Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 12:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Rozdelovač 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Rozdelovač
p20k píše:
cyz píše:
VN vedení musí mít určitý odpor, jinak to dělá problémy a pro BMM je jiný než pro karbec....pokud je malý odpor na klasické fávo cívce tak je to pro ni moc velká zátěž a jiskry jsou slabé

Na klasickém karburátoru by taky měly být svíčky bez odporu já je mám s odporem DR17YC. Takže kdyby se ten odpor nasčítal (kabelů a svíček) tak je to 15kohmů a ještě palec 1kohm a dohromady to bude mít stejný odpor. Jestli se to takhle dá brát a nebo ne?
Díky

Na karburátoru můžeš mít svíčky s odporem ale jen na kabelech se sníženým odporem od 8.1992.

24.1.08, 10:57
Pspvek Reklama

slovacek.milos píše:
a co tento problém výměna VN kabelů mají kolem deseti kilo odpor, nové svíčky NGK odešli asi 50 km, dali se staré svíčky odešli taky 30-50 km že to nešlo nastartovat pikap karbec dal další svíčky a jede to zas nikdo neví jak dlouho že by palec? miloš

Jako že by tam byl jiný? Nikdy jsem takovýto problém neřešil (resp ano, ale to byla 120 která žrala asi 10l oleje na 1000km takže se ty svíčky prostě po 50km zasvinily ale to nebyl elektro-problém) Asi bych začal u toho jestli jsou správné kabely a ten palec....pokud je tam jiný tak bych měnil za ten co tam patří, tím se nic nepokazí. Zkoušel jsi zvětšit odtrh na svíčkách?

24.1.08, 11:25
Profil ICQ

cyz píše:
slovacek.milos píše:
a co tento problém výměna VN kabelů mají kolem deseti kilo odpor, nové svíčky NGK odešli asi 50 km, dali se staré svíčky odešli taky 30-50 km že to nešlo nastartovat pikap karbec dal další svíčky a jede to zas nikdo neví jak dlouho že by palec? miloš

Já tam teď asi 2000km mám palec s 1kohmem kabely 10kohmů a svíčky s odporem 5kohmů klasický brisk a šlape to docela obstojně když je velký mráz tak dvakrát šlápnu na plyn (asi 1cm) před nastartováním a potom s tím otočím a asi na třetí protočení chytne (při zapnutí sytiče před nastartováním pomocí prošlápnutí plynu a potom už bez plynu) a to i když s tím třeba týden nejedu :) .
Ty svíčky to kamarád v opravně mě taky měnil svíčky s výměnou těsnění pod hlavou a dal je tam bez odporu a ty vydržely taky chvíli (možná 100km). Asi záleží na tom odporu na palci, když je nízký tak se musí dát svíčky s odporem, protože bez odporu má celý zapalovací systém jen 11kohmů a to je zřejmě málo buď to dává slabou jiskru a svíčky se zanesou a nebo naopak moc silnou a rychle se upalují.
Miloši jak ty svíčky vypadaly po vyndání po těch 50km?

24.1.08, 11:58

Já tam teď asi 2000km mám palec s 1kohmem kabely 10kohmů a svíčky s odporem 5kohmů klasický brisk a šlape to docela obstojně když je velký mráz tak dvakrát šlápnu na plyn (asi 1cm) před nastartováním a potom s tím otočím a asi na třetí protočení chytne (při zapnutí sytiče před nastartováním pomocí prošlápnutí plynu a potom už bez plynu) a to i když s tím třeba týden nejedu :) .
Ty svíčky to kamarád v opravně mě taky měnil svíčky s výměnou těsnění pod hlavou a dal je tam bez odporu a ty vydržely taky chvíli (možná 100km). Asi záleží na tom odporu na palci, když je nízký tak se musí dát svíčky s odporem, protože bez odporu má celý zapalovací systém jen 11kohmů a to je zřejmě málo buď to dává slabou jiskru a svíčky se zanesou a nebo naopak moc silnou a rychle se upalují.
Miloši jak ty svíčky vypadaly po vyndání po těch 50km?[/quote]

Opravuji teď jsem ty odpory ještě přeměřil a kabely mají 7,5kohmů a palec žádný odpor a svíčky těch 5kohmů.

