Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 29.11.24, 10:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
 Baroskop 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Bohužel mám u sebe jen malý techničák, zde je datum první registrace 1988. Až budu doma z práce kouknu na to. Jsem druhý majitel.

Jen dodám fakta:

Včera při jízdě z práce celou cestu v poho až asi v třetine začlo svítit při jízdě kolem 85 km/h a už nepřestalo. Dnes ráno, první otočení klíčku do II polohy kontrolka mazání svítila, po nastartování (v 6 ráno) a nasledném zadušení už mi pak maznička nesvítila po otočení klíčku do II, při dojezdu do práce svítila při chodu volnoběhu, jinak při cestě problikla pouze parkrát v jednom krátkém úseku a pak už nic.

Motor chytá ráno tak na potřetí, první na sytič se zadusí, druhý už se chytí, ale motor se dostane tak na 2000 otaček a spadne, potřetí už se udrží - točí tak 2500-3000, nechám chvilku běžet a jedu - že by karbec?

Odpoledne dodám údaje o mé Agátce z big techničáku. Rozhodně na tu výměnu oleje a vyčištění či výměnu čidla se o víkendu chystám..myslím, že tím nic nezkazím.

Děkuji za reakce Honza

jsem z toho trošku rozladěný :(

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=11630

Ford Fiesta 1.4 TDci, r.v.2006

31.1.08, 07:47
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Jo a ještě si říkám, není možný, že je to také způsobené tím, že sem před zimou doléval olej na rysku a uvolnil tím nečistoty či zředil trošku olej v motoru a tím se mi snížil tlak v motoru?

Honza

31.1.08, 13:25
Profil ICQ

Příspěvek 
Hochu tak pokud máš ten motor rád tak radši jezdi autobusem. Tohle co popisuješ může svědčit o tom že máš ten motor dost zasviněný - pokud se ti rozsvěcí kontrolka při 85km/h což je tak necelých 3000ot/min tak to může být buď plná vana bordelu takže se ti ucpává koš, nebo ucpaný mazací kanál. Nedával jsi tam nějaký lepší olej (polosyntetiku)? Tím by mohlo dojít k tomu že by ty usazeniny uvolnily a usadily někde jinde. Pokud to dělá tohle tak to nejspíš baroskopem nebude, vyměnit ho můžeš, ale každopádně: vypusť olej, sleduj co z toho teče, pokud je to spíš vazelína než olej a moc se tomu nechce tak sundej a vyčisti vanu, odmontuj koš, vypláchni ho benzínem, přetěsni a dej nový olej. Já bych ještě pro jsitotu tím motorem prohnal přípravek na odkarbonování ať máš klidné spaní, sice to celé stojí nějaké peníze, ale jestli je ten motor jinak dobrý tak bych to udělal, tohle je tak na zadření.

31.1.08, 13:36
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Hochu tak pokud máš ten motor rád tak radši jezdi autobusem. Tohle co popisuješ může svědčit o tom že máš ten motor dost zasviněný - pokud se ti rozsvěcí kontrolka při 85km/h což je tak necelých 3000ot/min tak to může být buď plná vana bordelu takže se ti ucpává koš, nebo ucpaný mazací kanál. Nedával jsi tam nějaký lepší olej (polosyntetiku)? Tím by mohlo dojít k tomu že by ty usazeniny uvolnily a usadily někde jinde. Pokud to dělá tohle tak to nejspíš baroskopem nebude, vyměnit ho můžeš, ale každopádně: vypusť olej, sleduj co z toho teče, pokud je to spíš vazelína než olej a moc se tomu nechce tak sundej a vyčisti vanu, odmontuj koš, vypláchni ho benzínem, přetěsni a dej nový olej. Já bych ještě pro jsitotu tím motorem prohnal přípravek na odkarbonování ať máš klidné spaní, sice to celé stojí nějaké peníze, ale jestli je ten motor jinak dobrý tak bych to udělal, tohle je tak na zadření.
+

Bohužel to vypadá že ano. Za chvilku jedu domů a mám doma ještě lahev tak upřesním a upřesním i specifikaci vozu. A samozřejmě že mám své autíčko rád,...horší je to s tím, kde tohle vše provést.

