Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
24.3.08, 19:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
osobně bych radši do pickupa 1,6 nebo 1,9....
|
24.3.08, 19:52 |
|
|
Ondras83
|
SobiM píše: oku 1996, kdy se představila Octavia, dostaly škodovácké třináctistovky vícebodové vstřikování, měly poté označení 1.3MPi .
chlape, to bylo od 1997
|
24.3.08, 19:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: SobiM píše: oku 1996, kdy se představila Octavia, dostaly škodovácké třináctistovky vícebodové vstřikování, měly poté označení 1.3MPi .
chlape, to bylo od 1997
ondro už jsem ti tu kdysi psal jak jsem koupil z telecom modrou feldu MPi r.v.95, prohlížel jsem i podkovu jak je číslo kastle, všechny body a svary, skla, pásy, štítek, taky jsem nevěřil vlastním očím miloš
|
24.3.08, 20:01 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
SobiM píše: deekay píše: tak potom je to jasne: SPi = 135 s Bosch MonoMotronic SPI = 136 s Bosch MonoMotronic TAK TAK...
já bych to SPi raději opustil a přešel na to BMM a MPi to je 136B a 136M že se spi běžně používá je asi u škodovek blbost kdybych si objednal třeba u auto kelly kyslíkovou sondu na SPi tak mi hned volají co to je za blbost, proto se na to ptám nikde v techničáku u feld nenajdeš SPi, a typ motoru zadáváš do různých programů nebo při objednávání dílů tak se raději sjednotíme na BMM( na vrakecu tomu říkají karbec na stříkačku) a MPi více bodové vstřikování a co se týče pikapů MPi a BMM tak ty jsem měl, 40 kW jsem neměl nikdy ten snad ani není a nic není na výkonu poznat byly to živé stroje miloš
|
24.3.08, 20:17 |
|
|
Kristensen
|
asi mě tady všichni sežerou ale trošku musím oponovat, SPI je snad celosvětově uznávaná zkratka pro jednobodové vstřikování a označení BMM je už jenom další dělení (v podstatě jen podle výrobce způsobu jednobodového vstřikování) a s tím že pokud někde v prodejně udáte Felicia SPI že neuspějete taky není pravda viz. třeba www.brisk.cz
SKODA Felicia 1,3 40kW (SPI) 10.94- 0,7 DR17YC DR17TC DOX15LE DR17YS 32
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
24.3.08, 20:37 |
|
|
Neex
|
Kristensen: Něco podobnýho jsem psal o pár příspěvků zpátky... takže tak nějak souhlas. Je to prostě obecný označení pro jednobod tím pádem u feldy je to BMM.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
24.3.08, 20:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: asi mě tady všichni sežerou ale trošku musím oponovat, SPI je snad celosvětově uznávaná zkratka pro jednobodové vstřikování a označení BMM je už jenom další dělení (v podstatě jen podle výrobce způsobu jednobodového vstřikování) a s tím že pokud někde v prodejně udáte Felicia SPI že neuspějete taky není pravda viz. třeba www.brisk.czSKODA Felicia 1,3 40kW (SPI) 10.94- 0,7 DR17YC DR17TC DOX15LE DR17YS 32
pro mě je to třeba novinka jsem to sem tam četl ale nikdy jsem SPi nějak nepitval do detailu, pro ty obchodníky je to i tak když řekneš BMM tak ti odpoví BMV bohužel nevedem nebo prostě údaj BMM neznají miloš
|
24.3.08, 20:47 |
|
|
Kristensen
|
slovacek.milos píše: Kristensen píše: asi mě tady všichni sežerou ale trošku musím oponovat, SPI je snad celosvětově uznávaná zkratka pro jednobodové vstřikování a označení BMM je už jenom další dělení (v podstatě jen podle výrobce způsobu jednobodového vstřikování) a s tím že pokud někde v prodejně udáte Felicia SPI že neuspějete taky není pravda viz. třeba www.brisk.czSKODA Felicia 1,3 40kW (SPI) 10.94- 0,7 DR17YC DR17TC DOX15LE DR17YS 32 pro mě je to třeba novinka jsem to sem tam četl ale nikdy jsem SPi nějak nepitval do detailu, pro ty obchodníky je to i tak když řekneš BMM tak ti odpoví BMV bohužel nevedem nebo prostě údaj BMM neznají miloš
No jo to je asi tak jak jsem už kdysi psal že jsem na pumpě chtěl převoďák 75W nebo 75W80 (myslím že dnes nejvíce používaná viskozita oleje do převodovek) a prodavač mě řekl že to už se snad 2 roky nedělá Tak jsem mu poděkoval a koupil jsem si ho v pondělí pěkně v mototechně
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
24.3.08, 20:50 |
|
|
SobiM
|
_________________ Felicia LX 1998 1,3MPi
Max. výkon [kW/min-1] 40 / 4500
Max. točivý moment [Nm/min-1] 95 / 2500
|
24.3.08, 21:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak ono je potřeba ujasnit si co je pojem a co průjem ty fora to je taky velké bohatství když si napíchneš všechny příspěvky namakaného borce z určitého oboru tak získáš zkušenosti které nikde nenajdeš mně akorát vadí když se řeší problém tak zadavatel pak nenapíše jak to dopadlo miloš
|
25.3.08, 08:26 |
|
|
MortE
|
no spi naprosto bez debat pojem je...prostě to znamená jednobodý vstřikování...to že to u škodovek nepoužívají už je druhá věc...
