Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 04:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Světla pro denní svícení 
Autor Zpráva

Příspěvek Světla pro denní svícení
Nevíte někdo jestli se můžou na auto montovat přídavné světla pro denní svícení? Případně kde by se daly nějaké (homologované) koupit? Jezdím docela hodně, H4 mají v hodně horkém počasí životnost tak 4 týdny a mě už nebaví pořád to vyměňovat

1.8.07, 14:38
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Co takhle zkusit hledat:

http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3457
http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=1174
http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=1182

1.8.07, 15:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Co kupuješ za značku žárovek? Já jsem koupil Bosch Xenon Blue za 250,- kus a mám je už pátým rokem, za těch 5 let mě jedna přestala jít po třech letech tak jsem ji šel vyměnit a druhá maká pořád, u těhle žárovek Bosch dává záruku na to že pokud s ní nepraštíš tak prostě svítít jen tak nepřestane a když ano tak ti ji vyměněj.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

1.8.07, 16:37
Hliník navždy.

Příspěvek 
Nedostava se ti voda (vlhkost) do svetla? Tata kdyz poprve menil zarovku, tak mu to neslo a urval tam takovej plast, takze svetlo neslo uzavrit a furt mu tam bouchaly zarovky. Pak auto naboril a mimo jiny dostal i novy svetla a je to OK :D

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

1.8.07, 16:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
Nedostava se ti voda (vlhkost) do svetla? Tata kdyz poprve menil zarovku, tak mu to neslo a urval tam takovej plast, takze svetlo neslo uzavrit a furt mu tam bouchaly zarovky. Pak auto naboril a mimo jiny dostal i novy svetla a je to OK :D

Je to mozny, ale asi jenom velice malo (i když pred srazem při umývání se mi to světlo orosilo zevnitř takže se tam asi ta voda nějak dostává). Který plast myslíš? Jako ten plastový kryt? Jinak teda s tím autem najezdím cca 3 000km z velké části po městě, teď jak byly ty 40° vedra tak se na sklech těch světel nedala udržet ruka jak byly rozpálené a už 2x se mi stalo že žárovka shořela tak drsně že se roztavila baňka a trochu ukápla.

2.8.07, 10:10
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Matthes píše:

Je to mozny, ale asi jenom velice malo (i když pred srazem při umývání se mi to světlo orosilo zevnitř takže se tam asi ta voda nějak dostává). Který plast myslíš? Jako ten plastový kryt? Jinak teda s tím autem najezdím cca 3 000km z velké části po městě, teď jak byly ty 40° vedra tak se na sklech těch světel nedala udržet ruka jak byly rozpálené a už 2x se mi stalo že žárovka shořela tak drsně že se roztavila baňka a trochu ukápla.

Hele jako pokud ti to dělá tohle tak to nevím ale než teplotou okolí tak spíš na ho**o žárovky kupuješ tohle mi udělaly jedny žárovky co jsem měl koupil jsem si nějaké silnější a hodil je na auto a asi po pár týdnech jsem zjistil že nesvítí tak se na ně kouknu a ta baňka už nebyla jak má ale ukáplá holt silnější žárovka za 40kč/ks není to pravé

2.8.07, 10:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Hele jako pokud ti to dělá tohle tak to nevím ale než teplotou okolí tak spíš na ho**o žárovky kupuješ tohle mi udělaly jedny žárovky co jsem měl koupil jsem si nějaké silnější a hodil je na auto a asi po pár týdnech jsem zjistil že nesvítí tak se na ně kouknu a ta baňka už nebyla jak má ale ukáplá holt silnější žárovka za 40kč/ks není to pravé[/quote]

Mám tam standartní H4, pravda že nekupuju niajk kvalitní.

2.8.07, 10:26
Profil ICQ

Příspěvek světla
Memáte někdo zkušenosti s montáží těch denních světel do Favorita/Formana? Původně jsem si myslel že tam dám ty kulaté polské, do nárazníku vedle SPZ, tam by splňovaly všechny parametry umístění dané zákonem, ale zjistil jsem že mají hloubku 9,2cm, za nárazníkem je výztuha kterou bych musel provrtat a ubrat zní hodne materiálu. Do karoserie moc zasahovat nechci, hlavně na takovémto místě, ale přední mlhovky už mám namontované a nenapadá mě kam to namontovat. Docela by bodly ty LED diodové, ty snad budou mít menší hloubku...jestli někdo víte tak pls. poraďte.

