Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Nefunkční zpátečkové světla 
Autor Zpráva

Příspěvek Nefunkční zpátečkové světla
Zdravím.Mám problém s nefungujícími zpátečkovými světly na FORMANU 94 rok .Spínač na převodovce je v pořádku , žárovky jsou OK , kostra je OK , pojistky jsou OK ale do světel nejde vůbec elektrika ( pol + ).Jinak mlhovky a osvětlení SPZ funguje bez problémů.Nesetkal se s tím někdo? Kde by mohl být problém ?Na spínači na převodovce je proud ...tak už nevím kde mám hledat chybu.. Díky za každou radu ..

5.2.08, 12:15
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Nefunkční zpátečkové světla
xDarek píše:
Zdravím.Mám problém s nefungujícími zpátečkovými světly na FORMANU 94 rok .Spínač na převodovce je v pořádku , žárovky jsou OK , kostra je OK , pojistky jsou OK ale do světel nejde vůbec elektrika ( pol + ).Jinak mlhovky a osvětlení SPZ funguje bez problémů.Nesetkal se s tím někdo? Kde by mohl být problém ?Na spínači na převodovce je proud ...tak už nevím kde mám hledat chybu.. Díky za každou radu ..

Chyba muze byt ve zlomenem dratku jak je ten prechod mezi karoserii a 5 dverimi. Vlevo nahore je takova gumova pruchodka a tam se to obcas lame. Ja sem nel neco podobneho a nemohl sem na to prijit kde je chyba tak sem natahl novej dratek od spinace az ke svetlam a mam pokoj.

5.2.08, 12:29

Já jsem se s tím setkal na kámošovém fávu, problém byl někde vpředu ale dodnes to nemám vyřešené, zatím nebyl čas. Až to vyřeším tak kdyžtak napíšu.

5.2.08, 13:14
Profil ICQ

pozri na prevodovke ten spínač, zvykne sa na ňom utriasť kontakt a navonok je ok, ale je nutné ho vymeniť, a pri nasazovaní fastronov veľmi opatrne...

alebo vyskúšaj tak že tie fastrony spojíš... potom ten spínač vylúčiš s poruchy...

5.2.08, 14:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
nebo si vem nabíječku mínus dej na zámek na kastli a plus na žárovku třeba nemáě na dveřích vúbec kostru, pokud ti couvačky budou svítit tak hledej po drátku až ho najdeš prasklý miloš

5.2.08, 14:51

michalkatka píše:
pozri na prevodovke ten spínač, zvykne sa na ňom utriasť kontakt a navonok je ok, ale je nutné ho vymeniť, a pri nasazovaní fastronov veľmi opatrne...

alebo vyskúšaj tak že tie fastrony spojíš... potom ten spínač vylúčiš s poruchy...

Zkoušel jsem i nový spínač a dokonce propojit konektory mezi sebou a nic nepomohlo :?

5.2.08, 23:46

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
nebo si vem nabíječku mínus dej na zámek na kastli a plus na žárovku třeba nemáě na dveřích vúbec kostru, pokud ti couvačky budou svítit tak hledej po drátku až ho najdeš prasklý miloš

Právě že kostra tam je ...protože mlhovky a osvětlení SPZ funguje normálně.Budu muset vyzkoušet natáhnout drát přímo ze spínače na plus žárovky ...a když to bude svítit tak je problém někde na plus vodiči...Nemáte někdo náhodou el. schéma na Forman 94 ? Nebo je schéma stejný jako u první Feldy ?

5.2.08, 23:52

Příspěvek 
schéma u Formana je stejné jako u Favorita od 8/91. Hoď sem mail, já ti něco pošlu.

6.2.08, 08:33
Profil ICQ

Příspěvek 
xDarek píše:
Právě že kostra tam je ...protože mlhovky a osvětlení SPZ funguje normálně.Budu muset vyzkoušet natáhnout drát přímo ze spínače na plus žárovky ...a když to bude svítit tak je problém někde na plus vodiči...Nemáte někdo náhodou el. schéma na Forman 94 ? Nebo je schéma stejný jako u první Feldy ?

tak potom budeš mať zalomený káblik v tej prechodke na dvere ako ti tu už radili...

6.2.08, 08:52

Příspěvek 
cyz píše:
schéma u Formana je stejné jako u Favorita od 8/91. Hoď sem mail, já ti něco pošlu.

xdarek zavináč atlas.cz Dík

6.2.08, 23:38
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]