Autor |
Zpráva |
fux.dggn
|
Alternátor přebíjí
Zdravim, dnes sem jel večer domu s Feldou a zdálo se mi, že mi hrozně září palubka, tak sem změřil, kolik dodává altík a naměřil sem 17,8V !!! To je sakra hodně, má to být cca 14,5V zž jo? Čím to je, nebude skažené to relé, co je přímo v altíku??? Díky
|
1.2.08, 20:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nejspíš proražená dioda ale počkej na vyjádření elektrikářů
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.2.08, 20:45 |
|
|
Šemik
|
Proražená dioda a 17.8V? Já bych si spíše tipl na ten regulátor, slyšel jsem že u hyen často odcházejí.. Ale to poradí spíše Cyz
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
1.2.08, 20:47 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Hlavne s tim nejezdi nebo zkurvis ECU
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
1.2.08, 20:55 |
|
|
cyz
|
Tak já ty regulátory měním jenom protože v 99% případů jsou špatné uhlíky a přeletovávat to nikomu nebudu. Tohle ale může dělat asi oboje. Co dělá kontrolka dobíjení? Při špatných diodách se to většinou projevuje problikáváním a požhavováním kontrolky. Dej druhý regulátor a uvidíš. Přesně změřit diody to stejně bez demontáže alternátoru neuděláš. Hlavně při zkoušení odpoj + pól alternátoru nebo odpravíš půlku elektriky v autě.
|
1.2.08, 22:28 |
|
|
Jura
|
No musíš mít ted baterku jako balón...bacha na to. Měl sem to taky a byl to ten regulátor
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
1.2.08, 22:30 |
|
|
DRYVER
|
Jura píše: No musíš mít ted baterku jako balón...bacha na to. Měl sem to taky a byl to ten regulátor
Taky se mi jednou ve 1203 pokazilo dobijeni - prebijelo to!! Baterka se uplne rozehrala, desky v ni se pokroutili, popraskali... smradu z toho bylo ze se nedalo dychat ... Nanestesti se mi to stalo mezi poly cca asi 35 km od domova. Tak pro me prijeli s druhou baterkou a na ten dojezd jsem mel pustene uplne vsechny el. spotrebice vcetne odklopenych steracu, radia bez repraku ...
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
1.2.08, 22:41 |
|
|
Milan Koukal
|
jo to bude diodovej můstek
|
2.2.08, 00:42 |
|
|
fux.dggn
|
Spraveno! Kdo tvrdil dioda, měl pravdu, kdo tvrdil na dojezd pustit všecko, nedoporučuju, 5 žárovek v prdeli a na ostatních spotřebičích by se to prodražilo, kdybych je zapínal. Holt je to jenom na 12V a je lepší s tim nikam nejezdit, když to nastane.
|
2.2.08, 22:23 |
|
|
DRYVER
|
fux.dggn píše: Spraveno! Kdo tvrdil dioda, měl pravdu, kdo tvrdil na dojezd pustit všecko, nedoporučuju, 5 žárovek v prdeli a na ostatních spotřebičích by se to prodražilo, kdybych je zapínal. Holt je to jenom na 12V a je lepší s tim nikam nejezdit, když to nastane.
No kdyz to je nejake auto s EŘJ tak asi ne, ale ja jel se starou 1203 valnikem (plne nalozen) a byl sem dost daleko od domova. Tak sem to resil tim ze jsem vsechno pustil i za cenu toho ze neco zhori - a vyslo to
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
2.2.08, 23:01 |
|
|
Dusche
|
co v pripade prebijeni a nozoveho dojezdu vytahnout kablik od regulatoru , a dojet jen na baterku
|
3.2.08, 07:16 |
|
|
fux.dggn
|
Dusche píše: co v pripade prebijeni a nozoveho dojezdu vytahnout kablik od regulatoru , a dojet jen na baterku
Napadlo mě to, ale byla noc, takže kdybych to valil po dálnici a najednou by mi zhasly světla, tak by to bylo o držku, ale ve dne? Proč ne? Jen na baterku a všecko vypnout.
|
3.2.08, 10:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|