Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 brisk ytrium 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek brisk ytrium
jsem tu nedávno psal že brisk dělá nové svíčky ytrium za velmi dobrou cenu tak nic moc za dva měsíce mi pani volala že motor cuká a nemohla vyjet kopec za kyjovem, na druhém válci totálně odešla už jsou v popelnici a NGK miloš

27.3.08, 16:59
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Na Favoritu?

Proč vlastně fávo nemá rádo BRISK? Už se to tu párkrát psalo že BRISK Favorit nerad. Já BRISK mám jak na 120, tak na 136 a na ní zatím zcela v pořádku, ale je to tam tam měsíc.. U 120 nikdy problém nebyl.

27.3.08, 17:01

Příspěvek 
Šemik píše:
Na Favoritu?

Proč vlastně fávo nemá rádo BRISK? Už se to tu párkrát psalo že BRISK Favorit nerad. Já BRISK mám jak na 120, tak na 136 a na ní zatím zcela v pořádku, ale je to tam tam měsíc.. U 120 nikdy problém nebyl.

Já ti nevím, ale mě fačko jezdí na Brisk už 6 let (klasika D17YC)... po 15 tis. km výměna a nikdy nebyl problém. Ale taky jsem slyšel že někdo má s nimi ve fáčku problémy...

27.3.08, 17:05
Hluchoň

Příspěvek 
taky mám BRISK, byly tam už když jsem auto koupil (avšak blbé, D14YC do 136 nepatří), auto mám pomalu 4 roky a jiné než brisk nedávám, jede to s nimi dobře, jsem spokojený, akorát mě štve, že jejich životnost je někde mezi 10-15 tisíc, ani ne tak kvůli nákladům, ale že se s tím musí počítat, v úterý jsem si zrovna kupoval další sadu. Ty problémy, co s nimi lidi mají bych tipoval spíše na blbou funkci něčeho dalšího.

27.3.08, 17:10
Profil ICQ

Příspěvek 
A jakou životnost bys očekával? :wink: Já je měním pro jistotu automaticky po 10 000km, tedy v době kdy ještě v pořádku fungují. :)

27.3.08, 17:15
Hluchoň

Příspěvek 
líbilo by se mi, kdybych je tam dal a za 50 tisíc vyměnil, klidně za odpovídajícím způsobem vyšší cenu... kdo se s tím má furt srát, případně čekat, kdy to začne jet jak htp... mě prostě svíčky měnit nebaví

27.3.08, 17:20
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
kdo ví třeba je brisk už taky čína, jediná svíčka která se snad nikdy nepokazila a vydrží je brisk platinum co se dává na MPi, prostě co jsem dával brisk byly pořád problémy s cukáním, co jsem přešel na NGK je klid , ta baba jezdila dva měsíce v pohodě právě si to auto brala výdrž svíčky dva měsíce no fuj tajbl miloš

27.3.08, 17:54

Příspěvek 
nám ve favoritu (lpg-136 karbec) jezděj jenom Brisky, kámošoj v MPI jezděj v pohodě Brisky, já sem zrovna ve fildě včera vyměnil brisky (asi 7 tis najeto) za jetý bošky (vyndal sem je z Xsary a zjistim, že sou stejný jak felda BMM co dáváme na LPG-FR7DC+) a přestala cukat mrška jedna a začala táhnout od spoda...takže mý fildě taky Brisky moc nechutnaj :D....

27.3.08, 21:56
Profil ICQ

Příspěvek 
jo a miloši, dáváš ty NGKčka i na LPG ??...a jakej to je vlastně typ ?? :D díky

27.3.08, 21:59
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ondras83 píše:
jo a miloši, dáváš ty NGKčka i na LPG ??...a jakej to je vlastně typ ?? :D díky

dávám, no typ neřeším přijdu a řeknu co chci najde v katalogu když nemá do druhého dne objedná když tak nastavím odtrh na 0.5 mm, no pronás mechaniky řeš nějakou svíčku od toho je výzkumák miloš

27.3.08, 22:27

Příspěvek 
Dobrá otázka, aké NGKčka na LPG do favorita s karburátorom? ??...

27.3.08, 23:10
Voditelj brodice

Příspěvek 
wordy píše:
Dobrá otázka, aké NGKčka na LPG do favorita s karburátorom? ??...

no predsa tie spravne :lol:

27.3.08, 23:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Vít, Šemik: To je právě ten problém - životnost....Fávo má předepsaný interval výměny svíček 30 000km což znamená že by to měly vydržet všechny předepsané svíčky (pokud není problém např. v podpálených sedlech, špatné stírací kroužky,....) ale řekl bych že u takto starých aut to bývá minimálně jeden z těchto problémů, prostě pokud motor pálí olej a nemá tlaky tak tam odchází všechny svíčky. Akorát to nechápu u těch NGK - že Miloš píše že s nima nikdy neměl problémy, asi jsou mimořádně kvalitní....já zatím mám prvních 15 000km na Brisk DR15TC bez jediného problému, zítra je asi vytáhnu a podívám se.

28.3.08, 00:44
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
cyz píše:
Vít, Šemik: To je právě ten problém - životnost....Fávo má předepsaný interval výměny svíček 30 000km což znamená že by to měly vydržet všechny předepsané svíčky (pokud není problém např. v podpálených sedlech, špatné stírací kroužky,....) ale řekl bych že u takto starých aut to bývá minimálně jeden z těchto problémů, prostě pokud motor pálí olej a nemá tlaky tak tam odchází všechny svíčky. Akorát to nechápu u těch NGK - že Miloš píše že s nima nikdy neměl problémy, asi jsou mimořádně kvalitní....já zatím mám prvních 15 000km na Brisk DR15TC bez jediného problému, zítra je asi vytáhnu a podívám se.

no s tym problemom s motorom neviem....
kompresne tlaky mam uplne ok, olej nepali, rozobraty motor si videl... a napriek tomu mi po cca 7 tisic zacnu blbnut sviecky, na 3, 2 valce a pod, ked sa trochu zohreju tak uz ok. ked su nove, no problem
kable nove, nova cievka na rozdelovaci. podla mna to je na fave nie ze bezne, ale normalne

28.3.08, 00:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Je fakt ten že jednou jsem to přetáhl a nechal je tam 22 tis. km a houby se stalo... svíčky vypadaly jako by tam byly jen pár tis. km a problémy taky nebyly. Takže bych tomu výměnnému intervalu svíček a kilometrovým proběhu Brisk Super i věřil.

28.3.08, 01:05
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další