Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 19:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Co může způsobovat následující chování stěračů škoda 130L? 
Autor Zpráva

Příspěvek Co může způsobovat následující chování stěračů škoda 130L?
Dobrý den,

mám na Škoda 130L namontován cyklovač z avie (0 poloha, vlevo stírání pořád, vpravo 3 polohy pro rychlost cyklu).

Co může způsobovat následující?

Stírání běžné (páčka nahoru) 1 cyklus - stěrač se sjede do nejnižší polohy a pak mírně vyjede nahoru. Cca. 2 cm.

Stírání pořád (páčka nahoru) více cyklů - stěrače dobře sjíždějí do dolní úvrati a po vypnutí na polohu 0 zde zůstanou.

Stírání na cyklovač (páčka C) - po projetí cyklu se stěrač z dolní úvratě vrájí o cca. 2 cm zpět nahoru. S pravidelností tak 95%. Občas se mu totiž povede zůstat úplně dole.

Páčka Lukas (pravá) byla již vyměměna za novou, stará bohužel už nespínala stěrače vůbec. Cyklovač je fungl nový. Poslední kus, který jsem kde sehnal, vyměněn za již starý, který se odporoučel.

Děkuji za odpověď.

25.4.06, 10:39
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Mno nejdriv bych asi zkusil vymontovat motorek steracu a treba o 1/2 nebo mozna o celou otacku pootocil sroubkem dobehu...je zespodu toho motorku a mel by byt zamacklej takovym koleckem ktery jde vyrypnout

25.4.06, 11:06

Příspěvek Re: Co může způsobovat následující chování stěračů škoda 130
MK_vs píše:
Dobrý den,

mám na Škoda 130L namontován cyklovač z avie (0 poloha, vlevo stírání pořád, vpravo 3 polohy pro rychlost cyklu).

Co může způsobovat následující?

Stírání běžné (páčka nahoru) 1 cyklus - stěrač se sjede do nejnižší polohy a pak mírně vyjede nahoru. Cca. 2 cm.

Stírání pořád (páčka nahoru) více cyklů - stěrače dobře sjíždějí do dolní úvrati a po vypnutí na polohu 0 zde zůstanou.

Stírání na cyklovač (páčka C) - po projetí cyklu se stěrač z dolní úvratě vrájí o cca. 2 cm zpět nahoru. S pravidelností tak 95%. Občas se mu totiž povede zůstat úplně dole.

Páčka Lukas (pravá) byla již vyměměna za novou, stará bohužel už nespínala stěrače vůbec. Cyklovač je fungl nový. Poslední kus, který jsem kde sehnal, vyměněn za již starý, který se odporoučel.

Děkuji za odpověď.

To je jednoduché - díky vůli v převodovce stěračů stěrače občas projedou o kus dál a občas ne.
Doporučuji sundat náhon táhel z motorku a nasadit ve správné poloze (viz Andrt, Cedrych), nutno trošku laborovat, nepředpokládám, že se to povede napoprvé :wink:
Každopádně je toto pouze mechanická záležitost, s cyklovačem ani lucasem to nemá co do činění.

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

26.4.06, 20:19
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]