Autor |
Zpráva |
DRYVER
|
vypinač ventilatoru
Takovy mensi dotaz - chci si udelat vypinac na ventilator chladice abych si ho mohl sam kdyz budu potrebovat zapnout (treba pred nejakym vekmy kopcem..)
Je to na facku a mam vypinac co snese 10A myslim si ze by to mohlo stacit (relatko tam nechci davat) Co vy nato??
|
13.6.07, 21:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: vypinač ventilatoru
DRYVER píše: Takovy mensi dotaz - chci si udelat vypinac na ventilator chladice abych si ho mohl sam kdyz budu potrebovat zapnout (treba pred nejakym vekmy kopcem..) Je to na facku a mam vypinac co snese 10A myslim si ze by to mohlo stacit (relatko tam nechci davat) Co vy nato??
a kam ho chceš davat miloš
|
13.6.07, 22:06 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Re: vypinač ventilatoru
slovacek.milos píše: DRYVER píše: Takovy mensi dotaz - chci si udelat vypinac na ventilator chladice abych si ho mohl sam kdyz budu potrebovat zapnout (treba pred nejakym vekmy kopcem..) Je to na facku a mam vypinac co snese 10A myslim si ze by to mohlo stacit (relatko tam nechci davat) Co vy nato?? a kam ho chceš davat miloš
ja si ho tiez idem domontovat...
myslim ze dobre miesto moze byt tam kde su miesta na vypinace (ak je to volne)
alebo do stredoveho panelu (ak ho tam DRYVER mas)
a dalsia vychytavka ktoru by som si chcel dat je indikator (kontrolka) zapnuteho ventilatora: proste aby som vedel kedy sa mi toci a kedy nie (potom aspon viem kedy je zle)
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
13.6.07, 22:22 |
|
|
wordy
|
ja to mám dávno,je to dobrá vec!
|
13.6.07, 22:49 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
wordy píše: ja to mám dávno,je to dobrá vec!
a kolko Amperov to ma odber ten ventilator?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
13.6.07, 22:53 |
|
|
septim
|
Deekay: Ja to mam tak uz 6rokov je to dobra vec, v kazdej kolone si pripnem skor a nemam problem a ak zabudnem tak mi svieti cervena kontrolka. Urobil som ho zo serioveho vypinaca favo a namiesto podsvietenia tlacitka som to zapojil tam na tu ziarovku, symbol som vylupol a prefarbil sklicko na cerveno a funguje to v pohode.
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
14.6.07, 06:34 |
|
|
FerdikF
|
Já si koupil černý překlápěcí vypínač a zabudoval jsem ho do krytky ve středovém panelu. Mám ho jako za řadičkou, mezi sedačkama. Je tam parádně po ruce.
|
14.6.07, 06:38 |
|
|
michalkatka
|
prečo sa vraciate v čase? prečo robiť niečo manuálne keď to musí fungovať automaticky, pripúšťam kontrolku, ale vypínač je nezmysel...
ja osobne tam mám 120cinové čidlo, a teplotu či idem, alebo stojím drží v rozsahu na ručičke cca 2-3mm...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.6.07, 10:15 |
|
|
wordy
|
Ked nefunguje čidlo,tak le to dobrá vec.Inak nepoužívam.
|
14.6.07, 11:00 |
|
|
elegant
|
michalkatka píše: prečo sa vraciate v čase? prečo robiť niečo manuálne keď to musí fungovať automaticky, pripúšťam kontrolku, ale vypínač je nezmysel...
ja osobne tam mám 120cinové čidlo, a teplotu či idem, alebo stojím drží v rozsahu na ručičke cca 2-3mm...
Súhlasim, ale tiež sa istím vypínačom a kontrolkou.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
14.6.07, 11:44 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
septim píše: Deekay: Ja to mam tak uz 6rokov je to dobra vec, v kazdej kolone si pripnem skor a nemam problem a ak zabudnem tak mi svieti cervena kontrolka. Urobil som ho zo serioveho vypinaca favo a namiesto podsvietenia tlacitka som to zapojil tam na tu ziarovku, symbol som vylupol a prefarbil sklicko na cerveno a funguje to v pohode.
preeesne takto som si to predstavoval akurat mi neostane miesto na vypinac hmloviek
|
14.6.07, 13:00 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
michalkatka píše: prečo sa vraciate v čase? prečo robiť niečo manuálne keď to musí fungovať automaticky, pripúšťam kontrolku, ale vypínač je nezmysel...
no vies, keby to bolo 100 percentne automaticke....
nam ten termostat blbol uz od vyroby, a ani novy sa mi nejak nezda. je to proste nespolahlvie aj ked je to automaticke
edit: minule sa mi stalo ze som stal a mal dlho motor na volnobeh lebo som odstranoval rezonacie a pocujem nejakuy hluk: kukam a pustil sa ventilator. rucicka bola asi 3mm od cerveneho
inokedy som zas tahal auto 15 km a uz som bol skoro v cervenom ale ventilator nic, napriek tomu ze som nevaril tak sa mi to zda divne. pri takychto prilezitostiach je dobre mat moznost si to regulovat manualne
Naposledy upravil deekay dne 14.6.07, 13:53, celkově upraveno 2
|
14.6.07, 13:01 |
|
|
Martin
|
Jde o to, že automatika nedokáže předvídat. Já když vím, že za 5min pojedu do strmého kopce, tak si ten větrák zapnu dřív a mám větší šanci ten kopec vyjet bez vyvaření.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
14.6.07, 13:41 |
|
|
michalkatka
|
Martin píše: Jde o to, že automatika nedokáže předvídat. Já když vím, že za 5min pojedu do strmého kopce, tak si ten větrák zapnu dřív a mám větší šanci ten kopec vyjet bez vyvaření.
vetrák je napojený na vodu krorá odchádza s chadiča do motora, jednoducho ak odchádza voda teplejšia ako je vhodné, ventilátor sa zapne... neviem čo chceš predvídať...
skôr treba mať v dobrom stave chladič a celý obeh....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.6.07, 14:24 |
|
|
DRYVER
|
Nereste tu jestli to je dobre ho tam mit nebo ne - kazdy ma jiny nazor (a ten je nejlepsi) Chsi si to tam dodelat. Vypinac mam s 3 vyvodovy, takze bude i svitit a nejspis ho chci zabudovat vedle popelniku jak tam ma byt zapalovac - mam tam jen ucpavku a akorat by tam pasoval takze asi tak. Jen me zajima jestli to staci kdyz je na 10A Dik
|
14.6.07, 14:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|