Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 13:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Stavba motoru Š120LS 
Autor Zpráva
Metal (urg)

Příspěvek Stavba motoru Š120LS
Tak abych přenesl trochu pozornosti na technické věci:)) (nedá mi to si nerýpnout:) ). Tak bych měl dotaz(y) ohledně stavby tohoto motůrku. Ve finále by to mělo být něco jak má Kachnis v zelenobílém ďáblovi.
Takže má první otázka do placu zní: Mám hlavu 120LS, k.p. cca 9,9:1, mám kliku 120LS(stejná od 105 do 120 žejo), mám komplet motor 120L rok 1986, mám 2 favorit hlavy kvůli c-vahadlům. Ještě mě chybí koupit vačka z 50kW fáva a výbrus na 120 LS(ten je objednaný). A teĎ se ptám...půjde to všechno bez potíží dohromady?
Další otázka je...na co si dát hlavně pozor...nějaký ten motor sem už složil,takže nějaké zušenosti jsou, ale tovýto sportovní:) nástroj jsem eště neskládal:)

Díky za odpovědi...

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

16.2.08, 20:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No takhle by to všechno mělo jít dohromady, hlavně čistota a namazat vše ale to asi víš. Jinak nic zásadního asi. Hlavně aby jsi měl vyúhlovaný ojnice.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

16.2.08, 20:46
Metal (urg)

Příspěvek 
Kristensen píše:
No takhle by to všechno mělo jít dohromady, hlavně čistota a namazat vše ale to asi víš. Jinak nic zásadního asi. Hlavně aby jsi měl vyúhlovaný ojnice.

Ajo, vidíš ty ojnice, na to bych pomalu zapoměl a taková důležitá věc...jojo dycky se něco najde. Dík

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

16.2.08, 20:56
rejpal

Příspěvek 
Jelikož taky plánuju skládání motoru, zajímá mě, zda si nějak můžu zkontrolovat nebo proměřit ojnici před a po zúhlování. Abych do pečlivě skládaného motoru nedal špatnou ojnici a také abych si ověřil kvalitu práce dotyčného mechanika, který to bude dělat...

16.2.08, 21:15

Příspěvek 
fatal píše:
Jelikož taky plánuju skládání motoru, zajímá mě, zda si nějak můžu zkontrolovat nebo proměřit ojnici před a po zúhlování. Abych do pečlivě skládaného motoru nedal špatnou ojnici a také abych si ověřil kvalitu práce dotyčného mechanika, který to bude dělat...

tak to nevim jestli se to to v domácích podmínkách povede ale taková lehká zkouška jde, když to dáš s pístem do vložky a i na kliku tak píst musí mít nepatrný hrk na všechny strany, jak mile by byl nějak vyvrácený že třeba na jedné straně by jeho spodní hrana byla na vložce a na té samé straně by horní hrana měla mezeru tak už je něco špatně. Prostě aby se ve vložce nepříčil.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

16.2.08, 21:23
rejpal

Příspěvek 
Kristensen píše:
tak to nevim jestli se to to v domácích podmínkách povede ...

Takže okem a jinak budu muset spoléhat na šikovnost dotyčného mechanika... A ještě mám dotaz, měla by se zároveň vyměnit i vložka v oku podle pístního čepu, vybírají to podle čepu a pak nalisují nebo to nějak vybrušují?

16.2.08, 21:40
Metal (urg)

Příspěvek 
fatal píše:

No já to asi udělám tak že to nechám změřit v práci na souřadničáku...Ale v domácích podmínkách mě nenapadá nic jiného než co psal Kristensen...
Ale taková úvaha...2 boušené osazené trny a na deste změřit rozdíl výšek...Ale zas otázka je jak přesně je ojnice z boku obrobená,jestli vůbec je,nějak si to teď neuvědomuju...

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

16.2.08, 22:05

Příspěvek 
fatal píše:
Kristensen píše:
tak to nevim jestli se to to v domácích podmínkách povede ...

Takže okem a jinak budu muset spoléhat na šikovnost dotyčného mechanika... A ještě mám dotaz, měla by se zároveň vyměnit i vložka v oku podle pístního čepu, vybírají to podle čepu a pak nalisují nebo to nějak vybrušují?

Pouzdro oka ojnice měň, pokud je v něm vůle taková,že když čep strčíš do pouzdra a vezmeš za něj za konce,tak jakoby kloktá :) ..prostě neměl by mít vůli kloktavou ale pouze lehce vsuvnou....V tomto případě ho vylisuj nové zalisuj a výstružníkem protáhni na velikost čepu,který budeš k tomu míti připravený...Ale pozor..Výstružník je do kónusu,tak že musíš protahovat opatrně z obou stran...Jestli se na to necítíš,dej to motorářům v obrobně...Stejně jí musí znovu pak zúhlovat.... :? :wink:

17.2.08, 01:36
rejpal

Příspěvek 
patrik-hp píše:
Pouzdro oka ojnice měň, pokud je v něm vůle...

Díky za rady. Čepy půjdou úplně nové, takže asi bude nutné dát nové pouzdro. Určitě to dám motorářům, nemám na to nástroje a nikdy jsem to nedělal.

17.2.08, 01:47

Příspěvek 
Kliku, hlavu a ojnice si nech udělat u firmy, která se tím zabývá, v domácích podmínkách to nemáš šanci udělat dobře a pak máš jistotu, že tě nic nepřekvapí. Samosebou si musíš vybrat brusírnu, se kterou máš dobrý zkušenosti buď ty, nebo někdo jinej, není brusič jako brusič, dob apoctivých šikovných řemeslníků je už v nenávratnu.

17.2.08, 09:26
rejpal

Příspěvek 
Drak píše:
...doba poctivých šikovných řemeslníků je už v nenávratnu.

No právě. Kde dělají hlavy vím, už jsem je vyzkoušel (jen snížení hlavy, ale vypadali že ví co dělají), ale kam dát kliku a ojnice nevím. Takže tipy na zaručené odborníky určitě uvítám.

17.2.08, 11:45

Příspěvek 
Za firmu MPOS v Lužicích u Šternberka a za kovoobrábění Vyroubal ve Smržicích u Prostějova můžu dát ruku do ohně, na to množství, co dělají jak pro nás, tak pro ostatní mají hodně malý procento zmetkovosti, bohužel je tam zas delší čekací doba.

17.2.08, 11:52
Moderátor

Příspěvek 
sem rad, ze jde nekdo v mych slepejich :) ale chci se zeptat, nevim co je uhlovani ojnic... vim co je ojnice,ale nevim, co se tam muze porouchat... s tim souvici 2.dotaz je ojnice 105-120 stejna a jsou stejne od pocatku vyroby do konce nebo prosly modernizaci.. u nas v autoplusu je totiz maji nove,ale jejich c. zacina na 110 ( ne ze patri na S 110 ale ze je treba 110-XXX namisto Emkove sady na motor ktera ma 114-XXX)

http://kachnis.techsajt.cz

18.2.08, 12:31
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Hliník navždy.

Příspěvek 
A ty ojnice jsou jako casto zohybany? :shock: Ma to cenu resit pokud neni nic videt?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

18.2.08, 12:37

Příspěvek 
Okem si třeba 1° rozhození os nevšimneš a na futrech ti to neudělá moc dobře, tak je lepší to nechat předělat ve firmě, kde ti to pořádně proměří.

18.2.08, 17:53
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další