|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
ventYl
|
Dobijanie: 18,1V
Niekto tu riesil stav, ze pri behu motora ma dobijacie napatie male. Ja som bol s autom vo autoumyvarke a vystriekali mi tam motor. Odvtedy zakapalo zopar veci v aute. Jednym z nich bol podla mojej (ako som neskor zistil - chybnej) mienky aj regulator, nakolko baterka sa skoro trvale prebijala napatim 18,1V. Regulator som vymenil, vsetko som zapojil ako bolo, no prebija to nadalej. Nahradny regulator je novy, vyrobeny 2/2007, cize si nemyslim, ze by bol vadny. Co este moze byt pobabrane? Je mozne, ze by bol vovnutri alternatora zvod medzi vystupnym napatim a budiacim vinutim a alternator budil sam seba?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
23.2.07, 12:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dave_Pv
|
Re: Dobijanie: 18,1V
ventYl píše: Niekto tu riesil stav, ze pri behu motora ma dobijacie napatie male. Ja som bol s autom vo autoumyvarke a vystriekali mi tam motor. Odvtedy zakapalo zopar veci v aute. Jednym z nich bol podla mojej (ako som neskor zistil - chybnej) mienky aj regulator, nakolko baterka sa skoro trvale prebijala napatim 18,1V. Regulator som vymenil, vsetko som zapojil ako bolo, no prebija to nadalej. Nahradny regulator je novy, vyrobeny 2/2007, cize si nemyslim, ze by bol vadny. Co este moze byt pobabrane? Je mozne, ze by bol vovnutri alternatora zvod medzi vystupnym napatim a budiacim vinutim a alternator budil sam seba?
Měl jsem stejný problém. Dokonce mi shořeli i všechny žárovky. Vyměnil jsem úplně vše krom altíku a nic. Po výměně alternátoru už byla pohoda. Takže aby jsi neměl stejný problém. Nevím sice čím v tom altíku to bylo, ale bylo to ním.
_________________ ALFA ROMEO 146 1,9 TD - parádička
AUDI COUPÉ QUATTRO 2,3 20V = pořádná strojovna ( 125 kw )
ŠKODA 120LS, rv 81 - po STK = Už není-totálka , ale né mou vinou
|
23.2.07, 13:19 |
|
|
ventYl
|
Dave_Pv píše: ventYl píše: Niekto tu riesil stav, ze pri behu motora ma dobijacie napatie male. Ja som bol s autom vo autoumyvarke a vystriekali mi tam motor. Odvtedy zakapalo zopar veci v aute. Jednym z nich bol podla mojej (ako som neskor zistil - chybnej) mienky aj regulator, nakolko baterka sa skoro trvale prebijala napatim 18,1V. Regulator som vymenil, vsetko som zapojil ako bolo, no prebija to nadalej. Nahradny regulator je novy, vyrobeny 2/2007, cize si nemyslim, ze by bol vadny. Co este moze byt pobabrane? Je mozne, ze by bol vovnutri alternatora zvod medzi vystupnym napatim a budiacim vinutim a alternator budil sam seba? Měl jsem stejný problém. Dokonce mi shořeli i všechny žárovky. Vyměnil jsem úplně vše krom altíku a nic. Po výměně alternátoru už byla pohoda. Takže aby jsi neměl stejný problém. Nevím sice čím v tom altíku to bylo, ale bylo to ním. :)
cumim, cumim do andrta a nemam sajn, co by sa v nom mohlo pokazit... asi to otvorim a premeram kusok po kusku...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
23.2.07, 14:43 |
|
|
ventYl
|
samozrejme boli prehodene kable na alternatore
veskera cest tomu regulatoru, ze to tych asi 1300 km prezil a baterke tiez, ze je vobec schopna nastartovat...
|
23.2.07, 17:34 |
|
|
Martin
|
To si jezdil 1300km s 18,1V ? To snad nemyslíš vážně. To už musí být všechno v autě teoreticky mrtvý.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
23.2.07, 19:14 |
|
|
jizíček
|
ventYl píše: samozrejme boli prehodene kable na alternatore veskera cest tomu regulatoru, ze to tych asi 1300 km prezil a baterke tiez, ze je vobec schopna nastartovat...
mohu se zeptat co mas za auto. jestli mas skodifku, tak jsi mel ten drat bliz k motoru pripojenej na regulator ??
