|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
touny
|
Ventilátor topení Š 120
Mám doma ešte docela zachovalou Š 120. Problém je, že když si v ní chcu v zimě zatopit tak se mi ventilátor točí jen na ty nižší otáčky. Když ho přepnu na vyšší, tak se roztočí, okamžitě se vypne a pak už nefunguje ani na ty nižší. Tak ho nechám bejt a on se třeba za hodinu zase vzpamatuje a na ty nižší funguje.
Jo, na ty nižší se taky občas vypíná, třeba když jedu po nejaký hodně hrbolatý silnici, nebo projedu dírou a tak, ale to jde hned zase zapnout.
Nevíte někdo co s tím může bejt? Řekl bych, že se mi buďto zadírají ložiska a nebo jsou v prdeli uhlíky, nic jinýho mě nenapadá, ale chtěl bych to mít od někoho potvrzený.
|
25.5.06, 21:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kachnis
|
Re: Ventilátor topení Š 120
moznosti je nekolik.... loziskama to nebude na 99,999% muze to byt bud uhlikama na motoru, abys je vymenil musi topeni ven... tim zabijes cely dopoledne...taky to muze bejt jenom na ty desce, kde jsou pripojeny privodni draty k topeni... jeden jde naprimo a druhy pres odporovou spiralu nad niz je umistenej bimetalovej kontakt, kterej v pripade prehrejvani odporu sepne a tim vyrusi ten odpor a vetrak se roztoci ychleji (vlastne se vyrusi pomaly chod). a nejsem si jistej, jesli tohle jde vyndat horem.. jinak nejdriv zkus kraviny jako kostru, jinej prepinac a potom se hrabej v topeni..jinak pokud uz ho budes vyndavat, nezapomen namazat loziska zhora i ze zdola... v zime se vyhnes hnusnymu piskani pri rozbehu...
|
25.5.06, 21:55 |
|
|
touny
|
Dik moc za radu, zkusim to postupne otestovat a v nejhorsim bych to topeni zase vyndal. V tom vyndavani uz mam praxi, za posledni rok sem ho vyndaval aspon 20x.
Kdyz rikas, ze to loziskama urcite nebude, tak mam hlavni podezreni na ty uhliky, podle me nebyly meneny hooooooodne dlouho, takze jestli tam jeste najaky sou tak uz budou asi pekne vojety.
|
26.5.06, 09:25 |
|
|
Šemik
|
Když už to bude venku, nechal bych přesoustružit kolektor ať to je určitě OK
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
26.5.06, 15:54 |
|
|
tommas
|
ještě něco
aby si namusel vyndavat celý topení kvůli tom ventilátoru,, já mám, takovej ten plech co je v kufru odříznutej ( odsekanej) a dostanu se tam v pohodě.....
škodě zdar
|
26.5.06, 16:44 |
|
|
kachnis
|
Re: ještě něco
semiku semiku, co co na vas to na tech skvrnanech ucej kolektor bys moh soustruzit leda na tranzistoru a jeste blbe , myslels urcite komutator,vid?? napad dobrej, ale staci vzit jemnej smirgl a kolem dokola ho pekne obrousit a potom ho nesmis zapomenout ocistit od medenych pilin, ale bacha at se ti odmastovadlo nedostane do loziska, nevim, jesli nahodou neni samomazny..
|
27.5.06, 14:59 |
|
|
Šemik
|
Re: ještě něco
kachnis píše: semiku semiku, co co na vas to na tech skvrnanech ucej kolektor bys moh soustruzit leda na tranzistoru a jeste blbe , myslels urcite komutator,vid?? napad dobrej, ale staci vzit jemnej smirgl a kolem dokola ho pekne obrousit a potom ho nesmis zapomenout ocistit od medenych pilin, ale bacha at se ti odmastovadlo nedostane do loziska, nevim, jesli nahodou neni samomazny..
No jo, teprve teď jsem si uvědomil co jsem to napsal za kravinu Myslel jsem samozřejmě komutátor a ne kolektor
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.5.06, 07:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|