Autor |
Zpráva |
KIvos
|
Kontrolka mazaní
Zdravím škodaře!
Kvůli zapojeni automatického rosvicovaná světel jsem si z 10 pinoveho konektoru přístojovky vyvedl kabel (kontakt č.2, mazání) který mi v zapětí zavadil o pojistkovou skřiň která byla odkrytovaná a došlo ke zkratu Od té chvíle nejde kontrolka mazání (žárovka spálená není) Nevíte, kde je problém?
Předem děkuji za odpovědi
KIvos
|
25.1.08, 18:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
KIvos
|
Zapomněl jsem, že jde o Š120
|
25.1.08, 18:47 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nejdřív bych zkuknul pojistky a pak bych šel po kabelech a taky je možný že ti shodou náhod upad drátek od baroskopu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.1.08, 18:49 |
|
|
gokralik
|
A vypálený obvod na přístrojovce?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
25.1.08, 19:26 |
|
|
Šemik
|
120 nemá tišťák, a navíc pokud jsi vytáhl zelený drát a dal na kostru tak se nemohlo nic stát, ke zkratu dojít v žádném případě nemohlo.
Dal jsi ten ten konektor správně zpět?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.1.08, 20:14 |
|
|
KIvos
|
Šemik píše: 120 nemá tišťák, a navíc pokud jsi vytáhl zelený drát a dal na kostru tak se nemohlo nic stát, ke zkratu dojít v žádném případě nemohlo.
Dal jsi ten ten konektor správně zpět?
Mě ten drát probil s 1. pojistkou ne s kostrou a mám 120L s tou nejnovější přístrojovkou ta už má tišťák ale ten zelený drát mám vyvedený z redukce před přístrojovkou
Jinak automaticke rozsvicování se spouštělo 3s po nastartování (zhasnutí kontrolky mazání) a ted se spustí 3s po otočení klíčku... je možné, že by se při zkratu spálily kontaky v baroskopu? Chová se to, jako kdyby baroskop hlasíl že mazaní běží
|
25.1.08, 20:43 |
|
|
gokralik
|
KIvos píše: Šemik píše: 120 nemá tišťák, a navíc pokud jsi vytáhl zelený drát a dal na kostru tak se nemohlo nic stát, ke zkratu dojít v žádném případě nemohlo.
Dal jsi ten ten konektor správně zpět? Mě ten drát probil s 1. pojistkou ne s kostrou a mám 120L s tou nejnovější přístrojovkou ta už má tišťák ale ten zelený drát mám vyvedený z redukce před přístrojovkou Jinak automaticke rozsvicování se spouštělo 3s po nastartování (zhasnutí kontrolky mazání) a ted se spustí 3s po otočení klíčku... je možné, že by se při zkratu spálily kontaky v baroskopu? Chová se to, jako kdyby baroskop hlasíl že mazaní běží
Ještě jedna debilní rada ode mě...zkus ty žárovičky prohodit. Občas se stane že není spálená a nesvítí...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
25.1.08, 20:44 |
|
|
KIvos
|
gokralik píše: Ještě jedna debilní rada ode mě...zkus ty žárovičky prohodit. Občas se stane že není spálená a nesvítí...
To už jsme taky zkusil, cová se to jako kdyby mazaní fungovalo... Jako kdyby se při zkratu nějak spekly kontakty baroskopu... Už mě napadá jedině jeho výmněna
|
25.1.08, 20:50 |
|
|
Šemik
|
Zksu následovné - ten zelený drát co jde ke snmači tlaku oleje na motoru tvrdě ukostři a koukni jestli svítí kontrolka. Pokud ano, je problém v baroskopu.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.1.08, 20:52 |
|
|
cyz
|
Právě že psal že o pojistkovou skříň, tudíž o +, pokud zavadil o šroubek který je před pojistkou tak se mohl zničit baroskop, ale mrknul bych se na ten faston na něm, jak je na motoru tak bývá hodně vyklepaný a volný, tudíž se připálil a nevede, takže vyčistit a trochu smáčknout kleštěma nebo vezmi zkoušečku a zkus ten baroskop na vypnutém motoru propípnout, pokud nevede je po něm. Nic jiného krom pojistky č.2 to být nemůže (pokud jsi to zapojil správně zpátky do přistrojovky). Kdyby se ti přepálil po cestě kabel tak bys měl plnou kabinu kouře a možná by ti to auto začalo i hořet, jde to velice rychle, vím o čem mluvím
edit: zas pozdě
|
25.1.08, 20:53 |
|
|
KIvos
|
Tak to byl baroskop. Něco v něm asi dosloužilo po zkratu... Jinak závidím všem sťastným majitelům vytápěné garáže A všem díky za pomoc
_________________ Škoda 120L ročník 88... Prostě moje Nataša
|
25.1.08, 22:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|