Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 16:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Problém s výměnou tlumičů na fáčku 
Autor Zpráva

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Citace:
to rozhodně není nic špatného, dodávaly se i do prvovýroby

jj, jsou i lepší (dražší) značky, ale i mnohem levnější (v Ostravě no-name za 400,-). Ruku na srdce, favo neni mercedes, Atesa mu stačí 8)

jasně já mám jen olejové Kayaby v té době za 900 Kč jeden kus a bohatě stačí... jinak Ateso je dobrá volba... nechtěl jsem ti to vymlouvat ale na Sachs slyším docela dost negativních ohlasů.

15.2.08, 13:28
Pspvek Reklama

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek 
Citace:
jasně já mám jen olejové Kayaby v té době za 900 Kč jeden kus a bohatě stačí... jinak Ateso je dobrá volba... nechtěl jsem ti to vymlouvat ale na Sachs slyším docela dost negativních ohlasů.

sem si vzpomněl že sem tu na diskuzi četl názory na tlumiče a hodně kolegů si pochvalovalo právě Ateso, naopak právě ty Sachsy nic moc. A když atesa měli aj v mototechně tak sem vzal to... Ale o Kayabech sem ještě neslyšel, to sou asi nějaké zahraniční ne?
Jo a kolik je potřeba stahováků na stahnutí pružiny? Mám dva...

15.2.08, 13:39

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Citace:

sem si vzpomněl že sem tu na diskuzi četl názory na tlumiče a hodně kolegů si pochvalovalo právě Ateso, naopak právě ty Sachsy nic moc. A když atesa měli aj v mototechně tak sem vzal to... Ale o Kayabech sem ještě neslyšel, to sou asi nějaké zahraniční ne?
Jo a kolik je potřeba stahováků na stahnutí pružiny? Mám dva...

Kayaby jsou japonské a říká se že patří mezi ty nejlepší... jak jsem psal já je mám 3 roky a dobrý. Jinak stahováky se používají dva naproti sobě :wink:

15.2.08, 13:55

Příspěvek 
Citace:
Kayaby jsou japonské a říká se že patří mezi ty nejlepší... jak jsem psal já je mám 3 roky a dobrý. Jinak stahováky se používají dva naproti sobě

ok, dík. Já že jestli se náhodou pružina nestahuje třema, připadalo mi to stabilnější. Zitra du na to

15.2.08, 14:09
Mistr mechanik

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Citace:
Kayaby jsou japonské a říká se že patří mezi ty nejlepší... jak jsem psal já je mám 3 roky a dobrý. Jinak stahováky se používají dva naproti sobě

ok, dík. Já že jestli se náhodou pružina nestahuje třema, připadalo mi to stabilnější. Zitra du na to

ty tři jsou nebezpečné utáhneš jeden a další ti vypadne, tři musíš utahovat postupně a pořád pěro směřuj mimo své tělo mrzačí i zabíjí mně už při stahování prasklo naštěstí v tlumiči toyota chamry odnesl to palec a nehet mi poroste blbě až dosmrti miloš

16.2.08, 11:26

Příspěvek 
Citace:
ty tři jsou nebezpečné utáhneš jeden a další ti vypadne, tři musíš utahovat postupně a pořád pěro směřuj mimo své tělo mrzačí i zabíjí mně už při stahování prasklo naštěstí v tlumiči toyota chamry odnesl to palec a nehet mi poroste blbě až dosmrti miloš

jo to máš pravdu s tyma třema... bacha si dávam :wink:
akorát teď mám malý problém, chcu vyměnit přítlačný kroužek kroužek, ale ten nový tam nemužu dostat. Mám použít ještě větší násilí? Jinak sem se dočetl, že když se mění ložisko, tak se musí vyklepat a narazit trubkou, mě to šlo ale naprosto lehce prstem, nemusel sem nic vyklepávat

16.2.08, 11:52

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Citace:

jo to máš pravdu s tyma třema... bacha si dávam :wink:
akorát teď mám malý problém, chcu vyměnit přítlačný kroužek kroužek, ale ten nový tam nemužu dostat. Mám použít ještě větší násilí? Jinak sem se dočetl, že když se mění ložisko, tak se musí vyklepat a narazit trubkou, mě to šlo ale naprosto lehce prstem, nemusel sem nic vyklepávat

:lol: co to bylo z časák nebo knihu....... :wink:

16.2.08, 12:04

Příspěvek 
Citace:
co to bylo z časák nebo knihu.......

Fovorit- Jak na to.
Tož ale co s tim kroužkem? Ho tam nemužu dostat :cry:

16.2.08, 12:15

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Citace:
co to bylo z časák nebo knihu.......

Fovorit- Jak na to.
Tož ale co s tim kroužkem? Ho tam nemužu dostat :cry:

Nevím jaký kroužek máš na mysli.....Je tam horní miska pružiny,na pístnici přes ní ní je nasazené nikoliv nalisované ložisko,navlečené na takový polotrubkopodložce,která se ráda vydírá o misku,potom na něj je posazena miska spodní na gumové uložení s větší dírou než-li je průměr pístnice právě pro tu trubku ložiska - guma tlumiče,hodní držák s dvěma štefty a horní miska co uzavírá držák s gumou a stahuje to celé v jeden bazmek.....Pokud ti to nejde...posuň si tu pístnici kleštěmi,pístnice má snahu zajíždět....Pomuže ti i pěnový doraz,trochu tu pístnici blokuje..nebo máš málo staženou pružinu.....Všecko dělej ve svěráku....ale nezmáčkni to moc,jinak zdeformuješ tlumič..... :wink: v klidu a pohodě beze zmatků....Pružiná je velmi nebezpečná,i když se nezdá... :? :wink:

16.2.08, 12:48

Příspěvek 
myslim tenhle kroužek: http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/krouzek-operny-ulozeni-predtlumice-plastovy:356903537c3d7591
dal sem tam ten starý, ten nový bych tam snad nedostal. A ještě jedna otázka, jak moc mám dotahnout tu matku co je na pístu tlumiče? Až na doraz? Díky tomu gumovému uložení to mužu furt a furt utahovat...

16.2.08, 12:57

Příspěvek 
Obrázek

16.2.08, 15:58

Příspěvek 
operace se zdařila, pacient nezemřel :lol:

16.2.08, 22:28

Příspěvek 
krysolet007 píše:

Tak hlavně že ták...Jinak tento kroužek jsem za dobu existence automobilů Škoda Favorit-Felicia neměnil....Vždy dříve odešel s tím držák nebo jeho štefty napadené korozí :lol: :wink:

17.2.08, 01:45
Mistr mechanik

Příspěvek 
patrik-hp píše:
krysolet007 píše:

Tak hlavně že ták...Jinak tento kroužek jsem za dobu existence automobilů Škoda Favorit-Felicia neměnil....Vždy dříve odešel s tím držák nebo jeho štefty napadené korozí :lol: :wink:

já jsem ten kroužek ani nikdy neviděl vzadu jo, ale u předních tlumičů pořád natvrdo a ten horní silenblok to jsem měl rekord 10.000 km a ani ne půl roku , slisovaný KO tlumiče chodily dopředu dozadu, si tu výrobu pletou s gumou pro prvnáky miloš

17.2.08, 10:14

Příspěvek 
Chlapi nevíte kolik asi stojí ty tlumiče ATESO?Přední i zadní...Dík

26.8.08, 22:31
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2