Autor |
Zpráva |
Carlos
Mistr mechanik
|
No jako když jsem L palubku měnil, dumal jsem jestli hranatou nebo kulatou, co jsem našel tak byly obě bídný, tak jsem koupil kulatou protože já z ní potřeboval jen ten plastík, protože otáčkoměr jsem měl (místo výdechu topení, to už od minulého majitele), no a pak jsem furt prohazoval budíky, za emko a tak, ale jinak jak píše elegant jsem to taky dělal a že jsem se v tom vrtal kolikrát a vždycky pekelně dlouho. No ale teď to hlavní: Já sice náhon rukou odšroubuju, ale vůbec to není zapotřebí a to proto, že když ty budíky vytáhnu i s náhonem tak mi z toho náhonu vyleze vnitřek a pak to jde odšroubovat venku, no ale nejzajímavější je že přitom ten tachák měří.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
24.2.08, 21:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
WIO 46 píše: No jako když jsem L palubku měnil, dumal jsem jestli hranatou nebo kulatou, co jsem našel tak byly obě bídný, tak jsem koupil kulatou protože já z ní potřeboval jen ten plastík, protože otáčkoměr jsem měl (místo výdechu topení, to už od minulého majitele), no a pak jsem furt prohazoval budíky, za emko a tak, ale jinak jak píše elegant jsem to taky dělal a že jsem se v tom vrtal kolikrát a vždycky pekelně dlouho. No ale teď to hlavní: Já sice náhon rukou odšroubuju, ale vůbec to není zapotřebí a to proto, že když ty budíky vytáhnu i s náhonem tak mi z toho náhonu vyleze vnitřek a pak to jde odšroubovat venku, no ale nejzajímavější je že přitom ten tachák měří.
mášě pravdu zkusil sem to dneskataky a šlo to v kufru potáhneš od převodovky aodšroubuješ štít popř i volant pro lepší přístup. Poté ji povytáhneš a rukou ošroubuješ jde to skoro sama a neuvázneš v díře plné kabelů a ostrých plechů.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
24.2.08, 22:01 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Josef.Radocha píše: mášě pravdu zkusil sem to dneskataky a šlo to v kufru potáhneš od převodovky aodšroubuješ štít popř i volant pro lepší přístup. Poté ji povytáhneš a rukou ošroubuješ jde to skoro sama a neuvázneš v díře plné kabelů a ostrých plechů.
No ale já to vytáhnu i s budíkama bez toho, abych něco dělal jinde po autě.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
24.2.08, 22:25 |
|
|
elegant
|
Stále mi to skapíňa na volnobeh. Keď dám nohu z plynu, tak motor klesne na cca 900 otáčok a skape. Podľa mňa sa muselo niečo pokaziť počas tej prestavby prístrojovky. Môže to spôsobovať to, že je zle utiahnutý kontakt na cievke? Ten, kam ide otáčkomer.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
25.2.08, 07:52 |
|
|
ventYl
|
no moj problem s tou strategickou polohou je, ze som lavak. pravou rukou si neviem poriadne ani gule podrbat. a z lavej strany tam dost zavadza kurenie a zamok so zapalovanim...
ale to s uvolnenim z prevodovky skusim, ked zistim odkial skade a ako
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
25.2.08, 21:35 |
|
|
Šemik
|
elegant píše: Stále mi to skapíňa na volnobeh. Keď dám nohu z plynu, tak motor klesne na cca 900 otáčok a skape. Podľa mňa sa muselo niečo pokaziť počas tej prestavby prístrojovky. Môže to spôsobovať to, že je zle utiahnutý kontakt na cievke? Ten, kam ide otáčkomer.
To by samozrejme mohlo byt, poradne jej utahni
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.2.08, 21:53 |
|
|
elegant
|
No utiahol som a nič. Žiadna zmena. Ujo povedal, že karburátor zo dňa na deň je K.O. Takže zháňam karbec.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
25.2.08, 21:56 |
|
|
Šemik
|
To je vysoce nepravděpodobné.
Nemáš jen někde přiskříplý drát na otáčkoměr? Nebo samotný otáčkoměr občas zlobí u těhle budíků, odpoj ho u cívky a zkus chvíli jezdit bez něj
|
25.2.08, 22:00 |
|
|
elegant
|
Už som ho odpojil a aj bez neho to robí.
EDIT: Dokonca dnes mi to strielalo počas jazdy z výfuka.
|
25.2.08, 22:02 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
elegant píše: No utiahol som a nič. Žiadna zmena. Ujo povedal, že karburátor zo dňa na deň je K.O. Takže zháňam karbec. Neviem ci to tu este nebolo ale mne tiez zomieralo ,vymenil som 3 karby a nakoniec to boli rozvody a odvtedy vsetko OK volnobeh drzi aj 600 ot na studenom stroji (-12st.C) kedy si ich menil ?
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
25.2.08, 22:06 |
|
|
elegant
|
To neviem kedy boli menené. Hmm rozvody žeby zo dňa na deň?
|
25.2.08, 22:07 |
|
|
Šemik
|
Střílení do výfuku? To jsme doma Zapalování..
Vyměn kladívka, kondenzátor, a seřiď odtrh a předstih
|
25.2.08, 22:10 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Šemik píše: Střílení do výfuku? To jsme doma Zapalování.. Vyměn kladívka, kondenzátor, a seřiď odtrh a předstih
zapalovanie je isto mimo , seridit ale ak sa to nebude dat ( moj pripad ) rozvody su KO ... nezere ti to v poslednej dobe viac ? ( u mna 14 l na 100 km )
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
25.2.08, 22:17 |
|
|
elegant
|
No cucol si 10 litrov v meste. Popri tom, čo dokázal keď som 3/4 nádrže prejazdil mimo mesto (90 km/h non-stop) na spotrebu 6,97.
|
25.2.08, 22:19 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
elegant píše: No cucol si 10 litrov v meste. Popri tom, čo dokázal keď som 3/4 nádrže prejazdil mimo mesto (90 km/h non-stop) na spotrebu 6,97.
No to je dost aj na mesto nme teraz 7,5 l (denne po meste 10 km) odporucam kuknut zapalko ... ja som ho nemohol nastavit ( 1 otocka motora ,zapalenie na 8 st ,2 ot. zap. na20 st. ) takze vymena ...
|
25.2.08, 22:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|