Autor |
Zpráva |
jenikk
|
dálkové odemykání
Zdravím. Přestalo mi fungovat dálkové ovládání centrálu. Centrál sám o sobě běhá, když sedím v autě a zamáčknu/vytáhnu kolík ve dveřích automaticky se zamknou/odemknou všechny dveře. Ale na dálkáč to nereaguje. V ovladači jsem vyměnil baterku, a stále nic. Protože nemám ve dveřích zámky, jsem v pytli.
Je ještě něco, co můžu vyzkoušet kromě toho, že už jsem vyměnil baterku v ovladači? V servisu mě zase natáhnou, tak pokud bych to mohl vyřešit sám... Díky za rady
_________________ Getz 1.1i (2007), Felicia 1.3 MPI 50kW (2001), LPG
|
12.2.13, 16:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
crazy.a
|
Re: dálkové odemykání
Kupit novy ovladac aky mas central dorabany ?
|
12.2.13, 17:54 |
|
|
p.s.
|
co je to za typ tý dálky
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
12.2.13, 18:16 |
|
|
Lamač
|
Namontuj do dverí zámky jak majú byť.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
12.2.13, 19:43 |
|
|
jenikk
|
Já už s tím dálkáčem Feldu koupil, dva roky to sloužilo bez problému. To si pište že bych měl ve dveřích raděj zámky, tyhle elektro-vychytávky se dokážou akorát pokazit. EDIT: Tak jsem od toho našel nějakej papír a je na něm typový označení AEV 4203. EDIT2: Tak jsem se v jiným fóru dočetl, že se to stává a je třeba jen nějak synchronizovat DO s přijímačem. Na ovladači jsou dvě tlačítka, mají se držet současně dokud led dioda nezačne trvale svítit, což jsem teď zkoušel a ledka se asi po 10 vteřinách opravdu rozsvítila trvale, ale pak nevím jak dál... byl jsem to zkoušet v autě a centrál nereagoval, musí tam být ještě nějakej postup. Nemáte někdo tušení?
|
12.2.13, 19:54 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Hele a byl jsi pri ty synchronizaci v dosahu dalkace?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
12.2.13, 20:54 |
|
|
varok
|
Jestli to má označení AEV, tak to bude některý z origo systémů.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.2.13, 21:31 |
|
|
jenikk
|
Viky píše: Hele a byl jsi pri ty synchronizaci v dosahu dalkace? Seděl jsem v autě. Jde o to, že pak se musí zase ještě nějak mačkat na ten dálkáč, měly by probliknout varovný světla a tím je to hotový... asi. Ale nějak se to nedaří. Něco dělám špatně.
|
12.2.13, 22:37 |
|
|
Lamač
|
No tak to zase nie.Týmto spôsobom by išlo v podstate odomknúť každé.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
12.2.13, 22:54 |
|
|
Pavel1312
|
Skus najít tu krabičku od centrálu v palubce buď pod kaslíkem u spolujezdce nebo pod budíkama (jestli nemáš ovšem airbag spolujezdce). buď máš jednu na centrál i s dálkačem a nebo zvlášť dvě a zkus jestli tam nebude nějaké info o výrobci a podle toho dohledat návod. ale taky se mohlo stát že ti odešlo něco v ovladači a nebo v tý krabičce. Mi na fáčku ovladač svítil ale taky se nic nedělo nakonec to byl nějaký studeny spoj v tom ovladači nebo co. Celá jsem to vymontovat a krabičku i s ovladačem nechával zpravit u elektrikáře.
_________________ Škoda Favorit, 1.3 GLXi Comfort line r.v. 94 Škoda Felicia COMBI, LX 1.6 MPI r.v. 99
|
12.2.13, 22:57 |
|
|
crazy.a
|
To mas v kluci alebo samostatne a mas aj alarm ak hej tak to bude pravdepodobne s dvoch casti jedna na central a druha alarm a dialkove najjednoduchsie bude dat to do servisu alebo vymontovat alarm a kupit druhy ale zapajat to tiez neni nic jednoduche
|
13.2.13, 00:11 |
|
|
jenikk
|
Je to bez alarmu a ovladač není v klíči ale zvlášť. Zkusím v autě najít ten přijímač. EDIT: Tak jsem na netu našel ještě nějakej přesnější postup spárování DO s přijímačem, večer to vyzkouším a když to bude fungovat, tak pak napíšu návod i sem, pro budoucí generace
|
13.2.13, 08:13 |
|
|
crazy.a
|
Nemas alarm? A ked si odomykal auto tak blikali vystrazne svetla? To som este nevidel ale tym je to lahsie stale plati bude to bud jedna kravicka alebo dve a ta druha (ak tam bude ) tak ovlada dialkove. Vedcinou z nej trci taky drot akoze antena tak ked setko zliha tak staci len tu vymenit za novu to by mohlo stat tak do 500 korun a aj montaz nebude moc zlozita
|
13.2.13, 09:32 |
|
|
jenikk
|
Tak už jsem to rozchodil, pátrání na internetu se vyplatilo. Bylo třeba znovu synchronizovat DO s jednotkou. Kdyby to někoho v budoucnu potkalo, tak pro originál Škoda dálkový centrály "AEV", který se montovaly kolem roku 2000, platí následující postup:
Vypnuté zapalování. Stisknout obě tlačítka na ovladači a držet stisknuté (+/- 10 vteřin), dokud nepřestane blikat dioda. Pustit tlačítka, dioda se rozsvítí trvale. Zapnout zapalování a 3× stisknout větší tlačítko ovladače, jako potvrzení vám zablikají směrovky. Vypnout zapalování. Hotovo.
|
13.2.13, 17:59 |
|
|
crazy.a
|
No super Pocul som ze toto sa moze stat ked stlacas tlacidla mimo dosahu
|
13.2.13, 19:01 |
|