Autor |
Zpráva |
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: škodař píše: a mezi samotnou pumpou a blokem má být ještě takovej hliníkovej plát sice ej to jasný ale kdyby náhodou tak snad když tam tu pummu montuješ tak ji zkoušíš jestli jde volně a nedře o blok pokud puppa jede tak to asi bude těsnění pod hlavou v počáteční fázi a co víčko na expansce těsní jmenuje se to přetlakové oběžní chlazení miloš
?? tesnenie ma asi 10tisic km, víčko je ok
a preco by to bolo tesnenie pod hlavou to som nepochopil....
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.1.08, 19:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: slovacek.milos píše: škodař píše: a mezi samotnou pumpou a blokem má být ještě takovej hliníkovej plát sice ej to jasný ale kdyby náhodou tak snad když tam tu pummu montuješ tak ji zkoušíš jestli jde volně a nedře o blok pokud puppa jede tak to asi bude těsnění pod hlavou v počáteční fázi a co víčko na expansce těsní jmenuje se to přetlakové oběžní chlazení miloš ?? tesnenie ma asi 10tisic km, víčko je ok a preco by to bolo tesnenie pod hlavou to som nepochopil....
no že tam martin 007 píše že to kolem termostatu vaří a při přidání plynu jdou do expansky bubliny, podle mě šlahlá hlava nebo těsnění, a ta vodní pumpa to je taky záhada jen tak aby odcházely lopatky, to by musely pohánět jiný materiál než chladící kapalinu, pokud se při výměně těsnění pod hlavou nemění chl.kap a hlava nepřebrousí a další měření na bloku, nemá to dlouhého trvání miloš
|
24.1.08, 20:31 |
|
|
patrik-hp
|
|
24.1.08, 21:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo si dej na drátek magnet a projezdi hadici a blok třeba něco chytneš, nebo to vyfoukat i těch lopatek tam může lítat mraky, mi tak spadl do rozvodů u tranzita nástrčák a na magnet se mi chytla ještě matka M10 která nikam nepasovala a v těch rozvodech tam by nadělal paseku miloš
|
24.1.08, 21:34 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ale tento topic som otvoril ja" martin to uz vyriesil!
tak by som sa rad dozvedel co mam spravit ked potrebujem vymenit pumpu systemom, dam dole, nasadim novu?
na opravovanie starej nemam cas a jedine co som videl v predaji je znacka VIKA ktora udajne nic moc
tak jako?!
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
25.1.08, 13:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: ale tento topic som otvoril ja" martin to uz vyriesil! tak by som sa rad dozvedel co mam spravit ked potrebujem vymenit pumpu systemom, dam dole, nasadim novu? na opravovanie starej nemam cas a jedine co som videl v predaji je znacka VIKA ktora udajne nic moc tak jako?!
vika vůbec to budeš dělat za rok znova samozřejmě se čína lepsí já dávám jen made in germany značku hepu jinak to nemá cenu, nedávno jsem rozdělal viku 10 měsíců na fábii MPi, naprosto bez závady a tekla, necháš ji téct a odejdou ložiska zatím je to asi tak že sám si dej co chceš, ale pro druhé nebo delší trvání tam musí být napsáno made in germany jinak to nejde, zatím co se mi viky osvědčila, tak chladiče radiátory, poloosy, ale nesmíš 30ku matku moc rvat, silenbloky, filtry, miloš
|
25.1.08, 16:42 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
uz mam starter vika, ale zohnal som ho skoro za polovicu co stoji normalne takze sa to oplatilo, aj ked len na 2 roky....
takze mam hladat HEPU, pokusim sa, nevies nahodou kto by to sem mohol dovazat? autostangl napr?
edit: ETKA: water pump - no longer avalible
|
25.1.08, 17:15 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: uz mam starter vika, ale zohnal som ho skoro za polovicu co stoji normalne takze sa to oplatilo, aj ked len na 2 roky.... takze mam hladat HEPU, pokusim sa, nevies nahodou kto by to sem mohol dovazat? autostangl napr? edit: ETKA: water pump - no longer avalible
ten starter jede ale tobě, jak ta pustíš troubu tak ti ho utočí, jestli je stator lesklý stříbrný tak ten je lepší, ta hepu je drahá 1000-1250 cz jak kde, ale co namontuji už o tom nevím, a ještě do ní mrkni měl by tam být lístek o kontrole, a mrkni jesli je tam odlitá značka, třeba firma sachs v běžném krámu samý padělek aušus, co jsem dal LUK made in germany klid, drak mi to taky doporučil, nezná problém miloš
|
25.1.08, 18:07 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
tak som pisal dovozcovi HEPU na sloenvsko, da sa to vyzdvihnut alebo nechat poslat lenze to stoji 1751,50,- SK
za posledny pol rok som do auta vrazil 20 tisic! toto snad nie je mozne
znamemu pred nedavnom odisla pumpa a dal tam VIKA zatial ok, ale tebe doverujem a nekupim to
moja vlastne ide bez problemov az na ten sssssss zvuk, netecie. tak ja neviem... mam to tak nechat? budeme menit hlavu tak budem mat prilezitost na vymenu ale nie cas na opravu starej...
