Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 11:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Nestartuje za tepla 
Autor Zpráva

Příspěvek Nestartuje za tepla
Mám Škodu 120. Za studena startuje bez problému. Jakmile se zahřeje na 80°C tak točím 5-6 vteřin než motor naskočí. Když zhasnu motor a hned zatočím...taky chytne bez problému ale jakmile nechám auto stát tak 5 minut tak zase musím dlouho točit než motor chytne. Jede bez problému! Nevíte někdo co by s tím mohlo být?? Děkuji za rady.

14.2.08, 20:51
Pspvek Reklama

Příspěvek 
tohle skodovky delaji a myslim ze to je v serizeni.. a nebo vysoka hladina... .. mozna netesni jehlovy ventil ... jak jsou na tom svicky.. filtry .. olej,

14.2.08, 20:53
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Kdyz startujes za tepla seslapni behem startovani plyn. :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

14.2.08, 20:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
Kdyz startujes za tepla seslapni behem startovani plyn. :)

120ka není žigulík, tam to jinak nejde s teplým motorem, ale na 120ce když je správná hladina tak to musí startovat bez toho aby ses plynu dotknul. Mě tohle 120ka nikdy neudělala.

14.2.08, 23:15
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Teplý motor Š120 musí chytat na ťuknutí. Jen když je motor hodně vyžhavený (např. po dlouhé cestě do dlouhého kopce s velkým nákladem), tak chytne lépe s lehce přidaným plynem. Příčinu bych hledal v karburátoru, možná je to jen špatně seřízenou bohatostí směsi.

14.2.08, 23:18

Příspěvek 
Zkus hladinu, pak si zkontroluj odvětrávací ventilek, jestli není pootevřenej, jak je to horký, tak se ti komora odpaří ancvaj a pak trvá, neš si dočepuje, pak to múže být netěsná jehla na podtlak a netěsný ventilky v AC pumpě.

15.2.08, 07:02

Příspěvek 
Drak píše:
Zkus hladinu, pak si zkontroluj odvětrávací ventilek, jestli není pootevřenej, jak je to horký, tak se ti komora odpaří ancvaj a pak trvá, neš si dočepuje, pak to múže být netěsná jehla na podtlak a netěsný ventilky v AC pumpě.

Je to sice už dost dlouho co jsem se zabýval Jikovem ale nepředpokládám, že by se na jeho konstrukci něco měnilo. S odvětráním plovákové komory je to přesně naopak. Při volnoběhu nebo při vyplutém motoru musí být komora ventilem otevřena. Pokud není, odpaří se velká část obsahu paliva do sacího potrubí a pro teplý start je směs příliš bohatá. Sací otvor pro volnoběžný systém je na nejnižším místě komory takže relativně nízká hladina mu příliš nevadí V zimním období k velké bohatosti směsi ještě dosti přispívá absorpční vlastnost motorového oleje a dlouhá doba od jeho výměny. Zpětné odsátí do AC pumpy u 120tky také není na místě, vyústění ventilu v plovákové komoře je na úrovni hladiny a zpět by odsával pouze to co by bylo nad ním.. Je tam samozřejmě také důležitá rovinnost příruby karburátoru k sacímu potrubí, slitina použitá na Jikovech měla silnou tendenci se v této oblasti prohýbat.
:lol:

15.2.08, 21:52

Příspěvek Re: Nestartuje za tepla
Raptor píše:
Mám Škodu 120. Za studena startuje bez problému. Jakmile se zahřeje na 80°C tak točím 5-6 vteřin než motor naskočí. Když zhasnu motor a hned zatočím...taky chytne bez problému ale jakmile nechám auto stát tak 5 minut tak zase musím dlouho točit než motor chytne. Jede bez problému! Nevíte někdo co by s tím mohlo být?? Děkuji za rady.

Naprosto normální a plně funkční :wink: ...Nechej jak je...... :wink:

16.2.08, 01:22

Příspěvek 
Mne za tepla chytá na ťuknutie, keď vyšlapnem plyn.

viewtopic.php?t=18421

16.2.08, 07:09
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]