|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Jura
|
Vadný KAT?
Tohle už dlouho řeším... jak poznám na sto pro, že je kat v hájí? Když jedu, tak se mi zdá, že je to docela líný a vždy při rychlosti pod plynem to zespoda vydává zvuky neustálé.... sem si říkal, že by to mohlo být řazení, ale jakkolik přidržím podržím zařazenou řadící páku, tak to nic nedělá, tak tohle sem vyloučil... No a nic jiného tam snad není co by ten zvuk mohlo dělat. Co mě ale zaráží, tak sem sem sundal druhej díl a kouknul do katu a vypadá dobře... (nenarušené plástve) aspon co sem viděl teda baterkou. Může to být narušené třeba z druhé strany a že by to dělalo binec z druhé strany katu? Asi jedině, jak todle de zjistit nechat tam navařit trubku místo katu ne? Nebo jak jinak to poznat na sto procent? Podotýkám, že jde o 1.6ku feldu a kat je přímo součástí prvního dílu a ne jako u 1.3
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
8.2.08, 21:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
patrik-hp
|
Tak buď pohledem jak si provedl a nebo klepáním za jízdy,on se speče a rozsype ve výfuku a ty kusy se tam třepou a rezonují...Stačí poklepat rukou....Protože ale díky vlnovci a celku potrubí nevidíš skrz kat....povol středovou objímku povysuň a jdi to projet....Ale pozor...Zvuk může evokovat,jak to jede,ale přitom to pojede stejně... Musíš se zaměřít tedy na pohyb vozu a né na zvuk-hluk.Strašně klame.Nemusí to totiž být kat.může to být klidně další díl výfuku...střední,zadní....rozsypanej uvnitř...
|
8.2.08, 22:12 |
|
|
Jura
|
Střední díl jsem dával novej od JP (bez tlumiče) a zadní vypadá dobře..... Tak jde o to, že ten zvuk jde přímo od tama jak je Kat... když sem klepal do katu...tak něco v něm bylo slyšet to jo.... Zkusím to ještě vysledovat tenhle týden a kdyžtak to nechám vyříznout a bude...mám po technické tak to nevadí...když bude dobrej ten kat, tak si ho tam nechám zase navařit a když bude v háji nechám navařit jinej a když to bez katu pojede fakt dobře, tak ho tam nechám navařit dycky jen na technickou a bude:) Ještě sem si říkal, že by ten zvuk mohli dělat vlnovce nebo prasklý svody nebo tak něco, ale to by se mi asi kouřilo do motoru a vydávalo úplně jinewj hluk. Nejvíc mě připadala v úvahu to řazení, že by tam mohlo být něco volného ono mi to někdey na trojku čtverku pětku dělá divnejv zvuk, ale jak páku přidržím u strany hned utichne no ale potom tam je ještě ten další zvuk na kterej to nemá vliv a to bude asi ten kat
|
8.2.08, 22:49 |
|
|
Jura
|
Tak sem dneska zkoumal a von to asi nakonec nebude kat, ale profukuje mi to skrz tu trubkovou sponu, ale nechápu to... střední díl novej trubková spona nová dával sem tam mezi to tu pastu co má být a dotáhnul fakt na fest. Kurňa a to sem si říkal, jak sem to dobře udělal a hkle dneska nastartuju nechám chvíli volnoběh a vona mi tam jakousi škvírou skrz tu sponu bublá voda ven a prostě to profukuje trochu. Ale jak je to sakra možný? Zrovna z té strany, kde je novej střed a tam by to měli těsnit úplně ultra dobře. Fakt nechápu.... žeby špatná aplikace té pasty?
|
9.2.08, 13:48 |
|
|
Kristensen
|
Na tatíkovej feldě jsme to taky řešili a nakonec to dopadlo tak že jak jsou na obou koncích ty sponky tak jsme ještě jednu dali doprostřed takže tam jsou tři a už je zatím cca 2 roky pokuj jo a hlavně jsme prostě narvali trubky až k sobě a utáhli.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
9.2.08, 14:47 |
|
|
Jura
|
Kristensen píše: Na tatíkovej feldě jsme to taky řešili a nakonec to dopadlo tak že jak jsou na obou koncích ty sponky tak jsme ještě jednu dali doprostřed takže tam jsou tři a už je zatím cca 2 roky pokuj jo a hlavně jsme prostě narvali trubky až k sobě a utáhli. Doprostřed ste dali asi takovou tu tenkou kulatou, jak se to utahuje dvouma matkama že? Mockrát díky snad to bude vono..zkusím to tak udělat... ikdyž budu mít asi ted problém sdělat to s tou pastou pryč a nasadit znova...
|
9.2.08, 16:52 |
|
|
Jiri
|
Kat vyzkousis tak ze zmeris teplotu na vstupu a pak na vystupu a musi byt na vystupu vetsi... ale mame digitalni laserovgy teplomer.. jen namiris tecku a na displeji mas teplotu ale mozna i multimetrem by to slo... pokud ma cidlo na teplotu..
|
9.2.08, 23:27 |
|
|
spartra
|
zajed na emisku nám též vyhořel kaput jede to celekm v pohodě
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
10.2.08, 09:20 |
|
|