Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 21:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Favorit dobíjení 
Autor Zpráva

Příspěvek Favorit dobíjení
Cau chtel bych se zeptat majitelu facek, jestli s tim "super" zakonem o sviceni nemate problemy s dobijenim, kdyz svitite? Pokud nesvitim tak je to bez problému, ale pokud svitim, musim auto pravidelně dobíjet 2-3 do tydne, jinak si tim totalne vymlatim baterku.
Mate taky takoveto problemy, nebo je spis u me (chyba v alternátoru)?

Jirin

30.3.06, 14:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
me to taky trpi na dobijeni... nouzove sem to vyřešil odpojení pravého potkávacího světla... ale mám podezření na profláknutou diodu v altu

30.3.06, 17:17

Příspěvek 
krf píše:
me to taky trpi na dobijeni... nouzove sem to vyřešil odpojení pravého potkávacího světla... ale mám podezření na profláknutou diodu v altu

No to mi uz mi par lidi taky rikalo, jde to nejak promerit?

30.3.06, 19:03

Příspěvek 
Já vyměnil řemenici na alternátoru (zelená, průměr asi 70mm) za menší (černá a asi 60mm), koupil jsem jí u rektoryse asi za stovku...

30.3.06, 19:04
Profil ICQ

Příspěvek 
hosi to je nesmysl aby to necemu vadilo - ato musi bezvadne dobijet i se vsema zaplejma svetlama. Mate budto volnej klinak nebo pokazenej alternator - skontrolujte usmernovaci diody a napetovy regulator - replika neni zas tak draha

30.3.06, 19:11

Příspěvek David
ja mam formana 94 50kW a žádné problémi s dobíjením nemám mněřil jsem po zimně baterku a ma 100%. Moje autíčko www.hicos.cz/garaz/voltys

30.3.06, 19:25
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
No když se jezdí jen po městě,často se startuje,beží ventilátor topení sem tam i větrák chladiče a to každý den tak je klidně možný, že to altik nestíhá i když je jinak ok. Před výměnou diod bych změřil napětí na baterce mělo by tam tam být při volnoběhu 13,7 V. Jo a dost důležitý je napnutý řemen.

30.3.06, 20:30

Příspěvek 
No tenhle favorit to dela hned od novyho auta (mam ho po rodicich), klinak je urcite naply.
No pokud necham zaply auto se svetlama tak jde postupne baterie dolu (baterii mam ted novou starou asi 14 dni, takze v ni bug nebude) :-(.

Jinak moje facko je zde :-): http://akela.mendelu.cz/~qqjasa/gallery ... a/Favorit/

Jirin

30.3.06, 21:22

Příspěvek 
Podle toho co popisuješ,máš pravděpodobně závadu v dobíjení.Neváhej a co nejdřív navštiv servis.Tam ti zjistí jak vadné diody,tak regulátor ,popřípadě jinnou závadu.Je otázkou zda nalezené závady budeš odstranovat sám,či v servisu.

30.3.06, 22:57

Příspěvek Re: David
David píše:
ja mam formana 94 50kW a žádné problémy s dobíjením nemám měřil jsem po zimě baterku a ma 100%. Moje autíčko www.hicos.cz/garaz/voltys

Jo, jenže tenhle Forman už má buď tuhle menší řemenici a klínový řemen, nebo už má dokonce drážkový řemen a tedy úplně jinou řemenici. V zásadě se osazovaly 3, na karburátory 70 mm velká pro klínový řemen, na Ecotronic 60 mm menší pro klínový řemen a na BMM možná ještě menší ale pro drážkový řemen. Jinak Jirine koukám, že máme uplně stejný auta. Obrázek Možná je někde chyba, možná taky ne, možná v alternátoru. To že to na volnoběh pohasne je normální, otázkou je jak moc. Na krátký trasy se to prostě pořádně nenabije, natož v zimě a s rozsvícenými světly, já to vyměnil řemenici a řemen a zdá se to ok. Zkus vyndat baterku a nech jí v teple pořádně nabít (viz článek akumulátor v sekci elektrika).

30.3.06, 22:58
Profil ICQ

Příspěvek Re: David
Nepér píše:
David píše:
ja mam formana 94 50kW a žádné problémy s dobíjením nemám měřil jsem po zimě baterku a ma 100%. Moje autíčko www.hicos.cz/garaz/voltys

Jo, jenže tenhle Forman už má buď tuhle menší řemenici a klínový řemen, nebo už má dokonce drážkový řemen a tedy úplně jinou řemenici. V zásadě se osazovaly 3, na karburátory 70 mm velká pro klínový řemen, na Ecotronic 60 mm menší pro klínový řemen a na BMM možná ještě menší ale pro drážkový řemen. Jinak Jirine koukám, že máme uplně stejný auta. Obrázek Možná je někde chyba, možná taky ne, možná v alternátoru. To že to na volnoběh pohasne je normální, otázkou je jak moc. Na krátký trasy se to prostě pořádně nenabije, natož v zimě a s rozsvícenými světly, já to vyměnil řemenici a řemen a zdá se to ok. Zkus vyndat baterku a nech jí v teple pořádně nabít (viz článek akumulátor v sekci elektrika).

Baterku dobijim vzorne, pred 14 dny mi total klekla Varta, kterou tam byla necelych 9 let. Nova baterka precejenom vydrzi vice nez ta 9viti leta a hlavne kdyz ted nemusim svitit, tak musim nedobijet...

Kdyz uz jsme u toho tak jen tak pro info za kolik se da sehnat jedej alternator, pripadne na kolik vyjde repase?

2Nepér: Kdyztak si nekde vystav fotky sveho facka a taky hod link na vetsi nez avatar :-). Jakej mas rok vyroby?
//edit uz to vidim - 1990

Jirin

Naposledy upravil jirin dne 30.3.06, 23:40, celkově upraveno 1

30.3.06, 23:23

Příspěvek 
S tým starším alternátorom je to lotéria, keď nevieš koľko mal nabehané. Ja by som ti odporúčal asi to repasovanie. U nás stálo repasovanie alternátoru z Feldy 1000,-Sk. Myslím že v Čechách to bude asi ešte o niečo menej.

30.3.06, 23:34

Příspěvek 
MAJO píše:
S tým starším alternátorom je to lotéria, keď nevieš koľko mal nabehané. Ja by som ti odporúčal asi to repasovanie. U nás stálo repasovanie alternátoru z Feldy 1000,-Sk. Myslím že v Čechách to bude asi ešte o niečo menej.

No zkusim se poptat v servisu za to berou :-). Diky za vytvoreni cenove predstavy.

30.3.06, 23:41

Příspěvek 
Tak pak dej vědět, jestli to pomohlo...
Jinak v čem spočívá repase, to se zkontrolijou diody, vymění ložiska a přesoustruží sběrací kroužky?

31.3.06, 07:16
Profil ICQ
Příspěvek Re: Favorit dobíjení
jirin píše:
Cau chtel bych se zeptat majitelu facek, jestli s tim "super" zakonem o sviceni nemate problemy s dobijenim, kdyz svitite? Pokud nesvitim tak je to bez problému, ale pokud svitim, musim auto pravidelně dobíjet 2-3 do tydne, jinak si tim totalne vymlatim baterku.
Mate taky takoveto problemy, nebo je spis u me (chyba v alternátoru)?

Jirin
mel jsem stejnou potiz.vrazil jsem tam 70 alt z dieselove feldy a bylo.

30.4.06, 11:00
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další