Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 20:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Záhada s potkávačkama 
Autor Zpráva
Příspěvek Záhada s potkávačkama
Ahoj,potřeboval bych pomoc s potkávacíma světlama na 105.V jednom světle mi svítí obě vlákna zároveň,potkávací normálně a dálková jen velmi slabě žhaví,když přepnu na dálkový,tak zhasne vše.Jsou to taková ta klasická zažloutlá světla,která jsou u škodovek tu a tam vidět..Mohlo by to být špatným ukostřením??Když jsem totiž svorkovnici na H4 vyměnil za novou a zkoušečkou ji proměřil,tak jsem zjistil,že kromě kostry jsou tam dva plusy,který by podle mě měli svítit vždy jen jeden podle toho,zda jsou zaplá dálková či tlumená světla a druhý by měl být bez napětí.Já mám ale +12 na obou zároveň!Díky moc.

19.4.06, 13:41
Pspvek Reklama

Příspěvek 
muže to být zem, někdy to může být i v žárovce, chce to změřit a vylučovací metodou odstranit...

19.4.06, 18:43
Profil ICQ
Příspěvek 
A co na kterém kontaktu mám správně neměřit??

20.4.06, 07:12

Příspěvek 
porovnej to s tím druhým světlem, co svítí správně

20.4.06, 08:03
Profil ICQ

Příspěvek Re: Záhada s potkávačkama
Michal píše:
Ahoj,potřeboval bych pomoc s potkávacíma světlama na 105.V jednom světle mi svítí obě vlákna zároveň,potkávací normálně a dálková jen velmi slabě žhaví,když přepnu na dálkový,tak zhasne vše.Jsou to taková ta klasická zažloutlá světla,která jsou u škodovek tu a tam vidět..Mohlo by to být špatným ukostřením??Když jsem totiž svorkovnici na H4 vyměnil za novou a zkoušečkou ji proměřil,tak jsem zjistil,že kromě kostry jsou tam dva plusy,který by podle mě měli svítit vždy jen jeden podle toho,zda jsou zaplá dálková či tlumená světla a druhý by měl být bez napětí.Já mám ale +12 na obou zároveň!Díky moc.

Klasický projev špatného ukostření.

Ten kablík od patice H4, kterej jde na kostru držáku světla, často zaoxiduje a tim pádem to nemá zem.
Nebo se taky někdy stane, že ten plechovej držák světla nemá v důsledku koroze vůbec spojení (elektrické) s karoserií.
Také ty patice nebyly nic moc, ale to jsi už určitě zkusil...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

20.4.06, 13:37
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]