|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
slabé napatie v autorádiu favorit 92
Autor |
Zpráva |
6bongo6
|
slabé napatie v autorádiu favorit 92
Zdravím, mám taký problém z autorádiom, na mojom starom rádiu pri vyššej hlasitosti mi preblikávalo podsvietenie, tak som kúpil nové aj kvoli starobe predošlého rádia a som myslel že to nebude robiť ale tiež to trochu robí a ešte aj niekedy ako keby seklo pesničku ale aj keď mám motor vypnutý, takže to len musí byť elktrinou.
Preto potrebujem pomocť, že ako to buď zapojiť lepšie bo to mám zapojené tak fušersky že je to zapojené v poistke č. 9 - "30" a na pravo pod palubovkou je zapojené na kostru, robil to jeden elektrikár a do teraz to išlo v pohode a robi to asi 2 mesiace, myslel som že to bolo rádiom bo už bolo staré ale tým to nie je, tak neviem či je to dobré zapojené a či sa to da niekde inak zapojiť aby to fungovalo ako má
Ďakujem za všetky postrehy
|
16.9.13, 07:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Re: slabé napatie v autorádiu favorit 92
odpovedal si si sam. zapoj to normalne, nie fusersky. tip zadarmo: nedavaj to robit tomu istemu cloveku.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
16.9.13, 09:56 |
|
|
6bongo6
|
ale ja neviem ako, preto sa pytam ? kde to mam zapojit lebo tam nebolo nikdy rádio a nemám tam žiadne vývody na rádio ani nič
|
16.9.13, 10:33 |
|
|
varok
|
Jestli mohu poradit, tak zapojit s co nejméně spoji, tedy pokud možno káblíky od konektoru rádia hned na pojistkovku nebo spínačku. Né přes pět čokoládek apod. Možná je jen špinavá nebo porezlá kostra. Jestli má rádio svoji pojistku, tak by to šlo i na spínačku, ale jestli nemá, raději na nějakou pojistku. Nevím jaký výkon má rádio, ale použil bych dráty raději o průřezu alespoň 1mm2. Méně ne, pak bývají problémy při vyšší hlasitosti. Zapojení se může mírně lišit, ale většinou to bývá: 1. Žlutý vodič- trvalé plus 12V(30) 2. Červený vodič- buď taky trvalé plus, nebo po zapnutí klíčku(15) 3. Černý vodič- kostra 4. Potom už ty různě barevné zelené, šedé apod- to jsou repráky, to se potom liší.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.9.13, 11:47 |
|
|
fatal
rejpal
|
Každé rádio by mělo mít svou pojistku (některá to mají na sobě, některá na kablíku). Silové plus je vhodné napojit z klíčku, jelikož některá rádia berou i ve vypnutém stavu proud a člověk se pak diví proč se vybila za pár dní baterka.
|
16.9.13, 13:19 |
|
|
6bongo6
|
akurát som čítal že najlepšie je to hodiť na prvú poistku stále napatie, lebo tá je voľná a mám na rádiu poistku je to pioneer deh-4500bt ako sa to dá hodiť na spínačku lebo s tým nemám skúsenosť
|
16.9.13, 13:38 |
|
|
varok
|
Tak co má za rádio jsem předtím nevěděl. Některé mají na zadní straně nožovou pojistku, jiní na káblíku od napájení. Mohl to už ale někdo překuchávat a pojistku odstranit. Ano, většinou se dává na stálé +12V jen žlutý drát pro napájení paměti rádia a červený až po zapnutí klíčku, ale někteří i ten červený dávají na 30ku, tedy stálé napájení. Na spínačku se to napojí jednoduše. Vzadu na spínačce jsou konektory Faston. Jsou u nich čísílka. Pokud to nejde vidět, tak prosvítit zkoušečkou. U toho, který se rozsvítí až po zapnutí klíčku to je.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.9.13, 19:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|