Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 18:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Fabia 1,9 SDI 
Autor Zpráva

Příspěvek Fabia 1,9 SDI
Ahoj, jsem tu nový chtěl bych se zeptat. Koupil jsem Fabii, kde je v servisní knížce napsano, že olej byl měněn před měsícem auto od té doby najelo asi 1000 km. Ovšem olej je černý jako bota jsem zvyklí z aut na benzín, že je olej spíše takový čirý může ta barva být tím, že se jedná o Fabii 1,9 SDI?
A ještě jedna otázka dolní fukary na nohy foukají pouze studený vítr nejde do nich teplý, ovšem na hoře je to v pohodě čím by to mohlo být?

Díky za odpovědi

14.2.08, 21:04
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Ropaci maj cernej oil narozdil od benzinaku :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

14.2.08, 21:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
Ropaci maj cernej oil narozdil od benzinaku :)

Moc díky já jsem právě před tim měl benzínák Renaulta takže jsem byl zvyklej na čirej olej a napadlo mě jestli ta serviska neni náká nafalšovaná a olej tam neni starej.

14.2.08, 21:20

Příspěvek 
Olej u diesela máš černej okamžitě po výměně, můžeš ho měnit třeba desetkrát za sebou a furt bude jak bota. Jestli je nedávno měněnej poznáš podle toho plastovýho kloboučku na olejovej filtr, když s ním rukou pohneš, tak má nedávno po výměně.

14.2.08, 21:27

Příspěvek 
Jaky olej dat do 30roku stareho ropaka VW 1,6D. diky
Videl bych to na 20W-40 co rikate?

14.2.08, 23:13

Příspěvek 
Jak pise Drak- u naftaku je olej cernej hned po vymene. Vymenis olej, nalejes novej, nastartujes aby si nasal filtr, podivas se na merku a uplne černo ze nepoznas novej olej :wink:

14.2.08, 23:28

Příspěvek 
chavier píše:
Jaky olej dat do 30roku stareho ropaka VW 1,6D. diky
Videl bych to na 20W-40 co rikate?

15W40

15.2.08, 06:59
Mistr mechanik

Příspěvek 
vyměn si pachový filtr je u levé nohy spolujezdce přesuneš dva držáky a vytáhneš kazetu s filtrem, samé listí a bordel, po výměně to zkus na ty nohy dej střed a dolu a zavři na palubce všechny výdechy pak napiš jak to hřeje na nohy miloš

15.2.08, 07:58

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
vyměn si pachový filtr je u levé nohy spolujezdce přesuneš dva držáky a vytáhneš kazetu s filtrem, samé listí a bordel, po výměně to zkus na ty nohy dej střed a dolu a zavři na palubce všechny výdechy pak napiš jak to hřeje na nohy miloš

Díky za radu hned to zkusim!

15.2.08, 09:17

Příspěvek 
slovacek.milos píše:

Teď jsem na to koukal jsem asi uplně blbej, ale nemůžu to tam nikde najít. Mohl by jsi mi to popsat trochu podrobněji od levé nohy je otvírání přední kapoty tam někde či je to někde nad pedálama?

15.2.08, 09:26

Příspěvek 
Miloš psal "u levé nohy spolujezdce" tam nejsou pedály, ty jsou u řidiče ;)

15.2.08, 10:40
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Miloš psal "u levé nohy spolujezdce" tam nejsou pedály, ty jsou u řidiče ;)
leda že by autoškola :D ale zase táhlo na kapotu uprostřed? :lol:

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

15.2.08, 11:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Omlouvám se musim to líp číst :) Jinak ten filtr jsem vyčistil nebyl ani příliš zanesený, ale stále fouká studený vítr a to především u spolujezdce. U řidiče to fouká takový polovlažný spíše teplý vzduch, ale na místě spolujezdce se nedá sedět poněvadž opravdu vzduch je velice studený. Může to být náký špatný ventil či kladka?

15.2.08, 11:06

Příspěvek 
Ve Fiatu Scudo tohle dělala vypadená osa klapky která přepíná mezi studeným a horkám vzduchem, byla jakti napůl vyskočená a vzpříčená. Nevím ale jak je konstruované topení na Fabii, takže těžko říct jestli se to ta m může stát.

15.2.08, 11:13
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
tornad píše:
Omlouvám se musim to líp číst :) Jinak ten filtr jsem vyčistil nebyl ani příliš zanesený, ale stále fouká studený vítr a to především u spolujezdce. U řidiče to fouká takový polovlažný spíše teplý vzduch, ale na místě spolujezdce se nedá sedět poněvadž opravdu vzduch je velice studený. Může to být náký špatný ventil či kladka?

logiku to moc nemá aby šel na nohy studený a nahoru teplý, vzduch je jeden teplý nebo studeny, pak se rozvádí po autě, jedině že ti netěsní právě ten dekl toho filtru ten je před radiátorem a fouká tama studený vzduch to musíš probádat jde to i oddeklovat u tunelu miloš

15.2.08, 11:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další