Zapojení otáčkoměru Š 120
Autor |
Zpráva |
WRC
|
Zapojení otáčkoměru Š 120
Potřeboval bych vědět při pohledu na otáčkoměr ze zadu a dirou pro žárovičku nahoru jak je zapojeni na té svorkovnici. Vim že je tam +12V ze spínačky 15 , kostra , a 1 od indučky, ale nevim jak je připojit na budík. Díky moc.
Naposledy upravil WRC dne 8.9.07, 17:20, celkově upraveno 1
|
8.9.07, 17:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Pokus - omyl. Otáčkoměr to vydrží, byly různé druhy lišící se zapojením
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
Naposledy upravil Šemik dne 8.9.07, 17:21, celkově upraveno 1
|
8.9.07, 17:20 |
|
|
WRC
|
Šemik píše: Pokus - omyl. Otáčkoměr to vydrží
seš si jistej?
|
8.9.07, 17:21 |
|
|
Šemik
|
Ano, několik jsem jich takhle zapojoval. Hale, jeden co mám tady - žárovka nahoře, kontakty před očima, tak zleva doprava 1, plus, minus
|
8.9.07, 17:22 |
|
|
WRC
|
tak dikes
|
8.9.07, 17:23 |
|
|
Šemik
|
Není zač
|
8.9.07, 17:24 |
|
|
Martin91
|
to normálně zkus nějak dát vydrží to
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
8.9.07, 18:45 |
|
|
Speeder
|
Hele dneska jsem si chtěl zapojit otáčkoměr. Taky jsem dával pokus omyl. Myslim, že jsem zkusil všechny kombinace a nic. Jenom při pár kombinacích se mi rafička cukala na nule. Určitě nemůže bejt kantáre? Já už jsem ho vyndal, že ho dám otcovi, aby na tu elektriku kouknul. No nevim. Nezdá se mi to.
_________________ Peugeot 309 1.9 D
Škoda 120L "Rallye"(engine 781.136)
|
16.9.07, 18:16 |
|
|
Šemik
|
No, ty kulaté bývají hodně spolehlivé, ale jestli jsi zapojoval ten z hranaté sdružené palubky tak tam bych se tomu nedivil, valná většina těhle palubek co jsem dostal do ruky měla otáčkoměr v nebíčku...
|
16.9.07, 18:58 |
|
|
Speeder
|
No je to ten kulatej plastovej. Konektory dole, žárovka nahoře.
_________________ Peugeot 309 1.9 D
Škoda 120L "Rallye"(engine 781.136)
|
16.9.07, 19:51 |
|
|
ventYl
|
Šemik píše: No, ty kulaté bývají hodně spolehlivé, ale jestli jsi zapojoval ten z hranaté sdružené palubky tak tam bych se tomu nedivil, valná většina těhle palubek co jsem dostal do ruky měla otáčkoměr v nebíčku... :D
mne otackomer funguje ;)
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
16.9.07, 19:55 |
|
|
Radic
|
ventYl píše: Šemik píše: No, ty kulaté bývají hodně spolehlivé, ale jestli jsi zapojoval ten z hranaté sdružené palubky tak tam bych se tomu nedivil, valná většina těhle palubek co jsem dostal do ruky měla otáčkoměr v nebíčku... mne otackomer funguje
me taky...ale ted sem ho musel trochu protahnout az nakonec stupnice....rukou samozrejme
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
16.9.07, 22:00 |
|
|
ventYl
|
Radic píše: ventYl píše: Šemik píše: No, ty kulaté bývají hodně spolehlivé, ale jestli jsi zapojoval ten z hranaté sdružené palubky tak tam bych se tomu nedivil, valná většina těhle palubek co jsem dostal do ruky měla otáčkoměr v nebíčku... :D mne otackomer funguje ;) me taky...ale ted sem ho musel trochu protahnout az nakonec stupnice....rukou samozrejme :D
ja s tym problem nemam, ked to vytocim na volnobeh, lieta az v cervenom a pri zabere kludne dobehne az k 5500...
jedine, co sa mi stava, ze ked vypnem zapalovanie a dotaca sa motor, niekedy mi rucicka vyskoci az na koniec stupnice a padne dole. to sa mi na 105ke nestavalo.
ked som mal vybitu baterku, robilo mi to dokonca to, ze po pokuse o nastartovanie sa proste rucicka ustalila na 4000 ot/min. a stala tam aj napriek tomu, ze motor bol vypnuty.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.9.07, 12:45 |
|
|
Radic
|
ventYl píše: ja s tym problem nemam, ked to vytocim na volnobeh, lieta az v cervenom a pri zabere kludne dobehne az k 5500... jedine, co sa mi stava, ze ked vypnem zapalovanie a dotaca sa motor, niekedy mi rucicka vyskoci az na koniec stupnice a padne dole. to sa mi na 105ke nestavalo. ked som mal vybitu baterku, robilo mi to dokonca to, ze po pokuse o nastartovanie sa proste rucicka ustalila na 4000 ot/min. a stala tam aj napriek tomu, ze motor bol vypnuty.
kdyz vypinas ten motor nemas zaply nejaky vetrak? treba od topeni. A s tema 4000ot/min se me to stalo taky. Asi je to nejaky indikator ze je baterka vybita uplne ale to nam snad nekdo objasni
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
17.9.07, 13:33 |
|
|
michalkatka
|
ventYl píše: ja s tym problem nemam, ked to vytocim na volnobeh, lieta az v cervenom a pri zabere kludne dobehne az k 5500... jedine, co sa mi stava, ze ked vypnem zapalovanie a dotaca sa motor, niekedy mi rucicka vyskoci az na koniec stupnice a padne dole. to sa mi na 105ke nestavalo. ked som mal vybitu baterku, robilo mi to dokonca to, ze po pokuse o nastartovanie sa proste rucicka ustalila na 4000 ot/min. a stala tam aj napriek tomu, ze motor bol vypnuty.
toto robí nejaký elektromotor, ako sa dotáča tak sa správa ako dynamo a napätie pomaly klesá a vlastnoť IO v otáčkomeri je že pri nižšom napájaní ručička ukazuje nezmysly, ja som to vyriešil diódou na napájaní vetráku chladiča...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
17.9.07, 13:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|