Autor |
Zpráva |
lacream
|
Nabíjanie autobatérie.
Prosim vas,mozem nabijat bateriu vo Felicii,ked je pripojena? Musim odpojit aspon jeden kabel ? Logicke je zrejme nabijat bateriu uplne odpojenu,no mam nabijacku plne automaticku,ktora ma aj funkciu udrziavania baterie,preto neviem ci ,by som mohol mat napojenu nabijacku aj ,ked je bateria pripojena? Za vas nazor vam velmi pekne dakujem.
|
9.11.12, 15:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Re: Nabíjanie autobatérie.
Tiež by ma to zaujímalo, ale nevidím dôvod, prečo by sa to nemohlo...tiež som to tak na Megači minule nabíjal, bol som lenivý to odpojiť
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
9.11.12, 15:50 |
|
|
lacream
|
mne sa tiez nechce stale nastavovat autoradio ,cas a pod. No zdrziava to ,stale kontakty pripajat a odpajat.Ked dojdu mrazy,rad by som mal bateriu v dobrej kondicii preo by som to rad vedel,ci nemozem poskodit nejaku elektroniku v aute,hoci je to len Felicia Mpi ,alebo poskodit nabijacku.
|
9.11.12, 15:56 |
|
|
ferrari
|
Na druhú stranu, ja kým som mal benzínovú 306ku a na Corse som baterku nikdy nenabíjal, nebolo treba...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
9.11.12, 16:00 |
|
|
lacream
|
Ja ju nechcem uplne nabit,to by som ju vybral radsej uplne z auta,mne sa jedna len udrziavat ju v dobrej kondicii,ked mozno budu nejake mrazy a nebudem casto jazdit autom.Teraz, ked si kazdy den niekam odbehnem len par kylometrov,tak neviem,ked bateria stoji a zrazu ju nastartujem,zapnem svetla,ofukovanie okien,niekedy stierace a autoradio,tak neverim,ze mi tu bateriu dobije na tych par kylakov a opakuje sa to skoro denne.
|
9.11.12, 16:06 |
|
|
varok
|
Klasické nabíjení u těchto aut bych už nedoporučoval, může tam být napětí i okolo 16V a to už může poškodit ŘJ. jestli je to ale nějaká procesorem řízená nabíječka s udržovacím modem, tak tam to asi nehrozí a pokud budete mít akumulátor nabitý, jen ji chcete udržovat, tak asi ano, stejně tam jde jen pár mA a napětí se udržuje okolo 12,5-13V podle nabíječky.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.11.12, 17:07 |
|
|
lacream
|
pri udrziavacom rezime pripojenej nabijacky na bateriu mimo auta som nameral 13,5 V.Tiez sa mi to zda bezpecne,len neviem ci neohrozim nabijacku,lebo bateria ma stale nejaky minimalny odber,napriklad hodinky v aute,RJ centralneho zamykania,autoradio a pod.
|
9.11.12, 17:30 |
|
|
varok
|
Však při dobíjení je na akumulátoru i přes 14V, tedy pokud je dobíjení v pořádku a taky se neodpálí ani řj motoru, ani centrál s alarmem, hodiny a nic. Mají nějakou rezervu a nebezpečí hrozí až nad asi 15V.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.11.12, 19:56 |
|
|
Lamač
|
A čo na alternátor?Diody a regler.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
9.11.12, 20:05 |
|
|
AlesALF
|
Feldu nabíjím s akumulátorem zapojením v autě už cca 8 let a zatím bez jediného problému. (ŘJ, AIRBAG i Centrál to pobírají v pohodě) Při ukončení nabíjení mám na baterce 16,6V. Takže nabíjení v autě bych se nebál. Jo a mám klasickou transformátorovou nabíječku.
|
11.11.12, 08:37 |
|
|
levap
|
Já ji nabíjím v autě už více než 12 let a žádný problém.Nabíjím tak baterii i Oktavie.Napětí minimálně 16,5 v.
_________________ TEG
|
12.11.12, 11:05 |
|
|
varok
|
Co na to říci, nebo vlastně napsat. Dělejte jak umíte, ale moc slušně se k tomu nechováte.
|
12.11.12, 17:23 |
|
|
CROWACK
|
Varoku, ty máš řj pod proudem i když vypneš zapalování? Možná má někdo alarm nebo hodiny v palubce, ale pochybuju že to může způsobit nějakej závažnější problém... A co na to říci? Když tomu nerozumíš, tak do toho nerej
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
12.11.12, 17:50 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
levap píše: Já ji nabíjím v autě už více než 12 let a žádný problém.Nabíjím tak baterii i Oktavie.Napětí minimálně 16,5 v. 16.5v by měla mít plně nabitá baterie jen se zaplou nabíječkou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.11.12, 17:52 |
|
|
varok
|
Nepíšu že je pod proudem, ale žádnou záložní baterii jsem uvnitř neviděl, když jsem se do jedné díval a jak si potom uchovává data? Hm? Taky jsem četl tady i různě po knížkách a jinde na netu, že se nechává asi na 10 a více minut odpojený akumulátor, aby se vymazaly chyby z ŘJ. To tam je někde jen tak schované a čeká se, až to vyteče?
|
15.11.12, 15:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|