Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
superturbo
nedávno tu michal fotil motor jezdící na M7ADSIVsuperturbo, já jsem dělal za sebou dva motory felicia rozvody, první jezdil pravidelně na helix super nebo ultra nevím už přesně interval 15.000 km, no nic moc ve vaně i nějaká kovová pilina, taky usazeninky, rozvody nešly dolu, ruce jsem měl jak prasátko, včera jsem dělal rozvody na feldě najeto 260.000 km, tahá pořád vozík, jezdí na plyn a když stím jedou do kopce přehazují benál aby to mělo lepší tah, pedál plynu je věčně na podlaze, odpovídá tomu i nález v řj. příprava směsi meze překročeny a podobně, pohled do klikovky nádhera, žádná usazenina jak nové, na vložkách je vidět takové boční šrafování asi po honování, rozvody šly v pohodě, ve vaně žádný kov, prostě to superturbo vzhledem k nízké ceně minerálu umí miloš
|
4.3.08, 08:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: superturbo
slovacek.milos píše: nedávno tu michal fotil motor jezdící na M7ADSIVsuperturbo, já jsem dělal za sebou dva motory felicia rozvody, první jezdil pravidelně na helix super nebo ultra nevím už přesně interval 15.000 km, no nic moc ve vaně i nějaká kovová pilina, taky usazeninky, rozvody nešly dolu, ruce jsem měl jak prasátko, včera jsem dělal rozvody na feldě najeto 260.000 km, tahá pořád vozík, jezdí na plyn a když stím jedou do kopce přehazují benál aby to mělo lepší tah, pedál plynu je věčně na podlaze, odpovídá tomu i nález v řj. příprava směsi meze překročeny a podobně, pohled do klikovky nádhera, žádná usazenina jak nové, na vložkách je vidět takové boční šrafování asi po honování, rozvody šly v pohodě, ve vaně žádný kov, prostě to superturbo vzhledem k nízké ceně minerálu umí miloš
jj, teraz som po výmene....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.3.08, 09:51 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
No aspoň mám vyřešené dilema co do nového motorku Š120LS nalít
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
4.3.08, 21:42 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
je to dobrej olej
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
5.3.08, 08:54 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ondra120 píše: No aspoň mám vyřešené dilema co do nového motorku Š120LS nalít no a já zas nemám vyřešeno, teď kvli nim nevim, jestli to do svýho stařečka nalít nebo ne
|
5.3.08, 09:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Vít píše: ondra120 píše: No aspoň mám vyřešené dilema co do nového motorku Š120LS nalít no a já zas nemám vyřešeno, teď kvli nim nevim, jestli to do svýho stařečka nalít nebo ne
nesmíš mít akorát velké usazeniny v rozvodech, jinak ti je superturbo rozpustí a zhoustne tak že ho motor nenasaje miloš
|
5.3.08, 09:32 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
to kdybych věděl co tam je... rozvody jsou 1,5 výměny oleje nový, tj cca 12 tisíc km, ale co se tma za tu dobu na minerál usadilo nikdo neví
|
5.3.08, 09:39 |
|
|
venca.m
|
Já ho schánel a nesehnal 6 prodejen sem obešel,víc jich tu nemáme (aspon nevím) a seci zrušili nebo nikdy nemeli...
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
5.3.08, 10:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
to mají i v Tescu... včera jsem na to zrovna koukal v Brně, předpokládám, že všechny Tesca mají stejný sortiment, tak to můžeš zkusit, jeslti máš někde poblíž
|
5.3.08, 10:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Vít píše: to mají i v Tescu... včera jsem na to zrovna koukal v Brně, předpokládám, že všechny Tesca mají stejný sortiment, tak to můžeš zkusit, jeslti máš někde poblíž
byl jsem v hodoníně v hypernově a tam taky není jen turbo plu já beru sudový miloš
|
5.3.08, 11:02 |
|
|
cyz
|
Tenhle olej bych hledal spíš v Avia shopu, co jsem viděl tak se prodává jako olej do nákladních aut.
|
5.3.08, 11:07 |
|
|
michalkatka
|
tak to je on, používam ho stále, akurát od kedy Slovnaft kúpul (Maďarský) Mol tak sa ťažšie zháňa...
vedel som že to nebude k dobrému...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.3.08, 14:20 |
|
|
venca.m
|
Byl sem v ostrave, tak sem obesel secky ty kramy (tesco,bauhaus...) a ten madit nikde Tak sem si rekl co nadelam, pridam tu stovku a naleju tam ten Mogul GX Pro,a ejhle,taky u nas neni Si uz pripadam jak dement, v mototechnach Mogul vubec,akorat u benzinky a v kaufu, a tam maji jenom toty dva:
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=968
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=974
Uz nechcu nic schanet, jenom mi reknete esi ten Super je na stejne urovni jako treba ten Madit,nebo mam priplatit
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
22.3.08, 08:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
když ten příspěvek vidím tak mám tu hypochondra na auto 1.6 felda, třeba v neděli ráno stane v 06.30 a kontroluje v přihrádce doklady, zjistí loužičku pod autem co mu nateče z ranní rosy a problém jak prase a už volá abych přijel asi protržený chladič nebo vytekl všechen olej, no dílo borec, moje superturbo si dal jednou, nakonec jsem mu ho musel vylít po 5000 km, prostě ten olej psychicky nevydržel, dává 5W před necelým rokem jsem mu dal do motoru 3.5 L a půl litru zbylo, před týdnem si koupil tři litry a když jsem doléval ten půllitr tak byl hodně tmavý a čumím do kanistru tam byl pěkný bordel, a že plná sintetika nestárne, prolezl jsem staré nádoby od superturba, čuměl i do 60 l soudku a čisto miloš
|
22.3.08, 08:30 |
|
|
Neex
|
venca.m píše: Byl sem v ostrave, tak sem obesel secky ty kramy (tesco,bauhaus...) a ten madit nikde Tak sem si rekl co nadelam, pridam tu stovku a naleju tam ten Mogul GX Pro,a ejhle,taky u nas neni Si uz pripadam jak dement, v mototechnach Mogul vubec,akorat u benzinky a v kaufu, a tam maji jenom toty dva: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=968http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=974Uz nechcu nic schanet, jenom mi reknete esi ten Super je na stejne urovni jako treba ten Madit,nebo mam priplatit
Jen letmo jsem se koukal po tom Maditu a vypadá to že už se přestal vyrábět že už se doprodávají jen zásoby... Jinak já doporučuju "svůj" Mogul GX Pro
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
22.3.08, 10:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|