|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Zapojení autorária po 1000té
Autor |
Zpráva |
varok
|
Zapojení autorária po 1000té
Chtěl bych poprosit, jestli někdo nemá zkušenosti s autorádii LG. V práci máme v dodávce autorádio LG, typ LAC2900RN. Hraje v pohodě, ale nesvítí displej. Kolega co s ním dělám říká že svítí, ale podle mě ne a jde vidět jen ty stíny, nebo jak to nazvat. Prý je všechno zapojené OK, ale podle mě není, protože říkal, že i u starého myslím Sony taky nesvítil displej. Že by u obou odešlo podsvětlení se mi nezdá. Koukal jsem dozadu a není tam klasické ISO, ale podobný konektor, jen menší a je vše na jednom. U ISO většinou jsou zvlášť repráky a zvlášť napájení. Na horní straně rádia je nálepka se zapojením. Anglicky neumím, ale trošku podomácky jsem vydedukoval, že Black je kostra, podle znaku. Yelow a Red je žlutý a červený, to je +12V. U ISO konektoru bývá žlutý pro napájení paměti, červený samotné napájení rádia. Pak tam je ještě blue-modrý, ten nevím co je, u ISO bývá modrý výstup pro napájení elektrické antény, antenního zesilovače apod. Ještě tam je pink-růžový drát, ten nevím co je. U ISO zapojení vídám oranžový právě to podsvětlení displeje, ten tam není. Že by byl ten růžový to podsvětlení displeje? Zkoušel jsem to všechno ale zkoušečkou a všude proud je. na nálepce jsem ale nenašel nic jako backlite, illumination, light display, nebo tak něco. Strejda google mi nic nenašel.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.10.15, 16:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Zapojení autorária po 1000té
ruzovej to je ALE POKUD sem nasel na googlu opravdu tvuj typ musis ten drat prestrihnout
nejedna se o podsviceni ale stlumeni display kdyz svitis (aby te v noci neoslnovalo)
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
12.10.15, 16:42 |
|
|
varok
|
Aha, už jsem taky něco našel. Růžový je ale napsané opravdu stmívání. Zapojení na plus přes spínač stmívání. Ten tam ale asi nikde není. Takže kdybych chtěl aby to svítilo, tak musím tenhle drát přerušit?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.10.15, 16:49 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
no rikal si ze z auta asi ten kabel vede do neajkeho adapteru a z neho do radia takze nejdriv skusit odpojit a pak kdyztak pres nejaky spinac
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
12.10.15, 16:57 |
|
|
varok
|
O adaptéru jsem nepsal, přečti si to ještě jednou. Psal jsem, že většinou bývají ISO konektory, které mívají nějakou normu na zapojení a barvy drátů. Tady je ale jiný konektor, podobný jako ISO, ale menší a všechny dráty jsou jen v jednom konektoru. U konetoru ISO bývají dva, zvlášť napájení a zvlášť repráky. Zítra to zkusím odpojit a uvidíme. Děkuji
|
12.10.15, 17:06 |
|
|
Dawid130
|
V menu nejdriv najdi polozku DIM (regulator svetlosti) a zkus tuhle funkci vypnout. Moznosti jsou ON/ OFF / AUTO.
Naposledy upravil Dawid130 dne 12.10.15, 19:21, celkově upraveno 2
|
12.10.15, 19:04 |
|
|
jjjano3
|
s káblom na podsvietenie je to pravda - existuje taký treba poskúšať a v menu by malo byť DIMMER (DIM) a nie din ....
_________________ Felícia 1.9D Golf IV 1.9TDi - ALH Leon MK1 1.9TDi - ASV
|
12.10.15, 19:18 |
|
|
Dawid130
|
Vzdyt jo dim. Na tabletu jsou ty pismenka blizko u sebe.. ☺
|
12.10.15, 19:20 |
|
|
varok
|
Aha, na té nálepce na radiu je napsané u některého drátu Dimmer, ale nevím u kterého, zítra mrknu.
|
12.10.15, 19:28 |
|
|
varok
|
Dnes jsem se překonal, zapojil všechny mozkové závity a zkusitl to nejdříve přes to menu. V menu je nastaveno Dimmer Off, když jsem dal ON, tak to nesvítilo už vůbec, takže teď to asi opravdu svítí. Pak jsem zkusil odpojit ten růžový káblík(na té nálepce je opravdu růžový označený Dimmer), ale ani to nepomohlo. Takže buď je to tak debilně vyřešené, že to svítí jen tak málo, nebo je to podsvětlení nějaké vadné. No, nebudu to řešit. Všem děkuji za rady
|
13.10.15, 15:59 |
|
|
suresd
|
Mi se to taky stalo se sony a problém byl v oxidovaným kontaktu v rádiu. a co konektor nebo kostra třeba nemuže být taky někde oxidace? a nebo odešlo led podsvícení v rádiu
_________________ Provozuji aktuálně.. Škoda Fabia 1.4 16V 55Kw 2003 kombi Škoda Octavia 1.6 Tdi Otec: Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001
|
27.10.15, 19:57 |
|
|
varok
|
No ono to svítí, ale hrozně málo, i když je vypnuté to stmívání. Jde to vidět jen potmě nebo v šeru. Zapojení nevím kde má kostru. Všechny káblíky jdou nejdříve do nějaké černé krabičky(nevím co je) a pak někam do palubky. Moje dodávka to není, tak to nebudu hrotit. Jen mě zajímalo, jestli to není někde špatně zapojené nebo vypnuté a není, tak to kašlu. Děkuji
|
27.10.15, 21:01 |
|
|
suresd
|
Jo tak no tak zkus to rádio vytáhnout pokud jde a někde na přímo ho zapoj na 12V červeny je myslím pamět žlutý plus nebo obráceně a černy minus a uvidíš jak bude svítit
_________________ Provozuji aktuálně.. Škoda Fabia 1.4 16V 55Kw 2003 kombi Škoda Octavia 1.6 Tdi Otec: Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001
|
28.10.15, 08:04 |
|
|
varok
|
Tak plus 12V jsou oba, ale žlutý většinou bývá trvalé plus 12V a červený až po zapnutí klíčku. Někdo ale dává i ten červený na trvalý plus 12V. Mě třeba rádio co mám ve fáčku nejede, když to tak zapojím, musím mít oba na trvalé plus. Černý je kostra, neboli mínus.
|
29.10.15, 16:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|