H.

Děkuji za rady, zítra jedu autobusem.

31.1.08, 14:54
Profil ICQ

Příspěvek 
Takže moje auto:

r.v. 1988
typ: škoda 120L
typ motoru: 742.12 - M II
výkon: 36,7kW
zdvihový objem válců: 1174 cm3

mám zde uvedeno oprava 12.10.1990 - 25C BA90 :?:

31.1.08, 15:56
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
komar.la píše:

mám zde uvedeno oprava 12.10.1990 - 25C BA90 :?:

to se týká benzínu :wink:

31.1.08, 16:09
Profil ICQ

Příspěvek 
Autobus je rozhodně jediné řešení momentálně.

O víkendu sundej i vanu a saci koš, a vše vyčisti jak psal Cyz. Nový olej použij M7ADSIII, filtr pokud možno originální (je asi o 20 kč dražší, ale stojí to za to), slušná značka je např. i PRIDE kdyby nebyl originál..
¨
Budeš tedy celkem potřebovat :

Těsnění olejové vany
Těsnění výpustního šroubu
Baroskop
Těsnění olejového čerpadla
4l M7ADSIII
olejový filtr

:D

31.1.08, 17:28

Příspěvek 
Šemik: Nevíš jak se jmenuje ten přípravek na odkarbonování motoru? Já jsem to bral od mechanika ze sudu, nevím jak se to jmenuje, přidává se to do oleje a pro tento účel stačí ten nejlevnější (je to jenom na cvilku, po odkarbonování se to vylije). Já bych to odkarbonoval, pokud je motor opravdu moc zasviněný tak je to strašně zrádné, může se to kdykoliv zadřít.

31.1.08, 17:31
Profil ICQ

Příspěvek 
já bych nalil obyč oil a třeba po 1500 km bych ho vyměnil možná i dřív

31.1.08, 17:37
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jméno přípravku vážně neznám :oops:

Já se bojím toho, že pokud tam nalil nějakou syntetiku tak to rozpustilo karbon, včetně toho pozitivního, a motor je zralý na GO... :(

31.1.08, 17:39

Příspěvek 
Sadra17: A proč? Když tam dáš nějaký špatný olej jakože na vypláchnutí tak tomu moc nepomůžeš - má horší detergentní vlastnosti takže to svinstvo spíš ještě víc sedne.

Šemik: To máš tak 50 na 50 - když to odkarbonuješ tak je to možné (u dobrého motoru bych se toho ale nebál) a když to neuděláš tak to znamená zadření = taky GO.....záleží na stavu motoru.

Naposledy upravil cyz dne 31.1.08, 17:43, celkově upraveno 1

31.1.08, 17:40
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Sadra17: A proč? Když tam dáš nějaký špatný olej jakože na vypláchnutí tak tomu moc nepomůžeš - má horší detergentní vlastnosti takže to svinstvo spíš ještě víc sedne.

ok tak potom bych požil tohle http://www.olejshop.cz/xVP-paramo-v2-1-litr

31.1.08, 17:43
Profil ICQ

Příspěvek 
No....V2 to by mohl být ideální kompromis mezi úplným čištěním motoru a neřešením toho problému :)

31.1.08, 17:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Takže jsem se byl podívat na čerpací stanici kde jsem koupil daný olej

koupil jsem v nejhorším případě paramo trysk M5AD 20W-30

zbytek byl jen oleje M6AD, M7ADSIII - vse bylo pro pouziti na starsich typech vozidel 15W-40

31.1.08, 19:19
Profil ICQ

Příspěvek 
bohužel na sundání vany a koše není prostor, není garáž :(

31.1.08, 19:24
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další