ale je to bežně zavedenej výraz...úplně stejně jako mpi...
a co Ti vadí? jaký sem měl napsat řešení? fakt že sem vzal spi? nejsem si jistej, jestli je to pro někoho přínosný fakt...
_________________ Renault 19 16V 101kW
Škoda Octavia 20V turbo 110kW
|
25.3.08, 19:48 |
|
|
Ondras83
|
slovacek.milos píše: Ondras83 píše: SobiM píše: oku 1996, kdy se představila Octavia, dostaly škodovácké třináctistovky vícebodové vstřikování, měly poté označení 1.3MPi .
chlape, to bylo od 1997 ondro už jsem ti tu kdysi psal jak jsem koupil z telecom modrou feldu MPi r.v.95, prohlížel jsem i podkovu jak je číslo kastle, všechny body a svary, skla, pásy, štítek, taky jsem nevěřil vlastním očím miloš
jj to si moc dobře pamatuju a zrovna včera sem neměl co dělat, tak sem si na tebe vzpoměl no a hledal sem a nic, vopravdu nic sem nenašel....nemoh to bejt třeba nějakej prototyp (zrovna ho koupil telecom) něco jako 8 kanálová litinová hlava nebo motor škoda 1500 (5x klika atd...) ????....tohle je pro mě fakt záhada....ale milošoj věřim
|
26.3.08, 16:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: slovacek.milos píše: Ondras83 píše: SobiM píše: oku 1996, kdy se představila Octavia, dostaly škodovácké třináctistovky vícebodové vstřikování, měly poté označení 1.3MPi .
chlape, to bylo od 1997 ondro už jsem ti tu kdysi psal jak jsem koupil z telecom modrou feldu MPi r.v.95, prohlížel jsem i podkovu jak je číslo kastle, všechny body a svary, skla, pásy, štítek, taky jsem nevěřil vlastním očím miloš jj to si moc dobře pamatuju a zrovna včera sem neměl co dělat, tak sem si na tebe vzpoměl no a hledal sem a nic, vopravdu nic sem nenašel....nemoh to bejt třeba nějakej prototyp (zrovna ho koupil telecom) něco jako 8 kanálová litinová hlava nebo motor škoda 1500 (5x klika atd...) ????....tohle je pro mě fakt záhada....ale milošoj věřim
ne ne žádný prototyp normálná MPi, tak když ho vyráměly někdy 10/97 tak snad dva roky dopředu už to být mohlo, jaká záhada jezdilo to ve firmě, policajti měli fáčka taky na prd určeny jen pro ně , a škodovka jim je určila k likvidaci po ojezdění, až se ozve xenon ten ten o tom bude určitě něco vědět auta se dělají běžně až deset let dopředu na papíře
a když vyjede model z linky tak musí být vyzkoušený
|
26.3.08, 17:31 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
se porad nedohatujte o blbinach. ja bych koupil BMM protoze je jednodussi, takze i snazsi na opravy. ma normalni kabely, svicky, rozdelovac, proste jen chytrejsi karbec. jediny co je blby, je ze kdyz umre lambda, tak je o litr drazsi,ale jak casto chcipa?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
26.3.08, 17:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|