Favorit-autoalarm(pripojenie)
Autor |
Zpráva |
Whistler
|
Favorit-autoalarm(pripojenie)
Ahoj ,mal by som otazku: Ma Skoda Favorit snimace otvorenia zadnych dveri,popripade este kufra+kapoty?Dostal som totizto alarm,auto mam v servise a teraz si fakt nepamam,ci ma snimace otvorenych dveri aj vzadu (spinace+kostra)
Este nieco pre elektrikarov: Snimace dveri (berme,ze ma aj vzadu),su niekde vyvedene na jeden kabel?Spinaju pozitivne (+) alebo negativne (-)?Alarm ma len jeden kabel na spinace dveri,nejak mi to nejde do hlavy.Toto ma dost trapi,pls
Tu som nasiel pojistnu skrinku s dokonca oznacenym pinom ako "dverni spinac",mam ale pocit,ze je to len spinac prednych vodicovych dveri kvoli pipaniu ak nevypol svetla,nie?
Pojistna skrinka (spinac vsetkych dveri?!?)
PS: Keby sa nasla aj nejaka mala schema spinacej skrinky,tiez by som uvital,alarm ma aj relatko na imobilizer,popripade mi staci popisat,ktory kabel ide na start motora (zapalovanie,mam pocit,ze z pinu cislo 30?!).Este je na relatku aj kontakt,ktory vlastne sluzi alarmu,ked chcem napriklad nudzovo vypnut alarm,musim najprv pootocit klucom.Ktory kabel na spinacej mi da impuls do alarmu,ze kluc je v spinacej a je otoceny na zapalovanie?
Tu je aj schema alarmu(len relatko na spinaciu skrinku),keby ze Vam to bolo treba:
Relatko+spinacia_schema
Mam k tomu aj shock sensor (asi obycajny,nie piezoelektricky,ako to zistim?Je moznost sundania krytu),zalezi na tom,v akej polohe je namontovany?
Dakujem uz vopred za Vase odpovede,bohuzial nemam ani korunu na zvys na montaz a alarm som dostal darom.
|
28.3.06, 21:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Favorit-autoalarm(pripojenie)
takže po rade, favority majú dverné kontakty iba na predných dverách, na kapote, zadných a na kufri spínače nie sú. tie predné sú spínane mínusom, čiže na žiarovke osvetlenia je trvalý plus a cez kontakt dverí to dostáva mínus.
to zapojenie vyradením štartovania je v poriadku, ja to síce riešim inak, ale to je na tebe,
( Favority sa kradnú tak že sa plus z baterky napojí na + indučky a auto roztlačia, preto je výhodnejšie blokovať prívod paliva )
čísla kontaktov na spínacej skrinke si napamätám, ak to potrbuješ môžem sa na to pozrieť zatra doma v schéme, ale na spínačku ide 30 ( trvalý plus ), poloha P spína kontakt pre parkovanie, poloha 1 spína kontakt 15 ( zapaľovanie), poloha 2 spína štartér a blokovacie relé...
k tomu senzoru, ak je klasický ( kontaktný ) musí sa montovať vodorovne, ak piezo je to jedno....
|
28.3.06, 22:12 |
|
|
Whistler
|
Dik za reakciu,a vies mi poradit,ako propojit dalsie dverne kontakty dozadu+do kufra a napojit to cele naraz len na jediny vyvod od alarmu?Staci mi dokupit na zadne dvere nieco taketo? Bude sa to dat napojit priamo na terajsie spinace alebo ako to vymysliet?
|
28.3.06, 22:20 |
|
|
Whistler
|
Nakonieco som po uvazeni prisiel na to,ze lepsie a jednoduchsie ma vyjde kupit si Ultrazvuky snimac a na dverne snimace sa vyprdnut,tie aj tak pri rozbiti okna nezaberaju.Tak zatial dik za pomoc .
