|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|
Pastorek startéru nazajíždí zpět do startéru po nastartování
Autor |
Zpráva |
pavel.sada
|
Pastorek startéru nazajíždí zpět do startéru po nastartování
Ahoj všem,
včera při nastartování se mi rozsvítila kontrolka vykřičníku v kolečku a docela hluk v motoru. Přesto jsem však autem vyjel a po chvilce mi auto kleklo úplně. Baterka úplně vybitá a samozřejmě kontrolky taky nic.
Dneska jsme s kamarádem auto nastartovali přes kabely, startér vydával chrčivý zvuk a po odpojení kabelů hned auto kleklo.
Po delším zkoumání jsme zjistili, že pastorek nezajede zpět do startéru a je pořád vyjetý (to byl ten chrčivý zvuk).
Startér jsme vyměnili, ale pořád stejná písnička.
Až po odpojení žlutého kabelu ( 50-ka) pastorek zajel zpět.
Chci se zeptat, kde je zakopanej dog - pomůže výměna spínací skříňky?
Mám felinku 1,3 Mpi / r.v.2000 / 50 kW
Díky za rady
Pavel
|
17.11.14, 18:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
jjjano3
|
Re: Pastorek startéru nazajíždí zpět do startéru po nastarto
no kludne to môže byť tá spínačka. aby si vylúčil skrat kdesi medzi káblami tak ten kontakt 50 odpoj priamo na spínačke a zisti či je napätie na tom kábli ku štartéru. ak nebude, tak oriešok spínačky KO. ten skrat - málokedy. ale keď svietila ja tá kontrolka tak to bude na 99% tá spínačka išiel by som do originálu http://www.skoda-diely.sk/eshop/6u09058 ... rinka.html
_________________ Felícia 1.9D Golf IV 1.9TDi - ALH Leon MK1 1.9TDi - ASV
|
17.11.14, 18:37 |
|
|
varok
|
V jakém stavu je ten druhý startér? Ale jak psal jjano3, asi bude v háji spínačka. Ale trošku bych to poupravil. Odpojil bych žlutý káblík od cívky elektromagnetu startéru. Sepnul spínačku klíčkem do polohy startování. Potom pustil klíček do polohy I. a změřil, jestli je nějaké napětí na žlutém káblíku. Podle mě tam něco bude a tím pádem bude cívka startéru částečně sepnutá a pastorek bude povysunutý. Nebo je někde nějaká mechanická závada.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
18.11.14, 18:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
spínačka
|
18.11.14, 21:08 |
|