Obtokovej filtr - vélkej problém
Autor |
Zpráva |
Carlos
Mistr mechanik
|
Obtokovej filtr - vélkej problém
Tak jsem se jal vyměnit olej, tak jsem ho vyměnil, slavnostně nastartoval, kapal olej, sem si myslel že to byl ten olej co vytek z filtru, ale né rozjel jsem se a chc...o to jak za mlada, co s tím je ? Teklo to zkrs ten šroub všechno jsem dal tak jak bylo, jen jsem dal těsnící gumičku pod ,, to kam se strká filtr´´ tam původně vůbec nebyla , tak jsem sjezdil pár autodílů koupil, no nandal a teď tohle, takže, nemůže to být tím, že chybí nějáká podložka u toho šroubu, tam žádná nebyla, a prostě jsme to dal tak jak to bylo pružinku tam, no prostě vše jak bylo, jenom jsem tam dal navíc to těsnění pod tu ,,bandičku´´ kde je filtr. Díky za odpovědi.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
28.3.08, 20:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Obtokovej filtr - vélkej problém
noo co si kam nacpal? proste na tom dlouhym sroubu musi byt O krouzek a to je cely... ja ten Okrouzek nemenil jeste nikdy a olej menim 4x do roka po dobu 5ti let, ted to uz budu muset taky udelat,ale sel bych na to podle katalogu ND
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
28.3.08, 21:09 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
kachnis píše: noo co si kam nacpal? proste na tom dlouhym sroubu musi byt O krouzek a to je cely... ja ten Okrouzek nemenil jeste nikdy a olej menim 4x do roka po dobu 5ti let, ted to uz budu muset taky udelat,ale sel bych na to podle katalogu ND
Ha, no tak si zejtra zas zajedu do škodáckejch dílů no, a zkusim to, nejvíc mě ale dožralo že za 20metrů jízdy vytekly 3l oleje.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
28.3.08, 21:12 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jak sem pochopil tak tys to kolecko dal zevnitr a ne zvenka, to by mohlo stacit ho jenom vratit kam patri a mozna trocha silikonu na jistotu...ale pokud mas cestu okolo autodilu, jdi na jistotu
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
28.3.08, 21:22 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
kachnis píše: jak sem pochopil tak tys to kolecko dal zevnitr a ne zvenka, to by mohlo stacit ho jenom vratit kam patri a mozna trocha silikonu na jistotu...ale pokud mas cestu okolo autodilu, jdi na jistotu
Žádný kolečko tam nebylo, jenom ta baňka, filtr, šroub, pružinka. Ani to těsněníčko tam nebylo. Jinak to asi fakt posichruju v dílech, nechci hodit dalších 300 za olej z okna.
|
28.3.08, 21:30 |
|
|
Šemik
|
Jsou tam dva okroužky Jeden malý na konci toho svorníku u hlavy, a jeden veliký na konci baňky co ji těsní vůči bloku
Výměna obou při každé výměně oleje je velice vhodná věc
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.3.08, 21:33 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Jsou tam dva okroužky Jeden malý na konci toho svorníku u hlavy, a jeden veliký na konci baňky co ji těsní vůči bloku Výměna obou při každé výměně oleje je velice vhodná věc
No jakože těsnění pod baňkou i pod šroubkem ? Tak to bych chtěl poznat intelektuála měnícího olej přede mnou, protože tam nedal ani jedno.
|
28.3.08, 21:36 |
|
|
Šemik
|
A určitě tam nejsou? Jednou jsem si to jedné 105L také myslel, ale pak vyšlo najevo že tam jsou, ale v takovém stavu že byly spíše kusem baňky než gumou
|
28.3.08, 21:48 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: A určitě tam nejsou? Jednou jsem si to jedné 105L také myslel, ale pak vyšlo najevo že tam jsou, ale v takovém stavu že byly spíše kusem baňky než gumou
No nebo i to je možný, no zejtra bude nákup, tu baňku mužu debordelizovat arvou ?
|
28.3.08, 22:00 |
|
|
Šemik
|
Čím chceš, jen to pak promyj benzínem a nech řádně vyschnout
|
28.3.08, 22:01 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
WIO 46 píše: Šemik píše: A určitě tam nejsou? Jednou jsem si to jedné 105L také myslel, ale pak vyšlo najevo že tam jsou, ale v takovém stavu že byly spíše kusem baňky než gumou No nebo i to je možný, no zejtra bude nákup, tu baňku mužu debordelizovat arvou ?
musíš
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.3.08, 22:01 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Oukej, no pak ještě teda benzínem technickým hm, a otázečka : Kolik stojí silikon na motory a kde ho koupim.
|
28.3.08, 22:05 |
|
|
Šemik
|
Velká tuba tak 160-200kč, a v každé mototechně v podstatě.
Na tohle ho ale nepotřebuješ
|
28.3.08, 22:07 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Velká tuba tak 160-200kč, a v každé mototechně v podstatě. Na tohle ho ale nepotřebuješ
Ale já si to posichruju. ne von se ještě někdy bude hodit.
|
28.3.08, 22:08 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Tak jsi měl pravdu kroužek tam byl, ale stejně to chc..o jak za mlada, no tak jsem koupil nějakej ultra meta mega cosi co smrdí jak silikon ale je to na motory, 90g za 233Kč, no tak to snad vydrží (400 v prachu kvůli blbýmu těsněníčku).
Zejtra naleju olej a nakopnu to, sice tam psali že to proschne za 30 minut, ale bylo to německy takže nevim , no zejtra si buď cvrnknu blahem, nebo se pekelně naštvu.
|
29.3.08, 20:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|