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
23.2.07, 19:30 |
|
|
jizíček
|
tak s ostudou musim podotknout ze jsem to taky mel spatne zapojeny a ja sem furt byl na prasky ze mi to spatne dobiji ... menil jsem co se dalo ...
Škoda 742 Forever Team
|
23.2.07, 20:37 |
|
|
ventYl
|
jizíček píše: ventYl píše: samozrejme boli prehodene kable na alternatore :shock:
veskera cest tomu regulatoru, ze to tych asi 1300 km prezil a baterke tiez, ze je vobec schopna nastartovat... mohu se zeptat co mas za auto. jestli mas skodifku, tak jsi mel ten drat bliz k motoru pripojenej na regulator ??
S105GL r.v. 1986. Teda pre poriadok. Papierovo je to Skoda 105L, cize by do nej mal patrit povodny alternator 14V/38A, k comu prislucha magneto regulator, ale je vymeneny alternator za 14V/55A, k comu prislucha aj CDL regulator.
|
23.2.07, 22:50 |
|
|
jizíček
|
S105GL r.v. 1986. Teda pre poriadok. Papierovo je to Skoda 105L, cize by do nej mal patrit povodny alternator 14V/38A, k comu prislucha magneto regulator, ale je vymeneny alternator za 14V/55A, k comu prislucha aj CDL regulator.[/quote]
me slo jen o to jestli si to resil na favu nebo na skodovce... ten uz vim ze na skodovce... zajimalo me totiz jak si to mel zapojeny ... ale asi spatne jako ja ...
Škoda 742 Forever Team
|
24.2.07, 06:00 |
|
|
janmil
|
ventYl píše: Niekto tu riesil stav, ze pri behu motora ma dobijacie napatie male. Ja som bol s autom vo autoumyvarke a vystriekali mi tam motor. Odvtedy zakapalo zopar veci v aute. Jednym z nich bol podla mojej (ako som neskor zistil - chybnej) mienky aj regulator, nakolko baterka sa skoro trvale prebijala napatim 18,1V. Regulator som vymenil, vsetko som zapojil ako bolo, no prebija to nadalej. Nahradny regulator je novy, vyrobeny 2/2007, cize si nemyslim, ze by bol vadny. Co este moze byt pobabrane? Je mozne, ze by bol vovnutri alternatora zvod medzi vystupnym napatim a budiacim vinutim a alternator budil sam seba?
Mal som takýto problém kedysi ešte na Š100. Zľahka presvitala kontrolka dobíjania a batériu bolo treba dolievať každý mesiac. Boli prerazené 2 diódy alternátora a prebíjalo to asi na 17 V. Po výmene diód to bolo OK. Nakoniec korešponduje to s tým, čo napísal "Dave_PV"
|
18.3.07, 16:40 |
|
|
Drak
|
Zkus odpojit ty dva tenký drátky od alternátoru, nahrč to a změř napětí, pokud se ti alťas nabudí, tak v něm máš něco šlahlýho, když se nenabudí, tak buď krpa v el instalaci nebo zmetkovej regulátor.
|
18.3.07, 17:11 |
|
|
ventYl
|
Drak píše: Zkus odpojit ty dva tenký drátky od alternátoru, nahrč to a změř napětí, pokud se ti alťas nabudí, tak v něm máš něco šlahlýho, když se nenabudí, tak buď krpa v el instalaci nebo zmetkovej regulátor.
staci poriadne citat, co bolo medzitym dosli sme k tomu, ze boli prehodene vyvody z alternatora do regulatora, takze sa alternator budil plnym napatim siete
|
21.3.07, 10:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|