Krátkodobá ztráta výkonu-Felicia
Autor |
Zpráva |
jarin
|
Krátkodobá ztráta výkonu-Felicia
Jízda bez problémů při startu se studeným motorem 1,3MPI, 40kW. Po vypnutí motoru a pokračování v jízdě asi za 30min. až 2 hodiny ztratí částečně výkon po ujetí 1 až 2km a reakce na přidání plynu žádná ani při snížení rychlostního stupně. Při vyšlápnutí spojky však do otáček jde. Tato situace trvá od několika vteřin do max. asi 20. Než byla zjištěna souvislost s částečně teplým motorem, vyměněn palivový filtr, nově též čidlo teploty vody na skříni termostatu, protože teploměr nešel nad 70 a termostat fungoval dobře. Teplota nyní O.K., závadu to neovlivnilo. Je to nepříjemné zejména když se to stane při vjezdu do křižovatky. Známý říkal, že tuto vadu moje řídící jednotka neurčí. Výroba 02/1999, jednotka Siemens. Má někdo obdobný problém?
|
6.2.08, 17:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: Krátkodobá ztráta výkonu-Felicia
Jak vypadají svíčky?
Edit: Měřili jste tlak paliva?
|
6.2.08, 18:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Krátkodobá ztráta výkonu-Felicia
jarin píše: Jízda bez problémů při startu se studeným motorem 1,3MPI, 40kW. Po vypnutí motoru a pokračování v jízdě asi za 30min. až 2 hodiny ztratí částečně výkon po ujetí 1 až 2km a reakce na přidání plynu žádná ani při snížení rychlostního stupně. Při vyšlápnutí spojky však do otáček jde. Tato situace trvá od několika vteřin do max. asi 20. Než byla zjištěna souvislost s částečně teplým motorem, vyměněn palivový filtr, nově též čidlo teploty vody na skříni termostatu, protože teploměr nešel nad 70 a termostat fungoval dobře. Teplota nyní O.K., závadu to neovlivnilo. Je to nepříjemné zejména když se to stane při vjezdu do křižovatky. Známý říkal, že tuto vadu moje řídící jednotka neurčí. Výroba 02/1999, jednotka Siemens. Má někdo obdobný problém?
vytáhni čerpadlo z nádrže a podívej se naspodu je sítko jestli náhodou není ucpané, pak změř dodávku paliva asi 70 litrů za hodinu a jak píše ciz tlak paliva, pokud nemáš tlakoměr tak u vstřikovací lišty oddělej hadici co vrací palivo zapínej vypínej klíček a musí stříkat palivo jinak je tlak malý že nepřetlačí přetlakový ventil, potom jak ti to přestane jet podívej se pod auto jeltli ti nesvítí katalizátor a pak diabnostika tě nemine miloš
|
6.2.08, 18:35 |
|
|
jarin
|
Nějak si nemohu srovnat v hlavě, že by čerpadlo dávalo málo vždy přibližně ve stejnou dobu po startu, a navíc ještě k tomu jen po startu částečně teplého motoru. Této možnosti se mi nechce moc věřit už jen s přihlédnutím k ne příliš jednoduchému (pro mne) ověření schopnosti čerpadla. Svíčky údajně O.K., katalyzátor příště prohlédnu, půjde-li hned zastavit. Jinak známý automechanik se mnou chtěl dojet na diagnostiku, ale dostalo se mu odpovědi, že u tohoto vozidla neurčí závadu, pokud k ní zrovna nedojde.
|
6.2.08, 20:40 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
svíčky zkontroluj a závadu ti musí vyčíst i když zrovna neprobíhá
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
6.2.08, 20:44 |
|
|
Kristensen
|
Sadra17 píše: svíčky zkontroluj a závadu ti musí vyčíst i když zrovna neprobíhá
No nemáš skoro pravdu. Na 1,6 neumí jednotka poznat vadný snímač otáček. Na 1,3 to vždycky hlásilo Nahodilou chybu - snímač otáček. Protože jak jsi vypnul motor tak holt jednotka si stihla zafixovat ještě že snímač nedává impuls. 1,6 už tohle nedělá ale zase ho neumí načíst do závad ve chvíly kdy by krátkodobě přestal fungovat, což u 1,6 není pro snímač problem, přestat na třeba 3 vteřiny makat za jízdy a pak zase hned vše OK.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
6.2.08, 21:38 |
|
|
DRYVER
|
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
6.2.08, 22:59 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jarin píše: Nějak si nemohu srovnat v hlavě, že by čerpadlo dávalo málo vždy přibližně ve stejnou dobu po startu, a navíc ještě k tomu jen po startu částečně teplého motoru. Této možnosti se mi nechce moc věřit už jen s přihlédnutím k ne příliš jednoduchému (pro mne) ověření schopnosti čerpadla. Svíčky údajně O.K., katalyzátor příště prohlédnu, půjde-li hned zastavit. Jinak známý automechanik se mnou chtěl dojet na diagnostiku, ale dostalo se mu odpovědi, že u tohoto vozidla neurčí závadu, pokud k ní zrovna nedojde.
a co na tom chceš jinak dělat vyloučit palivový sistém je příliš jednoduché , diagnostika nemá význam, kup si nové, svíčky, zapalovací lištu, klapku, čidlo podtlaku, teploty, teploty nasávanémo vzduchu, snímač otáček, snímač klepání, zapalovací lištu a kabeláž kolem motoru, nové čerpadlo, celou pojistkovou desku, řídící jednotku, a pak ti to určitě pojede nebo ti pomůýe ten tvůj automechanik miloš
Naposledy upravil slovacek.milos dne 7.2.08, 10:22, celkově upraveno 1
|
6.2.08, 23:19 |
|
|
kwiko
|
Skusil by som tu diagnostiku. Inak moj osobny typ je na kyslikovou sondou a zblbnutou jednotkou...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
7.2.08, 00:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kwiko píše: Skusil by som tu diagnostiku. Inak moj osobny typ je na kyslikovou sondou a zblbnutou jednotkou...
si tu sondu odpoj a jezdi bez ní miloš
|
7.2.08, 07:24 |
|
|
kwiko
|
slovacek.milos píše: kwiko píše: Skusil by som tu diagnostiku. Inak moj osobny typ je na kyslikovou sondou a zblbnutou jednotkou... si tu sondu odpoj a jezdi bez ní miloš
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
7.2.08, 07:46 |
|
|
Kristensen
|
No samozřejmě že pokud vynechává tak že to je chyba ve snímači ale jde o to že to ve výpisu chyb z jednotky nenajdeš.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
8.2.08, 05:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: No samozřejmě že pokud vynechává tak že to je chyba ve snímači ale jde o to že to ve výpisu chyb z jednotky nenajdeš.
ale vyšlápne spojku a do otáček to jde to by ten snímač tu tu spojku nepoznal že se má zase probudit, ještě mi napadlo co třeba snímač teploty má žlutý kroužek, nebo modrý či zelený miloš
|
8.2.08, 08:09 |
|
|
jarin
|
snímač teploty je nový, byl vyměněn nedávno, protože teploměr nefungoval. Závada se vyskytovala před tím, i teď po výměně.
|
8.2.08, 11:36 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jarin píše: snímač teploty je nový, byl vyměněn nedávno, protože teploměr nefungoval. Závada se vyskytovala před tím, i teď po výměně.
tam jsou tři druhy zelený žlutý a modrý a jaký máš miloš
|
8.2.08, 11:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|