2.8.07, 10:32
Profil ICQ

Příspěvek Re: světla
Homologizáciu na svetlá pre denné svietenie má, ak sa to nezmenilo zatiaľ len HELLA, treba si vybrať z aktuálneho katalógu.
K žiarovkám: asi všeobecne- čím menší objem paraboly,tým kratšia životnosť akejkoľvek žiarovky vydávajúcej teplo. Žiarovkám škodí najmä znečistenie sklenenej baňky-len prostredníctvom nej sa ochladzuje žeravé vlákno. Halogény sú mimoriadne citlivé na neustále zapínanie a vypínanie.
Ak udrieš s rozžeravenou žiarovkou(stačí jemne-pri kontrole,príp. udrieť po svetle) ktorá nesvieti - spoĺahni sa že jej dáš K.O.

2.8.07, 11:07

autostar píše:
Homologizáciu na svetlá pre denné svietenie má, ak sa to nezmenilo zatiaľ len HELLA, treba si vybrať z aktuálneho katalógu.
K žiarovkám: asi všeobecne- čím menší objem paraboly,tým kratšia životnosť akejkoľvek žiarovky vydávajúcej teplo. Žiarovkám škodí najmä znečistenie sklenenej baňky-len prostredníctvom nej sa ochladzuje žeravé vlákno. Halogény sú mimoriadne citlivé na neustále zapínanie a vypínanie.
Ak udrieš s rozžeravenou žiarovkou(stačí jemne-pri kontrole,príp. udrieť po svetle) ktorá nesvieti - spoĺahni sa že jej dáš K.O.

Právě v tomhle případě je paradoxní to, že na staré škodovce kde jsem měl 13cm kulaté světla (které jsou docela miniaturní) mi žárovky při celodenním svícení vydržely přes rok při zhruba polovičním vytížení (kolem 1500-2000 měsíčně) a tady sotva měsíc

2.8.07, 11:25
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:

napadlo mi, vieš že halogénové žiarovky sa nesmú chytať za banku, iba za päticu?, inak sa na sklo dostane mastnota s rúk a žiarovka odíde...
to platí pre všetky žiarovky H....
inak svetlomety sú fakt horúce na dotyk, to som si skúsil aj v tých horúčavách, ale moje klasiky Tesly H4 fungujú už tretí rok...

2.8.07, 11:44
Pan Kapitán

autostar píše:

Homologaci ma i Wesem: http://shop.wesem.com/go/_info/?idc="7_6664"&sess_id=51c107025f376bd6851063574cae2a6f

Cvokárium: Youtube Instagram

2.8.07, 11:56
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
michalkatka píše:
cyz píše:

napadlo mi, vieš že halogénové žiarovky sa nesmú chytať za banku, iba za päticu?, inak sa na sklo dostane mastnota s rúk a žiarovka odíde...
to platí pre všetky žiarovky H....
inak svetlomety sú fakt horúce na dotyk, to som si skúsil aj v tých horúčavách, ale moje klasiky Tesly H4 fungujú už tretí rok...

Ano, ze se halogenove zarovky nemaji chytat za banku rukou vim. Vzhledem k tomu ze mam technicke vzdelani tak si pro priste opakovanit takovychto zasad odpustte. Sorry, ale už jsi asi tak 10. člověk který mi toto opakuje takže mi z toho už asi brzo jebne :)

2.8.07, 12:34
Profil ICQ

Příspěvek 
ok, ale potom nedokážeme zistiť príčinu prečo ti tie žiarovky odchádzajú, skúšame to vylučovacou metódou....

2.8.07, 12:48

Příspěvek 
Pokud jezdíš často, jak píšeš, tak bych preferoval Hellu, sada stojí kolem 2.000,-Kč. Wesem jsou sice levnější, ovšem polská kvalita. :) Jinak na fávo nebo feldu se hodí místo nárazníků do mlhovek a pokud je budeš mít zapojené správně, tak s nima ani u policie či STK nebudeš mít problém. Elektricky správně znamená, že světla se rozsvítí s otočením klíčku,musí svítit samostatně jen denní světla, žádné jinné osvětlení vozu ( kromě směrových světel ) nesmí svítit souběžně s deními světly. Při rozsvícení obrysových nebo dálkových světel, musí denní světla sama zhasnout. Jo a Hella dělá světla pro jednotlivé druhy vozidel, na škodovky však nedělá, takže se používají kulaté nebo hranaté univerzální, dle individuální potřeby.

2.8.07, 14:31
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další