|
28.3.06, 22:33 |
|
|
michalkatka
|
Whistler píše: Dik za reakciu,a vies mi poradit,ako propojit dalsie dverne kontakty dozadu+do kufra a napojit to cele naraz len na jediny vyvod od alarmu?Staci mi dokupit na zadne dvere nieco taketo? Bude sa to dat napojit priamo na terajsie spinace alebo ako to vymysliet?
tento typ spínača je vhodný na prednú kapotu, na zadné dvere a kufor je dobré kúpiť tie isté ako sú v predných dverách, napojíš to tak že vodič z kontaktu zo spínača potiakneš k spínačom predých dverí a pripojíš to k nim.
|
28.3.06, 22:34 |
|
|
Návštěvník
|
Jasne,na kapotu mi snimac samozrejme treba,na dvere nekupujem,pokusim sa zohnat ultrazvukovy senzor.Len uvazujem,ci aj na kufor treba spinac alebo bude v ochrane ultrazvukoveho senzoru?
|
28.3.06, 22:44 |
|
|
michalkatka
|
kufor sa dá otvoriť jednoducho, podľa toho aký máš zámok, ja som zámok úplne vyhodil, kufor otváram dvojvodičovým servomotorom spredu tlačítkom...
dosah ultrazvuku neviem, s tým som ešte nelaboroval...
spínač na zadné dvere sa chystám dať aj ja aby sa interiérové svetlo rozsvietilo aj pri otvorení zadných dverí...
|
28.3.06, 22:52 |
|
|
kenny
|
Měl sem Favorita a ten měl spínače osvětlení i na zadních dveřích. Moc jsem to nezkoumal ale vypadaly jako by tam byly už z výroby (stejné jako na předních dveřích). Pro páté dveře byl dodávaný a rozsvěcelo to taky osvětlení v interiéru.
|
29.3.06, 12:11 |
|
|
Whistler
|
Mam Favorita 135GLXi a ako som dnes zistil,tak ma spinace aj v zadnych dverach.Tie mi ale pri rozbiti skla velmi nepomozu,takze ich ani nebudem zapajat na alarm (pripojim len snimac kapoty+kufru) a ostavam pri riesenie ultrazvukovym senzorom.
Vdaka vsetkym za pomoc,ak by niekto mal nejake postrehy k alarmom do Favoritu (kde je najlepsie napojit imobilizer,trvaly + a podobne),tak sem s nimi
|
29.3.06, 14:46 |
|
|
Whistler
|
Re: Favorit-autoalarm(pripojenie)
michalkatka píše: to zapojenie vyradením štartovania je v poriadku, ja to síce riešim inak, ale to je na tebe, ( Favority sa kradnú tak že sa plus z baterky napojí na + indučky a auto roztlačia, preto je výhodnejšie blokovať prívod paliva )
Vies mi nejak priblizit,kde najdem napajanie od cerpadla?K zapalovaniu by nebol problem,lebo je priamo na spinacej ale kde najdem kabel od cerpadla?
Stale mi ale nejde do hlavy,ako napojit alarm na spinaciu skrinku spolu s relatkom,aby alarm dostal impulz,ze klucik je v inej polohe ako 0 (bez kluca),pretoze sa takymto sposobom aktivuje servisny rezim.Na TEJTO SCHEME su vyznacene dva vodice k spinacej skrinke,jeden od relatka (oraznovy) a druhy od RJ alarmu.Ako ich k nej napojit?Su tie kable spojene alebo co?
Jak tak na to pozeram,zda sa mi,ze napojim relatko priamo na spinaciu,a kabel od RJ alarmu potom na kabel,co bol k spinacej pripojeny original z auta,ale nemam ani potuchy,ci som to z tej schemy pochopil spravne.
