaku "akoze" hodnotu. je to dosledok toho, ze mnoho ludi chodilo do servisov s panikou kvoli tomu, ze im rucicka pri kolisajucej zatazi v lete cestuje po stupnici hore dole (aj ked iba v zelenom pasme), lebo si mysleli, ze ma byt pribita na 90tke. takze sebenovsie auto ukazuje teplotu pocas zohrievania, ako pomaly rastie, ked auto dosiahne prevadzkovy rozsah teplot, tak ostane rucicka pribita na 90tke a ked sa zacne prehrievat, rucicka vybehne do cerveneho (niekde su uz len modra a cervena kontrolka so symbolom chladiacej kvapaliny). tu rucicku plne riadi RJ a snimac teploty je tam len jeden. stave je v zasade pri tychto teplotach podla mna perfektne OK.

nie odvetravanie nadrze? to by mohla byt nadobka s aktivnym uhlim, su na nej 2 elektromagneticke ventily.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

22.6.12, 06:45
Profil Zobrazit autorovy stránky

to odvetravani nadrze jsem tipoval taky na neco s aktivnim uhim...ale ta teplota je divna..jednak je auto linejsi...respektive se dusi...malej vykon..a druha vec..udelam kolecko se studenym motorem kolem baraku a za chvilku spina sahara...a vag hned na ukazuje teplotu kilo :-)

22.6.12, 15:45
Profil ICQ

nejak mi prijde ze tenhle server je uplne mrtvej..nikdo tady poradne neporadi :-( kazdej kouka ale nikdo nic nenapise....proste o nicem

26.6.12, 19:02
Profil ICQ
Ignorant pravidel

a co to napichnout na vag a skusit s tema rucickama pohnout, urcite tam jdou nastavit ruzne hodnoty

neni odvzdusneni nadrze nejaky ten elektrobazmekt na snizeni emisi, EGR nebo neco na tem zpusob ??

26.6.12, 19:25

alebo to bude tym ze fabiu nevlastnim?Obrázek
ale fabca 1,4 8v 50kw by mohla mat senzor teploty podobne ako felda nad prevodovkou pod krytom 1,4Mpi... a myslim ze ta sahara je len reakcia RJ motora na vysoku teplotu hlasenu cidlom. A to cidlo je 4 pinove, to znamena ze su v nom de facto cidla dve. jedno pre pristrojovku a druhe pre rj motora. Ked skocis do obchodu pre druhe, predavac ti rad ukaze na obrazku z Etky kde to cidlo hladat.

27.6.12, 21:42

ta fabia ma cidlo na stejnem miste jako felda..ale je dvoupinove..a kdyz ho odpojim tak na vag ukazuje jak teplota pracuje dal..takze tohle je asi pro budik druhe jsem nenasel...

28.6.12, 14:33
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]