Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Baterka v riti
Kuci, mam rok starou baterku zn. Perion, coz teda myslim neni naka supr znacka (baterky me zas az tak nezajimaj)
No kazdopadne staci aby auto stalo pul dne v zime (rekneme 0°C) a pak pri startovani jen hen......hen......hen; nakonec to teda chytne ale co to udela pri -10°C
Melo by cenu tu baterku reklamovat? Je to 40Ah, minulou zimu byla OK, zaclo to slabnout az ted. Elektrolytu je dost Kdyz to nabiju rucne tak za chvili je to to same
Predtim tam byla baterka z Omegy a vydrzela 8 let
Jakou maj vase baterky capacitu
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.11.06, 21:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Máme v jednom autě baterku Baner, a ta v pohodě točí už 3roky (předtím taky Banerka vydržela asi 6let). Vloni jsme do druhýho auta koupili taky Banerku, a s tím autem se v zimě nejezdilo (tak max 1 za měsíc sme ho projeli) a baterka byla úplně hotová. Jak se oteplilo tak celý léto v pohodě, a teď zase jak stojí auto víc dní, tak ani neťukne. A to je 1 rok stará!
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
20.11.06, 21:34 |
|
|
Thobiash
|
Mám nějakou "asinounejmku" je na ní Global Power, 45Ah. Koupil jsem ji v Obi a drží přes pět let naprosto v poho. Do elektriky nedělám, tak baterky nějak neřešim .
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
20.11.06, 21:47 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A kolik maj Ah? Me se zda 40 malo, aspon 55 by to chtelo teda jesi to utahne alt. taky 55A, teda ne samozrejme kapacita nybrz proud ...
O velikost nejde, ta opelacka se tam nevesla tak tata vysekal predni plech v ty prihradce, takze se tam vejde cokoli
|
20.11.06, 21:47 |
|
|
Bukaj
|
Re: Baterka v riti
Matthes píše: Kuci, mam rok starou baterku zn. Perion, coz teda myslim neni naka supr znacka (baterky me zas az tak nezajimaj) No kazdopadne staci aby auto stalo pul dne v zime (rekneme 0°C) a pak pri startovani jen hen......hen......hen; nakonec to teda chytne ale co to udela pri -10°C Melo by cenu tu baterku reklamovat? Je to 40Ah, minulou zimu byla OK, zaclo to slabnout az ted. Elektrolytu je dost Kdyz to nabiju rucne tak za chvili je to to same Predtim tam byla baterka z Omegy a vydrzela 8 let Jakou maj vase baterky capacitu
A nemáš tam nějaký stálý odběr, nebo nějaký zkrat v elektroinstalaci a funguje Ti správně dobíjení?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
20.11.06, 21:52 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Bukaj píše: A nemáš tam nějaký stálý odběr, nebo nějaký zkrat v elektroinstalaci a funguje Ti správně dobíjení?
Jo, vse je v pohode, akorat radio bere nakejch 15mA, ale to nema vliv. Pac sem zkousel vyndat poistku a zadne zlepceni nebylo
|
20.11.06, 21:56 |
|
|
Bukaj
|
Nám zatim ve 120L všechny baterky vydržely 5-7let, vždy Akuma 42Ah, nyní 44Ah.
A v Å mám nějakou No Name baterku 54Ah, auto jsem s ní koupil a zatím 3 roky v pohodě...
A kapacita 40Ah škodovce stačí, hlavně když správně dobíjí...
Jinak jsem našel vloni v zimě u kontejneru vyhozenou baterii Banner 65Ah, vypadala jak nová, tak jsem ji vzal domů a ona snad i nová byla - sice vybitá, ale po dobití držela půl roku kapacitu na chatě jako záložní aku, až jsem ji daroval kamarádovi do Malucha (blblo mu dobíjení a odepsal baterii), kde jezdí dodnes
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
20.11.06, 22:01 |
|
|
Bukaj
|
Matthes píše: Bukaj píše: A nemáš tam nějaký stálý odběr, nebo nějaký zkrat v elektroinstalaci a funguje Ti správně dobíjení? Jo, vse je v pohode, akorat radio bere nakejch 15mA, ale to nema vliv. Pac sem zkousel vyndat poistku a zadne zlepceni nebylo
Tak určitě reklamovat
|
20.11.06, 22:01 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Snad to vyjde s reklamaci no, neco se pak prihodi a pudem treba do Varty
Bukaji, jaxi prisel na jmeno "Å"
|
20.11.06, 22:06 |
|
|
jizíček
|
Matthes píše: A kolik maj Ah? Me se zda 40 malo, aspon 55 by to chtelo teda jesi to utahne alt. taky 55A, teda ne samozrejme kapacita nybrz proud ... O velikost nejde, ta opelacka se tam nevesla tak tata vysekal predni plech v ty prihradce, takze se tam vejde cokoli
mam doma baterku z traktora (125 Ah), jestli by jsi treba nechtel zkusit
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
20.11.06, 22:07 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
jizíček píše: Matthes píše: A kolik maj Ah? Me se zda 40 malo, aspon 55 by to chtelo teda jesi to utahne alt. taky 55A, teda ne samozrejme kapacita nybrz proud ... O velikost nejde, ta opelacka se tam nevesla tak tata vysekal predni plech v ty prihradce, takze se tam vejde cokoli mam doma baterku z traktora (125 Ah), jestli by jsi treba nechtel zkusit
To by bylo dobry, bych vyndal motor a misto nej dal starter z trambusu, co se mi vali ve sklepe
|
20.11.06, 22:09 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Thobiash píše: Mám nějakou "asinounejmku" je na ní Global Power, 45Ah. Koupil jsem ji v Obi a drží přes pět let naprosto v poho. Do elektriky nedělám, tak baterky nějak neřešim .
Nonename, uz nikdy vic, tam evidentne zalezi jakej kus zrovna chytis, to je na lejno
|
20.11.06, 22:11 |
|
|
Thobiash
|
Matthes píše: Thobiash píše: Mám nějakou "asinounejmku" je na ní Global Power, 45Ah. Koupil jsem ji v Obi a drží přes pět let naprosto v poho. Do elektriky nedělám, tak baterky nějak neřešim . Nonename, uz nikdy vic, tam evidentne zalezi jakej kus zrovna chytis, to je na lejno
No vidiš, ty máš Perion na lejno a já nounejmku bombovou, tak sem to zrovna chytnul dobře (já to tenkrát kupoval podle ceny ). Jo teď když už sem konečně on-line a vím o tomhle fóru, vždy se přijdu poradit a SPECIELNĚ o elektrice, páč ta de mimo mě .
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
20.11.06, 22:37 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja bych teda tipoval ze perion je taky nonename
|
20.11.06, 22:42 |
|
|
Thobiash
|
Matthes píše: Ja bych teda tipoval ze perion je taky nonename
|
20.11.06, 22:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|