24.1.08, 12:47

Palec žádný odpor? To je určitě není správné....není to ze 105ky? i když i tam vlastně nějaký odpor má

24.1.08, 14:34
Profil ICQ
rejpal

cyz píše:
Palec žádný odpor? To je určitě není správné....není to ze 105ky? i když i tam vlastně nějaký odpor má

Staré 105 a 120 měly palec bez odporu.

24.1.08, 15:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Ale vstřikovací soustavy (BMM) asi taky nemá žádný odpor.

24.1.08, 16:01

p20k píše:

jak to že ne... má odpor na svíčkách, kabelech a palci.

24.1.08, 16:05

Neex píše:
p20k píše:

Tak odpor na svíčkách a kabelech mám taky jen ne na tom palci. A jaký má odpor palec na BMM? :oops:

24.1.08, 16:13

p20k píše:
Neex píše:
p20k píše:

Tak odpor na svíčkách a kabelech mám taky jen ne na tom palci. A jaký má odpor palec na BMM? :oops:

už jsem to psal předtím je to 1 kohm :wink:

24.1.08, 16:15

už jsem to psal předtím je to 1 kohm :wink:[/quote]

Já myslel že třeba dřív se používaly ty palce s 1kohmem a teď bez odporu, ale každopádně děkuji za upřesnění. A když mám odpor na kabelech, svíčkách a dám tam palec jaký tam má být (5komů), tak bude to stíhat házet vůbec nějakou jiskru? :?

24.1.08, 16:25

p20k píše:
Já myslel že třeba dřív se používaly ty palce s 1kohmem a teď bez odporu, ale každopádně děkuji za upřesnění. A když mám odpor na kabelech, svíčkách a dám tam palec jaký tam má být (5komů), tak bude to stíhat házet vůbec nějakou jiskru? :?

nemůžeš kombinovat kabely bez sníženého odporu do 7.1992 s odporovýma svíčkama... buď to kabely do 7.1992 s bezodporovýma svíčkama nebo kabely od 8.1992 s odporovýma svíčkama.

24.1.08, 16:39

Neex píše:
p20k píše:

nemůžeš kombinovat kabely bez sníženého odporu do 7.1992 s odporovýma svíčkama... buď to kabely do 7.1992 s bezodporovýma svíčkama nebo kabely od 8.1992 s odporovýma svíčkama.

A když na těch kabelech je 7,5kohmů, tak je to s odporem, aspoň doufám :oops: . A kdybych tam naměřil hodnoty pár ohmech tak jsou bez odporu. Promiňte že tady otravuju s takovou blbostí, ale zajímalo by mě to.

24.1.08, 16:43

p20k píše:
Neex píše:
p20k píše:

A když na těch kabelech je 7,5kohmů, tak je to s odporem, aspoň doufám :oops: . A kdybych tam naměřil hodnoty pár ohmech tak jsou bez odporu. Promiňte že tady otravuju s takovou blbostí, ale zajímalo by mě to.

jestli kabely mají max odpor kolem 7kohm tak jsou se sníženým odporem... a pokud tam máš odporové svíčky pak je to správná kombinace... jen pro info kabely do 7.1992 měly něco kolem 12-14kohm.

24.1.08, 16:47

A když na těch kabelech je 7,5kohmů, tak je to s odporem, aspoň doufám :oops: . A kdybych tam naměřil hodnoty pár ohmech tak jsou bez odporu. Promiňte že tady otravuju s takovou blbostí, ale zajímalo by mě to.[/quote]

jestli kabely mají max odpor kolem 7kohm tak jsou se sníženým odporem... a pokud tam máš odporové svíčky pak je to správná kombinace... jen pro info kabely do 7.1992 měly něco kolem 12-14kohm.[/quote]

Kabely mají 7,5kohm. Já myslel, že se sníženým odporem mají pár ohmů :) . A když tam dám palec s tím odporem 5kohmů ten co by tam měl být tak to bude zapalovat dobře?

24.1.08, 16:59
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další