Autor |
Zpráva |
PETR TOMALA
|
Dotaz-podivný nový LEKR
|
8.4.08, 21:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
s volně ležícím lekrem jsem se nesetkal, ale na fáčku jsem karburátor lekr viděl, že by to byl karbec pro feldy to asi nebude pravda, navíc ten co tam píše ten karbec dostal a kdoví z čeho je miloš
|
9.4.08, 06:22 |
|
|
Neex
|
Souhlasím s Milošem z Feldy to nebude... mám orig. Škoda dílenskou příručku Felicia o seřizování karburátoru a LEKR je tam úplně stený jako pro Fáčko. Jak se tak dívám tak to má podtlakově ovládanou akcelerační pumpičku. Spíš bych se podíval jestli na víku karburátoru není Pierburg a pak to může být z čeho chce... Opel, Ford, VW.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
9.4.08, 07:04 |
|
|
Neex
|
Takže ne všechno z5... bude to pro Feldu. Jikov LEKR 28-30 443751 2201 00 je pro Felicii. Ale docela mě to teda zarazilo protože ještě v roce 98 ze kterého je ta příručka je tam LEKR úplně ten samý jako pro Fáčko
|
9.4.08, 07:10 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
karburátor favo a felda mají i stejné číslo dílu
|
9.4.08, 07:15 |
|
|
Neex
|
Vít píše: karburátor favo a felda mají i stejné číslo dílu
To mají ale napřed jsem si nevšiml že tam psal to číslo tak mě zmátlo to podtlakové ovládání akcelerační pumpičky a ten ventil na víku sytiče protože tohle bych nečekal. Tím pádem mi to přišlo jako pro jiné auto dokud jsem neviděl to označení a číslo karburátoru. Kdo by čekal že když ještě v roce 98 byl karburátor pro Felicii na chlup stejný jako pro fáčko tak za 3 roky už bude takhle vylepšený a upřímě vidím to tak poprvé. Docela rád bych ho měl v ruce
|
9.4.08, 07:18 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
mě by celkem zajímalo, jak ten karbec - když je vylepšený - jede... třeba to míň žere
|
9.4.08, 07:25 |
|
|
Neex
|
Těžko říct... tím podtlakovým ovládáním akc. pumpičky si nejsem na 100% jistý... soudím jen podle fotek a toho že kde má být vačka a jednoduchý mechanický převod pro akcelerační pumpičku je podtlakový ovladač. A ten ventil na víku sytiče nebo co to je to taky vidím poprvé. Jak říkám rád bych ho dostal do ruky
|
9.4.08, 07:32 |
|
|
Neex
|
PETR TOMALA: Mohl by jsi prosím tě udělat lepší a větší fotky pokud možno ze všech stran? Hlavně okolí toho podtlakového ovladače a okolí víka sytiče. Tohle mě docela zajímá.
|
9.4.08, 07:40 |
|
|
Neex
|
Hele co jsem našel http://volkswagen.msk.ru/forum_txt/inde ... 76247.html Trochu rozdíl tam je ale jinak je to skoro ten stejný. Tady natom to vypadá na nějaký snad snímač teploty bimetalu nebo vyhřívání popřípadě nějaký termoventil ...těžko říct co to je natom víku sytiče... ty tam máš hadičky místo konektoru. Taky je tady rodíl že ty tam nemáš držák u odlučovače plynu. Ale jinak jsou si podobný. Tak si začínám říkat aby to opravdu nebylo pro něco jiného než pro Feldu... přece jenom se mi nezdá že by karburátor pro exportní Felicie změnili z ničeho nic a nikde o tom ani zmínka a co vím ta dodatek ani jiné nové vydání té dílenské příručky co mám není.
|
9.4.08, 08:52 |
|
|
patrik-hp
|
Vít píše: mě by celkem zajímalo, jak ten karbec - když je vylepšený - jede... třeba to míň žere
|
9.4.08, 20:02 |
|
|
Neex
|
Určitě ten podtlakový ovladač a ventil na víku sytiče nebude mít nějaký podstatnější vliv na spotřebu (jestli vůbec nějaký)ale i tak by mě zajímalo jakou to má přesně funkci. Zatím to jsou jenom moje spekulace čert ví jestli dobré nebo špatné.
|
9.4.08, 21:21 |
|
|
PETR TOMALA
|
Zdar.Velké fotky pošlu večer.Všude jsem se ptal a nikdo nic neví.Asi napíšu do Jikovu.Snad mi odpoví.
|
10.4.08, 10:27 |
|
|
Neex
|
PETR TOMALA píše: Zdar.Velké fotky pošlu večer.Všude jsem se ptal a nikdo nic neví.Asi napíšu do Jikovu.Snad mi odpoví.
Víš že bych to asi udělal taky... já se zabývám LEKRem už hodně dlouho a myslím že ho znám jako vlastní boty, ale tohle je pro mě novinka.. vím že se Pierburg 2e3/Jikov LEKR vyráběl v různých provedeních ale tohle vážně neznám. Ty fotky už nemusíš myslel jsem že mi něco řeknou ale z těch co jsem našel nejsem o moc chytřejší... potřeboval bych to mít v ruce. Když tak mi pak dej vědět co ti napsali jestli tam budeš psát. Díky
|
10.4.08, 11:43 |
|
|
michalkatka
|
iba ma napadlo, nieje to ten čo zháňam, karbec Favo/Felda pre klímu, ja som ho ešte nevidel, jedine v cenníku...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.4.08, 11:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|