Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 20:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 112 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 motor ze 130 + 4q ze 120 
Autor Zpráva
Junior TW team

Příspěvek 
tak už ho tam mám, zatím to šlape jak hodinky..jak doporučujete ho zajet? asi bych na to neměl nejdřív dupat....

10.2.08, 18:24
Pspvek Reklama

Junior TW team

Příspěvek 
mám menší problém...ten motor 130 jezdí dobře...ale strašně to čudí...čím je to způsobeno? zkoušel jsem jak LPG tak benzín ale pořád to čudí.

13.2.08, 19:54

Příspěvek 
žere to olej/vodu :?:

13.2.08, 20:13

Příspěvek 
No...Šlape to dobře,ale neseje to....To je ale dost podstatná závada u secího stroje,nemyslíte..... :D :lol: :wink: Tak si tam něco udělal špatně,pokud bíle tak fridex,nebo modře díky oleji,nebo černě díky benzínu....To třetí to nebude,když to šlape.... :)

13.2.08, 20:23
Junior TW team

Příspěvek 
mně včera vylítla hadice od termostatu, takže jsem vylil skoro všechen fridex a vodku...mám tam zatím obyč vodu, zejtra jedu k dědovi a hodíme tam fridex...jde bílej kouř...a docela dost

13.2.08, 21:10

Příspěvek 
RedDriver píše:
mně včera vylítla hadice od termostatu, takže jsem vylil skoro všechen fridex a vodku...mám tam zatím obyč vodu, zejtra jedu k dědovi a hodíme tam fridex...jde bílej kouř...a docela dost

Tak něco bude s těsněním pod hlavou,hlavou jako prasklou u litiny nebo křivou,stejně jako u hliníku nebo vložkami co neuzavřou díky malýmu přesahu pracovní prostor válce a tím způsobuje to,že tlačí expanzi do vody a zároveň vodu nasává a prdí výfukem ven....tak znovu G.O. :wink:

13.2.08, 21:29
Junior TW team

Příspěvek 
ten motor jsem nedělal goučko já...mohl ležet i několik roků bez toho aniž by běžel, tak může být ve vnitř na stěhách trochu vody ne? může to být tím? a nebo může být v pytli i těsnění a teče do toho voda..ale já tomu nerozumim tak prosím o rady

13.2.08, 21:30

Příspěvek 
Ale jo....jestli ležel,nemusel mít vůbec G.O.....je tam něco v háji...sundej.....hlavu. A mrkni na rovinnost hlavy,a pak hned přesahy vložek....pokud budou v kopru,vanu ven a vložky s pístama jeden po jednom a válce podložit,popř.opravit dosedací plochu blok-vložka....A montáž nazpět....Nebo jen vyndej tu,co je utopená,ale raději všecky,ať máš klid.....A ten vodní kámen,co tam popřípadě najdeš,dej lopatou pryč...Blbě to chladí...A to i z vložek...68dnehj nános rezu,vše osmirkuj.No a jestli se na to necítíš,dej to někomu kdo tomu rozumí... :? :wink:
Na litinu jsou přesahy......0.12-0.16
na hliník jsou..................0.07-0.13.....rozdíl max...0.04 mezi všemi navzájem... :)

13.2.08, 21:43
Junior TW team

Příspěvek 
hlavu fakt nezvládnu :o třeba to zejtra půjde..uvidim dám vědět, jak to pojede...jen jsem myslel že to bude třeba blbě seřízeným karbecem nebo tak něco...

13.2.08, 21:46

Příspěvek 
:cry: Omlouvám se.....Ale věci se mají jinak.....Jak to kouří bíle,nebo modře,je to na důkladnější opravu a kontrolu.. :? :wink:

13.2.08, 22:09
Junior TW team

Příspěvek 
ale to je vidět že tam jsou všechny nový těsnění....ale mohly třeba povolit když dlouho nejel ne? a nezatáhne se to časem? může se něco stát když s tím budu jezdit a budu hlídat stav vody? je to asi kravina

13.2.08, 22:17
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
litinový hlavy se maj po ujetí pár set k dotáhnout

13.2.08, 22:25
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
zhruba po 1000 km dotahnout a znovu sladit ventily...

http://kachnis.techsajt.cz

14.2.08, 12:49
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team

Příspěvek 
dneska jsem trošku testoval...za studena jsem to nastartoval..opravdu velký bílí kouř šel z výfuku i trošku vody tam bylo..nechal jsem běžet motor cca 2 min..chvilema jsem mu pořádně naložil...a hle za chvilku ani trošku kouře...jel jsem s ním cca 12 km a pořád nic...ale jakmile startuju znova tak to čudí...ale jak jsem se dozvěděl tak to bude asi normální, i když toho čoudu je docela dost a se starým motorem mi to nedělalo tak proto se tomu divim...jinak to startuje opravdu excelentně i bez sitiče jak LPG tak benzín

14.2.08, 15:41

Příspěvek 
Ja by som len k pôvodnej téme...130 motor má najvyšší krúťak pri 2850 ot = na 4 ke potom pri cca 80 km/h...tento motor sa hodí skôr na 5q...mal som možnosť jazdiť s 130 s 4q 4,22 a nechcel som veriť, že je to 130..nejak sa to neprejavilo...
Naopak ja som mal môj Favo motor (k.p.9,8, zotrvák -0,7 kg, vačka 254/254) v Š130 (5q 3,9) a tá prevodovka bola príliž ťažká na ten motor..5ka mala pod 90 km/h problém..teraz to mám v mojej Š125 (5g 4,22) a to je optimum...ale tento motor bude mať max . krúťak kdesi okolo 3500 ot...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

21.2.08, 19:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 112 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další