Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Kontrolka mazaní 
Autor Zpráva

Příspěvek Kontrolka mazaní
Zdravím škodaře!

Kvůli zapojeni automatického rosvicovaná světel jsem si z 10 pinoveho konektoru přístojovky vyvedl kabel (kontakt č.2, mazání) který mi v zapětí zavadil o pojistkovou skřiň která byla odkrytovaná a došlo ke zkratu :-( Od té chvíle nejde kontrolka mazání (žárovka spálená není) Nevíte, kde je problém?

Předem děkuji za odpovědi

KIvos

25.1.08, 18:15
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zapomněl jsem, že jde o Š120

25.1.08, 18:47
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
nejdřív bych zkuknul pojistky a pak bych šel po kabelech :wink: a taky je možný že ti shodou náhod upad drátek od baroskopu

25.1.08, 18:49
Profil ICQ

Příspěvek 
A vypálený obvod na přístrojovce?

25.1.08, 19:26

Příspěvek 
120 nemá tišťák, a navíc pokud jsi vytáhl zelený drát a dal na kostru tak se nemohlo nic stát, ke zkratu dojít v žádném případě nemohlo.

Dal jsi ten ten konektor správně zpět?

25.1.08, 20:14

Příspěvek 
Šemik píše:
120 nemá tišťák, a navíc pokud jsi vytáhl zelený drát a dal na kostru tak se nemohlo nic stát, ke zkratu dojít v žádném případě nemohlo.

Mě ten drát probil s 1. pojistkou ne s kostrou a mám 120L s tou nejnovější přístrojovkou ta už má tišťák ale ten zelený drát mám vyvedený z redukce před přístrojovkou

Jinak automaticke rozsvicování se spouštělo 3s po nastartování (zhasnutí kontrolky mazání) a ted se spustí 3s po otočení klíčku... je možné, že by se při zkratu spálily kontaky v baroskopu? Chová se to, jako kdyby baroskop hlasíl že mazaní běží

25.1.08, 20:43
Profil ICQ

Příspěvek 
KIvos píše:
Šemik píše:

Mě ten drát probil s 1. pojistkou ne s kostrou a mám 120L s tou nejnovější přístrojovkou ta už má tišťák ale ten zelený drát mám vyvedený z redukce před přístrojovkou

Jinak automaticke rozsvicování se spouštělo 3s po nastartování (zhasnutí kontrolky mazání) a ted se spustí 3s po otočení klíčku... je možné, že by se při zkratu spálily kontaky v baroskopu? Chová se to, jako kdyby baroskop hlasíl že mazaní běží

Ještě jedna debilní rada ode mě...zkus ty žárovičky prohodit. Občas se stane že není spálená a nesvítí...

25.1.08, 20:44

Příspěvek 
gokralik píše:
Ještě jedna debilní rada ode mě...zkus ty žárovičky prohodit. Občas se stane že není spálená a nesvítí...

To už jsme taky zkusil, cová se to jako kdyby mazaní fungovalo... Jako kdyby se při zkratu nějak spekly kontakty baroskopu... Už mě napadá jedině jeho výmněna

25.1.08, 20:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Zksu následovné - ten zelený drát co jde ke snmači tlaku oleje na motoru tvrdě ukostři a koukni jestli svítí kontrolka. Pokud ano, je problém v baroskopu.

25.1.08, 20:52

Příspěvek 
Právě že psal že o pojistkovou skříň, tudíž o +, pokud zavadil o šroubek který je před pojistkou tak se mohl zničit baroskop, ale mrknul bych se na ten faston na něm, jak je na motoru tak bývá hodně vyklepaný a volný, tudíž se připálil a nevede, takže vyčistit a trochu smáčknout kleštěma nebo vezmi zkoušečku a zkus ten baroskop na vypnutém motoru propípnout, pokud nevede je po něm. Nic jiného krom pojistky č.2 to být nemůže (pokud jsi to zapojil správně zpátky do přistrojovky). Kdyby se ti přepálil po cestě kabel tak bys měl plnou kabinu kouře a možná by ti to auto začalo i hořet, jde to velice rychle, vím o čem mluvím :oops:

edit: zas pozdě :D

25.1.08, 20:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak to byl baroskop. Něco v něm asi dosloužilo po zkratu... Jinak závidím všem sťastným majitelům vytápěné garáže :-) A všem díky za pomoc ;-)

25.1.08, 22:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]