|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Š130-zahraty nepravidelny chod + tendence zhasinat na volno
Autor |
Zpráva |
MK_vs
|
Š130-zahraty nepravidelny chod + tendence zhasinat na volno
Dobrý den,
při zahřátém motoru, ale třeba i po ujetí 100 km, se mi stává, že při vyřazení na křižovatce má motor tendenci jít velmi nepravidelně, jako by byl neustále studený, ale ne na 3 válce a dosti často, nakonec úplně zhasne.
Vyměnil jsem palivové čerpadlo (AC pumpu), hadice jsou také nové. Benzím nezamrznul, teploty jsou na nulou + občas přidám Velbofin. Motor má najeto 115 tisíc. Ventilové vůle jsou dělány asi před 3-4 měsíci. Napětové kabely nové, svíčky jsem nekontroloval.
Kde prosím hledat závadu.
Děkuji Martin
|
30.1.08, 12:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Buď předstih nebo karburátor, začal bych spíše tím karburátorem, vyndej trysku volnoběhu (po straně pod červíkem na obyč šroubovák) a pěkně ji vyčisti. Je to ta co je na straně karburátoru směrem k víku ventilů, musí se sundat ten modrý filtrbox
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
30.1.08, 12:54 |
|
|
URU
|
ještě by to mohl být elektromagnetický ventil - zastavuje dodávku paliva pro systém volnoběhu při odpojení napájení...
tzn. může být špatný (nebo uvolněný) samotný ventil, nebo je problém s jeho napájenim...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
30.1.08, 13:27 |
|
|
Radic
|
URU píše: ještě by to mohl být elektromagnetický ventil - zastavuje dodávku paliva pro systém volnoběhu při odpojení napájení... tzn. může být špatný (nebo uvolněný) samotný ventil, nebo je problém s jeho napájenim...
to by chciplo okamžitě...ale ten jeho má tendence zhasnout...taky bych to viděl na problém v dodávce paliva...nebo malý volnoběh ale to by snad poznal...mě to šlape i na 500 otáček...sice trochu kucká ale jede
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
30.1.08, 13:45 |
|
|
fatal
rejpal
|
Když mi kdysi záhadně zhasínal motor, bylo to v jehlovém ventilu ve víku. Asi tam byla nějaká nečistota a když se nepřivřel, karburátor se přechlastal a bylo po bublání...
|
30.1.08, 13:48 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|