Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 22:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Repase alternátoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Repase alternátoru
Nazdar kolegové Škodováci. Včera jsem se pustil do repase alternátoru. Rozebral jsem ho, a začal vyndavat přední ložisko. Šlo ven velmi dobře, ba přímo ochotně, s výměnou uhlíků taky nebyl problém. První problém však nastal se zadním ložiskem. Nevyndal jsem ho, je tam stále :evil: :evil: :evil: . Druhej problém nastal se sběracíma kroužkama. Když jsem je chtěl přetočit na soustruhu, jeden konec (ten u řemenice) upnul do univerzálky a druhej konec pomocí toho důlku v hřídeli zapřel o koně a pustil, zjistil jsem, že to hází jako sviňe. Takže pro ty z vás, kteří se na toto chystají, mám dvě rady. Rada první: Před přesoustružením si zkontrolujte zdali vám to taky nehází. Já to vyřešil tak že jsem hřídel ( s namontovaným zadním ložiskem ) upnul za zadní ložisko do lunety a soustružnickým nožem upravil tu díru. To se mi povedlo, takže jsem to zapřel do koně a začal přesoustružovat sběrací kroužky. Ta měd se matlá jako svině, nabaluje se to - hrůza. Vydřený byly dost, chtělo to po stranách ubrat skoro milimetr :!: . A rada druhá: opatřete si stahovák na zadní ložisko. Já ho neměl a těžce na to doplatil (budu to muset rozhodit ješte jednou)

20.5.06, 11:10
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Repase alternátoru
Šemik píše:
Nazdar kolegové Škodováci. Včera jsem se pustil do repase alternátoru...

byly by nějaké fotky? jelikož mě i pri 1000ot./min mírně svítí kontrolka baterky a je nová! svítí ať mě svítí světla nebo né, prostě na odběru nezáleží i když po jízdě stojím s nastartovaným motorem, takže bych ho taky rád prošel a poléčil :) dík!

20.5.06, 13:23

Příspěvek 
Tak s fotkama to je velmi zlé, nemam čim nafotit :oops: .

21.5.06, 08:02

Příspěvek 
Mrkni tady,snad ti to pomuže www.stekly.wz.cz/alternator.html

21.5.06, 10:52

Příspěvek muj postup
když jsem sundaval zadní ložisko, napral sem do vnějšího kroužku ložiska kladivem, prasko, gule sem vysypal a vnitřní krouček jsem opatrně odbrousil :-) kroužky jsem nebral soustruhem ale pouze v ruce šmirglem a pak brusnou pastou do lesku

24.5.06, 13:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Re: Repase alternátoru
Dom píše:
Šemik píše:
Nazdar kolegové Škodováci. Včera jsem se pustil do repase alternátoru...

byly by nějaké fotky? jelikož mě i pri 1000ot./min mírně svítí kontrolka baterky a je nová! svítí ať mě svítí světla nebo né, prostě na odběru nezáleží i když po jízdě stojím s nastartovaným motorem, takže bych ho taky rád prošel a poléčil :) dík!

U tebe to vypadá na vadnou diodu v alternátoru doporučuji vyměnit všechny hlavní 3 plusové a 3 mínusové

30.5.06, 05:35
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]