|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Palivomer z feldy ve facku.
Autor |
Zpráva |
Teddy.92
|
Palivomer z feldy ve facku.
Zdravim,mam problem,pred nedavnem jsem daval palubku z feldy do facka vcetne budiku,topeni....vse mi funguje jak ma,jen palivomer mi neukazuje.porad jen lezi a sviti rezerva,nekde sem cetl,ze se tam musi pridat odpory,nevi nekdo prosim jaky odpor a kam ho dat,dekuju moc
|
27.1.13, 13:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Mex
|
Re: Palivomer z feldy ve facku.
Počítej s tím, že pokud máš karburátorovou verzi tak ti palivoměr takhle zapojený nebude ukazovat nikdy relativně přesně (teda alespoň ne tak jako v originálním zapojení). Více méně bude opravdu jen hodně orientační. Jiná věc by byla pokud bys měl BMM, ale to asi nemáš. Tudíž buď to budeš muset řešit přes rezistor zkus R 260/5W který tam dával kamarád co si pamatuju když jsem mu u toho asistoval. Nebo jako další možnost byť o dost víc pracnější je jít na to tímhle způsobem http://skoda-virt.cz/cz/clanky/motor/22 ... arbur-tor/Tj. přehodit nádrž za tu z BMM, vykuchat čerpací jednotku a nechat jen měřák paliva. A nebo elegantní řešení v podobě budíků pro karburátorvou Felicii (která se vyvážela do zemí s benevolentními emisními limity) ale to je v podstatě dnes nerealizovatelný. No a nakonec zbývá nechat tam budíky původní (pokud máš starší hnědý typ tak nahodit nové z černé palubky).
_________________ Favorit GLXi
|
27.1.13, 13:53 |
|
|
Teddy.92
|
Ahoj,jo je to karbec r.v.89 tak skusim ten rezistor,sice absolutne nevim,co to je,ale kamarad urcite bude vedet a kam se to pak zapojuje?mezi kterej drat?
|
27.1.13, 15:38 |
|
|
varok
|
Ahoj, tak rezistoru se podomácku říká odpor. Zapojíš ho do série s budíkem. Je potřeba to nějak experimentálně změřit, aby to trošku dobře ukazovalo. Budíky u fáčka nikdy neukazovaly přesně, tak se není čeho bát.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
27.1.13, 16:59 |
|
|
Milan Koukal
|
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
27.1.13, 22:38 |
|
|
Teddy.92
|
milan koukal diky za navod aj za hodnotu odporu,ale jeste by me zajimalo,kolik ma mit watu ten odpor?diky moc
|
28.1.13, 13:01 |
|
|
Adler
|
Jak už psali kolegové tak budeš si muset s tím pohrát jelikož univerzální hodnota odporu na tohle není. Tudíž můžeš zkusit vycházet z těch hodnot co tady kluci napsali. Dělal jsem to už snad před 10 lety a přesnou hodnotu která seděla v našem případě už ti nepovím. Ale pokud si potrpíš na to aby ti palivoměr ukazoval alespoň v rámci možností přesně a to aspoň rezerva pak bych já osobně to tímhle způsobem neřešil. To buď absolvovat martyrium s nádrží z BMM co už tady padlo a nebo tam nechat budíky původní max přehodit za novější černé.
_________________ Favorit 1,3 BMM 50 kW Felda 1,3 MPi
|
28.1.13, 14:15 |
|
|
Teddy.92
|
tak sem se s tim vcera drbal cely odpoledne a zjistil sem,ze je v haji plovak,byl zaseklej uplne dole,ale kdyz sem s tim pak skousel hybat,tak mi to konecne zacalo ukazovat,jen nevim,jak prijdu na ten odpor,protoze at tam davam ruzny hodnoty,tak to porad ukazuje jinak a nevim,jak se dostat ke konecnymu vysledku..a jeste sem se chtel zeptat,na plovaku sou 4 draty jeden je kostra,jeden je ten signalovej k budiku a ty dva???
|
29.1.13, 09:39 |
|
|
gokralik
|
Černý kostra, žlutý s modrým signál do budíku a ten poslední je kontrolka rezervy.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.1.13, 10:45 |
|
|
Teddy.92
|
aha,tak nejak sem si to myslel,ale na ten budik z feldy mi staci jen ten zlutej,ne?protoze mi prijde,ze jakmile tam neni benzin,tak ta rezerva se rozne automaticky v tom budiku,protoze i kdyz sem to mel odpojeny a rucicka lezela,tak rezerva svitila.
|
29.1.13, 11:59 |
|
|
gokralik
|
Jo, Felda má kontrolku rezervy automaticky. Což je výhoda i nevýhoda. Tam by ti měl stačite teoreticky jen ten modrý a žlutý.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.1.13, 12:42 |
|
|
varok
|
U leliny jsou taky 4 dráty, ale dva jsou od el. čerpadla v nádrži a dva jsou od palivoměru. Fáčka s karbecem měly plovák se třemi vývody, něco jako potenciometr a zvlášť byla kontrolka na tom vinutém odporu palivoměru. Když ta packa najela na minimum, tak tam je takový plíšek, kde je zapojená kontrolka. U felicie to je řešené přímo v budíku, když ručička najede na určitou minimální hodnotu, tak se sepne kontrolka.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.1.13, 16:04 |
|
|
michalkatka
|
nádrž BMM a plavák 1.9D....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.1.13, 08:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|