Problem: Skrutkovačom naštartujem, kľúčom nie
Zdravím hoši.
Idem dnes z práce, sadnem do auta, otočím kľúčom, natiahne čerpadlo, otočím do polohy II a nič.
Štartér ani neťukol :/
Roztlačili ma, motor chytil. Odišiel som domov, odkrutil plasty, "polamal volant" a odskrutkoval spinaciu skrinku.
Myslel som že zadná časť mi zhorela, a tak som šiel kúpiť novú. Ale nezhorela, červíky mi pravdepodobne povolili alebo čo a motor jednoducho nenaštartujem :/
Ked som napojil novú časť spínačky dal klúč do zapalovania kvôli imobilizeru a pretočil tu časť skrutkovačom motor pekne naskočil akoby nič. Zložím všetko, poskladam, vopcham znova kluc otacam a NIC.
Rozobral som znova vsetko s nervami, otacam srubovakom len tu zadnú čast motor naskoci.
Ked som to drzal stlacené rukou nastartovalo mi aj cez kluc, ale ked som to zasroboval cervikami znova to neslo
Auto mam rozobrate zajtra to este nejak skusim poskladat neviete kde by mohla byť vada?
O čosi neskôr:
Nechal som pobezat motor, aby som dobil stratene volty, po chvili startujem. nic, alternatol len tukol, bateria vybita. (nemal som pripojene ani budiky)
Siel som na rychlo za kamosom, a ked som sa vracal, parkujem kontrolky pobledli, motor sa pri zosliapnutí plynu dusil, ako ked vam nedobija alternator. Pri prudkom stlaceni plynu sa motor dusil, po jemnom pridavani sa motor pomaly dostaval do otacok, zrazu sa setko rozjasnilo, svetla rozsvietili akoby sa nič nedialo.
Altík je nový, nemá ani 15tis. km. /pol roka/
AUTO: Skoda felicia New 1.3 MPI