Autor |
Zpráva |
big.jedla
|
š130 vybíjí
Ahoj, dědova š130 pořád vybíjí baterku. Zatím jsem neměl čas to nějak detailněji proměřit ale při vypnutém zapalování to vybíjí asi 2mA. To přece není moc na to aby mu to za týden vybilo baterku na 3V (fakt nekecám, má tu baterku cca 4 měsíce a už ji takhle zničil úplným vybitím)???? Někdy ještě zkusím změřit jestli mu to dobíjí.
Jinak v mém autě (š125) to při vypnutém zapalování žere 0A takže asi někde chyba bude co? Nemáte někdo tajný tip co v autě by mohlo brát přibližně ty 2mA???
Až přijede příště zkusím to proměřit na pojistkové skříňce ať se mi trošku zmenší výběr.
|
20.2.07, 11:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
2mA ti nemůže vybít baterku, to je naprosto zanedbatelný odběr. Spíš ti nenabíjí alternátor. Pokud je baterka na 3V, tak už je na vyhození. Můžej ji zkusit nabít velmi malým proudem 0,06A na 16,5V, možná jí ještě zachráníš.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
20.2.07, 13:11 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
me bere auto 7mA, dela to radio a ruzny hovadiny, coi sem tam nacpal navic...zmer si kolik ti dava altik a potom to res..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
20.2.07, 14:00 |
|
|
big.jedla
|
no jo já vím, že než 2mA vybijou 44Ah baterku tak bude trvat tisíc let...
no jako sme ji hodili na nabíječku a funguje... ale stejně je podle mě tímhle zničená
Ono to je právě takový z*urvený auto. Děda ho koupil na inzerát... fakt nevím co ho k tomu vedlo. Takový nějaký pseudo tuning stylu co dům dal. Jen koupil, tak mu to furt vařilo - propálené těsnění pod hlavou. Zjistilo se že sou utopené vložky (jakože dooost utopené). Elektrika tam funguje kdoví jak protože to je úplně prapodivně zašmodrchané. Výfuk má zřejmě vyrabované přepážky a je na něm navařené úžasná provrtaná trubka takže zvuk hodně šílenej... jen z toho asi po pěti minutách bolí hlava. Kola z asi nějakého Renaulta přišroubované přes podložky, protože mají rozteč 4x70 (to bych si nikdy nedal, jaká je asi pravděpodobnost že se to neukroutí?). A každou chvíli na tom něco upadne. No za 16 tisíc (před cca půl rokem) to je fakt super auto no... akorát tak na vrakáč
|
20.2.07, 14:23 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ted řešim to samý akorát mi to žere 0,33A
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.2.07, 17:24 |
|
|
michalkatka
|
Sadra17 píše: ted řešim to samý akorát mi to žere 0,33A
0,33A t.j. 330mA, to jest fakt dosť, mne žere radio, central, hodiny.... 80mA a v pohode, ale auto používam dennodenne...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.2.07, 21:51 |
|
|
petr petr
|
Re: š130 vybíjí
big.jedla píše: Ahoj, dědova š130 pořád vybíjí baterku. Zatím jsem neměl čas to nějak detailněji proměřit ale při vypnutém zapalování to vybíjí asi 2mA. To přece není moc na to aby mu to za týden vybilo baterku na 3V (fakt nekecám, má tu baterku cca 4 měsíce a už ji takhle zničil úplným vybitím)???? Někdy ještě zkusím změřit jestli mu to dobíjí. Jinak v mém autě (š125) to při vypnutém zapalování žere 0A takže asi někde chyba bude co? Nemáte někdo tajný tip co v autě by mohlo brát přibližně ty 2mA???
Až přijede příště zkusím to proměřit na pojistkové skříňce ať se mi trošku zmenší výběr.
A měřil jsi to při plně nabitém aku,nebo už když měla ty 3volty??????????????
|
20.2.07, 22:02 |
|
|
big.jedla
|
No já nevím děda si mi prostě stěžoval že musí na noc vyndavat baterku protože jinak ráno nenastartuje. Tak sem to změřil a vyšly mi ty 2mA což může být to radio no...
I když zase když to tak vemu.. děda jezdé auty škody (110,120,130... jooo on vystřídal všecky ) asi 40? let? A nikdy, opravdu nikdy se to nenačí startovat. Takže se ani moc nedivím že mu to teď v zimě nejde... ale jak to měl tak fest vybité, je fakt divné.
|
20.2.07, 22:05 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
michalkatka píše: Sadra17 píše: ted řešim to samý akorát mi to žere 0,33A 0,33A t.j. 330mA, to jest fakt dosť, mne žere radio, central, hodiny.... 80mA a v pohode, ale auto používam dennodenne...
rádio mam na kzety takže to nežere nic a žádnou přídavnou elektroniku tam nemam
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.2.07, 15:10 |
|
|
Drak
|
Tak si připoj ampérmetr a postupně vytahuj pojistky, u které se ti odběr ztratí, tak potom postupně vypojuj dráty ze svorkovnice a u kterýho to bude dělat, zjisti k čemu vede a máš to. Pokud se ti s tím nechce drbat, tak si kup za tři kila bateriovej odpojovač z náklaďáku a máš pokoj. Třeba toto:
|
22.2.07, 12:53 |
|
|
michalkatka
|
odpojovač batérie je tiež riešenie, ale nie je to príliš ruský spôsob? (zakľučiť/vykľučiť)
radšej nájsť závadu a odstrániť ju...
|
22.2.07, 14:07 |
|
|
Bukaj
|
Když mu to nedobíjí (vybíjí i za jízdy), tak mu asi odpojovač baterky moc nepomůže... .
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
22.2.07, 14:13 |
|
|
big.jedla
|
no tak ještě můžu odpojit po nastartování určitě by to vydrželo déle než teď
samozřejmě sem to měřil na dobité baterce
|
22.2.07, 15:16 |
|
|
michalkatka
|
big.jedla píše: no tak ještě můžu odpojit po nastartování určitě by to vydrželo déle než teď samozřejmě sem to měřil na dobité baterce
baterku za chodu odpájať neodporúčam, hrozí prerazenie diódy, nemusia zniesť tú napäťovú špičku pri odpojení...
|
22.2.07, 15:22 |
|
|
big.jedla
|
jo jasný, však to byl jen vtip k tomu odpojovači
|
22.2.07, 15:23 |
|
|