Autor |
Zpráva |
Carlos
Mistr mechanik
|
Světla 120
Tak jsem na úzký elko nabastlil světla z LS, no a zajímalo by mě kam napojit ty pomocný dálkový světla.
Teď je mám napojený k mlhovce, místo předních mlhovek, který jsem měl, ale nechci mít zapojený dálky místo
mlhovek. Tj. ptám se kam to zapojit, v knížce píšou že na pojistku č.7, která je i pro levou dálku normální.
No a tak mě zajímá jestli nebude pravá normální dálka svítit víc než levá.
Doufám že to chápete i mým popisem. Jo a normální dálka je ta co svítí žárovkou H4, přídavná ta H1.
Díky za odpovědi.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
26.1.08, 19:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Zapoj pravou i levou pomocnou dálku na samostatné spínací relé, na silovku přiveď napětí samostaným kabelem od startéru průřezem tak 4mm2, a budeš tím mít možnost lehce napojit i mlhovky na tento kabel. Ovládačku relé dej na vývod ze svorkovnice lucasu pod volantem paralelně ke stávajícímu relé normálních dálkových
Máš tam relé na světla, viď? 2 v kufru by měly být..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
26.1.08, 19:50 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
žádný relátko tam není, no a mlhovky už tam taky nemám.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
26.1.08, 20:00 |
|
|
Šemik
|
No, tak to je dost špatné.
Nejdřív je nutno tedy udělat relé na stávající světla (tlumené, dálkové) a potom ty přídavné dálkové, celkem tedy budeš potřebovat 3 spínací relé a ještě jednu pojistkovou skříňku.
Co ty a elektrika? Kamarádíte se?
|
26.1.08, 20:06 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
No spíš se respektujeme, já a elektrika. No takže asi jiná otázka : Po.... bych to hodně, kdybych to napojil na tu pojistku ???
|
26.1.08, 20:09 |
|
|
Šemik
|
WIO 46 píše: No spíš se respektujeme, já a elektrika. No takže asi jiná otázka : Po.... bych to hodně, kdybych to napojil na tu pojistku ???
Naprosto maximálně, to by bylo to nejhorší co by jsi mohl udělat, už takhle jsou ty spínací prvky namáhané až hrůza, přidáním dalších žárovek by šly do věčných lovišť okamžitě. Bez těch relé to bohužel nepůjde..
|
26.1.08, 20:11 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
No tak do toho se mi teda hodně nechce, takové pokročilé znalosti nemám.
No a taky by mě štvalo mít navíc dvě nesvítící světla.
|
26.1.08, 20:15 |
|
|
Šemik
|
Ono to není moc složité, je jen pár drátů.
Tuhle práci (přidání relé na světla) dělám celkem pravidelně, mohu popsat co a jak zapojit Složité to věru není..
|
26.1.08, 20:17 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
No tak mi teda když tak nahoď nějakej návod, to relátko stojí kolik? To víš jsem chudej student.
|
26.1.08, 20:19 |
|
|
Šemik
|
|
26.1.08, 20:21 |
|
|
Šemik
|
WIO 46 píše: No tak mi teda když tak nahoď nějakej návod, to relátko stojí kolik? To víš jsem chudej student.
Relé stojí cca 50kč/kus a za pojistkovku dás stejně, a bylo by dobré (či spíše nezbytné) sehnat si svazek elektriky z nějaký už doslouživší škodovky, kde by při troše štěstí mohla být i ta pojistkovka
|
26.1.08, 20:23 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
To myslíš vážně tohle ???? Na tohle fakt nemám, asi budu za prase a pude to na 7 pojistku
Tim na tohle myslím manuálně.
|
26.1.08, 20:25 |
|
|
Šemik
|
No myslím to vážně no Na tu pojistku to nedávej, protože ti odejde přinejmenším páčka pod volantem a pokud ji vyměníš za novou ničeho nedosáhneš protože odejde i ta. Její kontakty prostě nejsou schopné vydržet proud 20A, velice často nevydrží ani proud jaký tam teče při origináních světlech.
|
26.1.08, 20:27 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Tak řikáš tohle je to nejjednodušší jo ???
|
26.1.08, 20:30 |
|
|
Šemik
|
Je to nejjednodušší, a hlavně to jediné, co se dá udělat v této situaci. Bez přidání několika relé se tento problém smysluplně řešit nedá. Dalo by se sice ještě dát relé jen na ty přídavný s tm že se "klasická" světla nechají jak jsou, ale to by byla echt perverze velebnosti...
|
26.1.08, 20:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|