|
25.1.08, 18:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: tak som pisal dovozcovi HEPU na sloenvsko, da sa to vyzdvihnut alebo nechat poslat lenze to stoji 1751,50,- SK za posledny pol rok som do auta vrazil 20 tisic! toto snad nie je mozne znamemu pred nedavnom odisla pumpa a dal tam VIKA zatial ok, ale tebe doverujem a nekupim to moja vlastne ide bez problemov az na ten sssssss zvuk, netecie. tak ja neviem... mam to tak nechat? budeme menit hlavu tak budem mat prilezitost na vymenu ale nie cas na opravu starej...
a třeba ta vika co jsi dal známému co má za chladící kapalinu, co mi ta vika odešla byla to G12 červená, a třeba naposledy u té fábie jsem ji vylisoval a nic tak vadného jsem tam nenašel, ale červená stopa jak to teklo od té dírky pod řemenicí tam byla, pokud tam máš cenu levnější a uděláš si to sám s výměnou antifreze tak ti to vyjde dělám pro firmy a tam si to risknount nemohhu tam to musí vyjít na sto pro, já sám, si pro sebe bár co odrbu získáš zkušenosti miloš
|
25.1.08, 18:39 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: a třeba ta vika co jsi dal známému co má za chladící kapalinu, co mi ta vika odešla byla to G12 červená, a třeba naposledy u té fábie jsem ji vylisoval a nic tak vadného jsem tam nenašel, ale červená stopa jak to teklo od té dírky pod řemenicí tam byla, pokud tam máš cenu levnější a uděláš si to sám s výměnou antifreze tak ti to vyjde dělám pro firmy a tam si to risknount nemohhu tam to musí vyjít na sto pro, já sám, si pro sebe bár co odrbu získáš zkušenosti miloš
pouzivam modry antifreeze, predtym alycol super AL, modry
on ma neviem co
ja to chcem tiez vymenit tak aby som sa toho nedotkol dalsich 8 rokov, a pokojne si priplatim ak je to naozaj spolahlive, len ma stve ze otec zanedbaval udrzbu, auto bolo v servise len ked sa pokazilo, inac nebol dodrzany ani jeden interval vymeny nicoho, a teraz sa mi to zbiera a peniaze sa minaju....
|
25.1.08, 18:44 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
deekay píše: tak som pisal dovozcovi HEPU na sloenvsko, da sa to vyzdvihnut alebo nechat poslat lenze to stoji 1751,50,- SK
máme na slovensku příbuzný a shodou náhod je jeden z nich automechanik a říkal že když potřebujou díly tak skočí do auta a jedou do čech a furt se jim to vyplatí
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.1.08, 18:46 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
no mozno ano, ale urcite neberu jeden kus...
|
25.1.08, 18:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: deekay píše: tak som pisal dovozcovi HEPU na sloenvsko, da sa to vyzdvihnut alebo nechat poslat lenze to stoji 1751,50,- SK máme na slovensku příbuzný a shodou náhod je jeden z nich automechanik a říkal že když potřebujou díly tak skočí do auta a jedou do čech a furt se jim to vyplatí
proš do čech si najdeš na ionternetu a pošlou ti na slovensko naprosto bez problému učetříš čas i peníze miloš
|
25.1.08, 20:13 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
tak som volal znamemu do servisu kde chodim a vysypal mi tieto znacky pump co vie zohnat:
-FEBI (alebo tak nejak, celkom som mu nerozumel do telefonu D: ) 3436,-Sk
-GRAF 1925,-Sk
-SKF 3047,-Sk
-SIL 2296,-Sk
-Airtech 2015,-Sk
-Starline 750,-Sk
-SPA 942,-Sk
-HEPU 1400,-Sk
tak ktoru??
|
29.1.08, 16:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|