Autor |
Zpráva |
Barbone
|
Favo nestartuje a nedobiji
mam problem muj favorit r.v.92 kdyz se zahreje motor tak nejde nastartovat ani nedobiji kdyz startuju starter neni schopen udelat ani jednu otacku ale kdyz vychladne tak toci jak zbesilej a to same z altikem motor je studenej dobiji a jak se zahreje zase nejede i kdyz sem odpojil sitic at to nejede ve vyssich otackach proste kdyz je studenej dobiji a pri stejnych otackach kdyz je teplej nedobiji otacky jsou samo na volnobeh kolem 900-1000 diky za rady
_________________ Nyní Favo 135LS po smrti (nyní jen porad zlobi elektrika)
|
14.2.07, 14:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Favo nestartuje a nedobiji
Barbone píše: mam problem muj favorit r.v.92 kdyz se zahreje motor tak nejde nastartovat ani nedobiji kdyz startuju starter neni schopen udelat ani jednu otacku ale kdyz vychladne tak toci jak zbesilej a to same z altikem motor je studenej dobiji a jak se zahreje zase nejede i kdyz sem odpojil sitic at to nejede ve vyssich otackach proste kdyz je studenej dobiji a pri stejnych otackach kdyz je teplej nedobiji otacky jsou samo na volnobeh kolem 900-1000 diky za rady
Zkus se podivat na uzemneni motoru. Mohl by to delat spoj kterej se prehriva.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
14.2.07, 15:16 |
|
|
Bukaj
|
Někde uvolněná kostra, asi
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.2.07, 15:16 |
|
|
Bukaj
|
Nebo ještě přívodní kabel od aku ke startéru, prostě hledej někde studeňák (teplák ) na hlavním el. okruhu - očisti, promázni kontaktní plochy a pořádně dotáhni všechny kostřící a silné vodiče...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.2.07, 15:19 |
|
|
Barbone
|
tak kostru jsem mel pridelanou na vyfukových svodech tak sem ji predelal ale nepomohlo to jeste jse podivam jestli nemam utrepane nejake kontakty
|
15.2.07, 20:53 |
|
|
Barbone
|
vcera jak jsem jel vecer domu tak mi zacalo slabe svitit dobijeni nekdy sviti silneji nekdy slabe a nekdy vubec uz nevim co mam zkusit
|
18.2.07, 22:10 |
|
|
michalkatka
|
Barbone píše: vcera jak jsem jel vecer domu tak mi zacalo slabe svitit dobijeni nekdy sviti silneji nekdy slabe a nekdy vubec uz nevim co mam zkusit
všetko vypni, odpoj ten hrubý drát čo ide z altíku, odmeraj prúd medzi drôtom a svorkou, ak bude prerazená dióda bude tam prúd cca 0,3 - 1A, ak bude 0 tak sú zlé uhlíky.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
19.2.07, 20:55 |
|
|
Barbone
|
altikem si myslim ze to nebude kamarat ni pujcil z felicie a delalo to zase myslim si ze je nekde prodreny drat na kostru a dela to neplechu dnes se mi stalo ze z niceho nic ni pri jizde motor zdechl a kontolky nesvitily baterka byla jak vycucana uplne bez stavy tak me kamos dotahl domu a zacal sem z merenim jen tak jsem vytahl konektor ze svetel a na vsech ctirech konektorech mi obvodovka hlasila kostru?????
|
20.2.07, 15:09 |
|
|
michalkatka
|
Barbone píše: altikem si myslim ze to nebude kamarat ni pujcil z felicie a delalo to zase myslim si ze je nekde prodreny drat na kostru a dela to neplechu dnes se mi stalo ze z niceho nic ni pri jizde motor zdechl a kontolky nesvitily baterka byla jak vycucana uplne bez stavy tak me kamos dotahl domu a zacal sem z merenim jen tak jsem vytahl konektor ze svetel a na vsech ctirech konektorech mi obvodovka hlasila kostru?????
nechápem? ako kostru? aká obvodka?
motor ti zdochol lebo aj počas jazdy si vybil baterku to sa stáva, napr. keď je prepápená žiarovka dobíjania. ak so menil celý altík chyba musí byť niekde inde. niekde najaký zvod, alebo prerušený obvod... hľadaj...
|
20.2.07, 21:45 |
|
|
petr petr
|
Barbone píše: altikem si myslim ze to nebude kamarat ni pujcil z felicie a delalo to zase myslim si ze je nekde prodreny drat na kostru a dela to neplechu dnes se mi stalo ze z niceho nic ni pri jizde motor zdechl a kontolky nesvitily baterka byla jak vycucana uplne bez stavy tak me kamos dotahl domu a zacal sem z merenim jen tak jsem vytahl konektor ze svetel a na vsech ctirech konektorech mi obvodovka hlasila kostru?????
To nejspíš proto že se to uzemnilo přes pojistky a žárovky v jiném světle.Jdeš na to špatně ,musíš začít měřit od baterie a ne od posledního spotřebiče.
|
20.2.07, 22:05 |
|
|
Barbone
|
hmm...ale je me divne ze kdyz jsem meril odber tak jsem nameril neco kolem 6mA a jeste dnes vecer jsem chtel jet do mesta a baterka byla vycucana a to byla cerstve nabita a je cca 1 mesic stara
|
20.2.07, 23:03 |
|
|
michalkatka
|
Barbone píše: hmm...ale je me divne ze kdyz jsem meril odber tak jsem nameril neco kolem 6mA a jeste dnes vecer jsem chtel jet do mesta a baterka byla vycucana a to byla cerstve nabita a je cca 1 mesic stara
ak máš naštartované, aké napätie máš na baterke? a aké na prázdno? pri vypnutom motore.
6mA je báseň, ja mám 10krát viac a bez problémov.
|
21.2.07, 09:53 |
|
|
patrik-hp
|
Proletuj pro jistotu pojistkovku...na slovači šetřili cínem
|
21.2.07, 18:40 |
|
|
Barbone
|
napeti mam 14,2V kdyz je motor ve zvysenych otackach a mam vseco vyple a jakmile zapnu svetla tak to klesne o 1V a kdyz to je na volnobeh tak je napeti bez svetel 13.5V a svetla 11.8-12.4V uz jsem z toho uplne v pr...... newim si s tim rady kazdej mi rika ze je to altikem ale kdyz si pucim jinej tak to dela porad
|
22.2.07, 16:57 |
|
|
michalkatka
|
Barbone píše: napeti mam 14,2V kdyz je motor ve zvysenych otackach a mam vseco vyple a jakmile zapnu svetla tak to klesne o 1V a kdyz to je na volnobeh tak je napeti bez svetel 13.5V a svetla 11.8-12.4V uz jsem z toho uplne v pr...... newim si s tim rady kazdej mi rika ze je to altikem ale kdyz si pucim jinej tak to dela porad
pozeral si to ukostrenie motora, tie silové káble a spoje? rozobrať, prečistiť, zložiť.
ťažko radiť, poriadne skontroluj kabeláž, spoje, konektory, a nie je to vadnou baterkou?
|
22.2.07, 17:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|