Som Ti velmi vdacny za pomoc
EDIT: Ak sa Ti chce,od RJ alarmu mi ide aj jeden vodic,ktory sluzi na zapojenie obrysovych svetiel pri aktivacii/deaktivacii alarmu.Takisto nemam sajnu,kde ho napojit :D .Nevies?
nj,som amater a toto je moje prve auto a prvy zasah do neho,tak ma neukamenujte za pre Vas lamerske dotazy
_________________ Skoda Favorit r.v. 1994,50kW BMM,cervena,Sport Line
|
29.3.06, 21:16 |
|
|
Whistler
|
Este jedna vec...na pojistkovu skrinku sa napaja trvaly (+) vpravo hore,hrubym cervenym kablom.V scheme skrinky tu na techwebe je ale napisane,ze kabel ma prud 30A.Mozem priamo na tento kabel napojit (+) od alarmu,ked na kabli alarmu je len 15A pojistka?Alebo kde je najlepsie pripojit trvaly (+) na alarm?
|
1.4.06, 12:36 |
|
|
michalkatka
|
trvalý plus pripojíš kamkoľvek na svorku 30, ( poistková skrinka, baterka, svetlá, spínač zapaľovania )..
zo schémy mi to nie je úplne jasné, ale ovládanie toho blokovacieho relé ide do RJ alarmu ( zelený ), ten dáva relé mínus a plus si berie zo zapaľovania...
k tomu blokovaniu prívodu paliva : ak máš BMM tak stačí vložiť blokovacie relé na vodič ktorý ovláda beh čerpadla v nádrži ( teraz neviem ktorý to je ).
ak máš karburátor, musíš okrem blokovacieho relé zohnať aj palivový ventil ( niečo ako sa používa na blokovanie prísunu paliva pri jazde na LPG ) a niekam ho zašiť.
|
1.4.06, 19:13 |
|
|
Whistler
|
michalkatka píše: trvalý plus pripojíš kamkoľvek na svorku 30, ( poistková skrinka, baterka, svetlá, spínač zapaľovania )..
zo schémy mi to nie je úplne jasné, ale ovládanie toho blokovacieho relé ide do RJ alarmu ( zelený ), ten dáva relé mínus a plus si berie zo zapaľovania...
k tomu blokovaniu prívodu paliva : ak máš BMM tak stačí vložiť blokovacie relé na vodič ktorý ovláda beh čerpadla v nádrži ( teraz neviem ktorý to je ). ak máš karburátor, musíš okrem blokovacieho relé zohnať aj palivový ventil ( niečo ako sa používa na blokovanie prísunu paliva pri jazde na LPG ) a niekam ho zašiť.
Mam BMM,skusim sa s tym nejak pohrat.Cize ak som pochopil spravne,mozem vodic od alarmu (+),ktory ma pojistku na 15A kludne napojit niekde na hlavny vodic,co ide na pin 30 v pojistnej skrinke(30A)?Alebo kde v pojistnej skrinke by to bolo napojit najlepsie?Alebo spinac zapalovania,to ide do spinacej?Vedel by si mi zistit,ktory vodic je od toho cerpadla a kde ho najdem?
EDIT:Takze,v podstate uz viem presne kde co a ako napojit.Uz len maturujem nad pripojenim smeroviek k alarmu (jeden vodic),tipujem,ze to treba napojit na nudzove blikanie vsetkych styroch smeroviek.Ale kde?
Diky Vam vsetkym za pomoc,uz to snad zvladnem (len tie smerovky)
btw. este taka mala otazka,nestane sa alarmu (ani otrasovemu piezoelektrickemu senzoru),ak ho prisrubujem do dveri(vodicovych) a nie pod palubnu?Mam tam totizto aj riadiacu od centralu atd,nevadia tomu mrazy alebo tak?
|
2.4.06, 10:43 |
|
|
vopaje
|
Whistlere - poslal jsem popis i schémata na mail.Mrkni na to a napiš. čus
|
2.4.06, 21:49 |
|
|
Whistler
|
J,ta schema je dobra,uz som to pochopil aj z tej povodnej,jediny problem mi teraz ostava,ako napojit na alarm (jeden vodic) bud svetla alebo smerovky,signalizujuce zapnutie/vypnutie/poplach
|
2.4.06, 22:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|